web analytics

Trend: Feather Extensions

Regelmatig doen er zich nieuwe trends voor, maar vaak vind ik ze niet zo spannend. De laatste tijd zie ik een trend in Hollywood ontstaan die ik dan wel weer interessant vind, namelijk Feather Extensions, veren voor in je haar!

Ik zag ze voor het eerst bij Hilary Duff, die ze liet zetten voor een feestje met vriendinnen:

Erg gaaf, nietwaar? Het is niet iets wat meteen opvalt, maar wel zodanig dat iemand zegt: “Huh, heb jij nou veren in je haar?”. Ik vind vooral de kleurstelling die zij heeft erg leuk, omdat het niet te opvallend is.  Ik vind het effect vooral sterk wanneer de kleuren van de veren dicht bij de eigen haarkleur liggen. Natuurlijk kan je ook voor afwijkende kleuren kiezen, want de veren zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Ook Jennifer Love Hewitt heeft zich aan Feather Extensions gewaagd, maar zijn koos voor fellere kleuren:

Dit is nou weer niet echt iets voor mij, maar als je dol op felle kleurtjes ben kan het best grappig zijn.

Het handige van Feather Extensions is dat je ze kan behandelen als gewoon haar. Je kan ze föhnen, krullen en stijlen, en ze kunnen zelfs gewoon gewassen worden met normale shampoo (in tegenstelling tot andere extensions). De veren worden in setjes vastgezet met siliconen micro links, die ervoor zorgen dat de extensions op hun plek blijven en zo’n 4-6 weken blijven zitten. Na die 4-6 weken kunnen de veren hergebruikt worden en opnieuw op de goede plek worden vastgezet.

Deze Feather Extensions zijn inmiddels helemaal hip in Amerika, maar in Nederland zijn ze nauwelijks te vinden. Zo jammer, want ik zou ze echt een keertje willen laten zetten! Mocht iemand een adresje weten, laat het me alsjeblieft weten, want ik zou het echt geweldig vinden. De enige optie (voor zover ik weet) is Etsy of eBay, daar kan je setjes veren kopen die je zelf in je haar kan zetten. In dit YouTube-filmpje is te zien hoe je ze in je haar vastzet:

 

 

Mocht je extensions iets te permanent vinden, maar toch mee willen genieten van deze trend dan is het mogelijk om clips te kopen met lange veertjes. Ook deze zijn vrij makkelijk op Etsy of eBay te vinden en kunnen leuk zijn voor een feestje of een speciale gelegenheid.

Yep, ik ben fan! Ik ga er proberen achter te komen of het mogelijk is om deze veertjes ergens in Nederland in mijn haar te laten zetten, maar anders ga ik toch zelf aan de slag met een doe-het-zelf-setje. Mochten jullie nog tips hebben dan hoor ik het graag. Ik houd jullie op de hoogte!

Wat vind jij van Feather Extensions?

EDIT: Ik heb een setje Feather Extension besteld op Etsy, dus binnenkort kunnen jullie mij zien met deze veertjes in mijn haar. Zodra ik ze binnen heb laat ik het jullie weten. Stay tuned!

27 Responses to Trend: Feather Extensions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Welkom!

Volg PinkyPolish op social media!


Follow on Bloglovin

Archief