Trend: Feather Extensions

CharlotteHaar27 Comments

Regelmatig doen er zich nieuwe trends voor, maar vaak vind ik ze niet zo spannend. De laatste tijd zie ik een trend in Hollywood ontstaan die ik dan wel weer interessant vind, namelijk Feather Extensions, veren voor in je haar!

Ik zag ze voor het eerst bij Hilary Duff, die ze liet zetten voor een feestje met vriendinnen:

Erg gaaf, nietwaar? Het is niet iets wat meteen opvalt, maar wel zodanig dat iemand zegt: “Huh, heb jij nou veren in je haar?”. Ik vind vooral de kleurstelling die zij heeft erg leuk, omdat het niet te opvallend is.  Ik vind het effect vooral sterk wanneer de kleuren van de veren dicht bij de eigen haarkleur liggen. Natuurlijk kan je ook voor afwijkende kleuren kiezen, want de veren zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Ook Jennifer Love Hewitt heeft zich aan Feather Extensions gewaagd, maar zijn koos voor fellere kleuren:

Dit is nou weer niet echt iets voor mij, maar als je dol op felle kleurtjes ben kan het best grappig zijn.

Het handige van Feather Extensions is dat je ze kan behandelen als gewoon haar. Je kan ze föhnen, krullen en stijlen, en ze kunnen zelfs gewoon gewassen worden met normale shampoo (in tegenstelling tot andere extensions). De veren worden in setjes vastgezet met siliconen micro links, die ervoor zorgen dat de extensions op hun plek blijven en zo’n 4-6 weken blijven zitten. Na die 4-6 weken kunnen de veren hergebruikt worden en opnieuw op de goede plek worden vastgezet.

Deze Feather Extensions zijn inmiddels helemaal hip in Amerika, maar in Nederland zijn ze nauwelijks te vinden. Zo jammer, want ik zou ze echt een keertje willen laten zetten! Mocht iemand een adresje weten, laat het me alsjeblieft weten, want ik zou het echt geweldig vinden. De enige optie (voor zover ik weet) is Etsy of eBay, daar kan je setjes veren kopen die je zelf in je haar kan zetten. In dit YouTube-filmpje is te zien hoe je ze in je haar vastzet:

 

 

Mocht je extensions iets te permanent vinden, maar toch mee willen genieten van deze trend dan is het mogelijk om clips te kopen met lange veertjes. Ook deze zijn vrij makkelijk op Etsy of eBay te vinden en kunnen leuk zijn voor een feestje of een speciale gelegenheid.

Yep, ik ben fan! Ik ga er proberen achter te komen of het mogelijk is om deze veertjes ergens in Nederland in mijn haar te laten zetten, maar anders ga ik toch zelf aan de slag met een doe-het-zelf-setje. Mochten jullie nog tips hebben dan hoor ik het graag. Ik houd jullie op de hoogte!

Wat vind jij van Feather Extensions?

EDIT: Ik heb een setje Feather Extension besteld op Etsy, dus binnenkort kunnen jullie mij zien met deze veertjes in mijn haar. Zodra ik ze binnen heb laat ik het jullie weten. Stay tuned!

27 Comments on “Trend: Feather Extensions”

 1. Joanne

  Ik kan bij die foto van Hilary alleen maar kijken naar haar make-up, zo mooi! Die lippenstift staat haar geweldig. De veertjes vind ik wel grappig, maar ik zou zoiets zelf nooit doen. Bij Jennifer vind ik het niet zo mooi, te fel.

 2. amberrr

  wauw!!! dit is echt supertof, zou het zelf ook wel doen als het niet te duur zou zijn en het in nederland ook verkrijgbaar is :)
  wel laten weten als je ze ergens vind he

 3. Man Teng

  Ik vind ze eigenlijk niet zo mooi. Misschien iets voor jonge meiden, maar ik vind het bij hen een beetje kinderachtig uitzien om eerlijk te zijn ._.

 4. Blackbird Posts

  Oeh ik vind het super gaaf! Alleen snap ik dus niet dat deze veren mooi blijven door het wassen, stijlen, borstelen!? Ik moet meteen aan mijn veren-oorbellen denken, die zijn zo snel stuk gegaan.

  1. Charlotte

   Hmmm… is het niet zo dat bij oorbellen etc. de veren meestal loslaten bij de aanhechting? Dan zijn de veren nog wel mooi, maar dan zijn ze gewoon losgeraakt. Ik heb inmiddels een setje Feather Extensions besteld, dus ik ga zelf meemaken hoe de veertjes het uit houden ;-)

   1. Blackbird Posts

    Nee, de veer zelf werd lelijk, bijvoorbeeld doordat de 'haren' in de veer (die losse sliertjes die het samen een mooie veer maken) sleten of ver uit elkaar gingen staan. Leuk dat je ze hebt besteld, ik hou t in de gaten!

 5. Laura

  Ik had ze bij een vrouw in nederland besteld via marktplaats (in de kapsalons keken ze me erg vreemd aan), dus ik loop nu al zo'n twee maanden met feather extensions in mijn haar. Ik vind ze super en ga nu via etsy een setje met opvallende kleurtjes bestellen voor de lente. Helaas is die op marktplaats niet meer te vinden…. Ik heb haar nog geprobeerd te bellen maar helaas; geen reactie.
  O en wat super is trouwens; ik heb krullend haar, maar je kunt ze gewoon even met een krultang in je haar mee krullen!

 6. Julia

  Ik heb er al een tijdje eentje en vindt het echt super leuk. Heel veel mensen valt het en vragen ernaar. Na een maandje zijn ze nog erg mooi dus ik hoop dat ze nog een tijdje meegaan :)

 7. Djorhia

  Hey! Ik vind ze echt super vet en wil ze heel graag hebben! Maar ik vraag me af hoe dat bestellen bij jou ging; want ik heb super vaak gehad dat als je iets besteld vanuit het buitenland dat het dan opeens 3x zo duur is door invoerrechten enzo, waar ik dan ook meestal te laat achterkwam!
  Hoe ging dat bij jou en hoeveel heb je betaald als ik vragen mag?

  Liefs,

  Djorhia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *