Swatch: OPI – Nothin’ Mousie ‘Bout It (Minnie Mouse)

Charlotte26 juni 2012Nagellak56 Comments

De laatste OPI-collectie waar ik groot fan van was is natuurlijk The Muppets Collection! Wat een geweldige lakken waren dat, ik blijf ze nog steeds ontzettend mooi vinden. Inmiddels is OPI wederom een samenwerking met Disney aangegaan en deze keer is Minnie Mouse de ster! Het is een kleine collectie met slechts een paar roze lakjes, maar één van deze nagellakken is toch wel erg speciaal. Nothin’ Mousie ‘Bout It is namelijk een topcoat met heel veel glitters en hartjes! Dat klinkt toch wel erg schattig, dus ik wilde ‘m erg graag swatchen voor jullie.

 

 

 

 

Nothin’ Mousie ‘Bout It is een zachtroze doorzichtige nagellak met vooral heel veel glitters en hartjes erin. Hoewel je zulke hartjes nauwelijks bij grote merken ziet is het toch niet helemaal nieuw. Ik heb bijvoorbeeld vroeger weleens van zulke topcoats gehad van NYX, maar ik weet dat bijvoorbeeld Kleancolor ze ook heeft. Niet helemaal nieuw dus, maar daarom niet minder leuk.

Omdat de nagellak zo doorzichtig is heb ik ‘m aangebracht over een donkerroze lak, China Glaze Strawberry Fields. Hoewel deze lak van zichzelf gouden glitters heeft zijn ze nauwelijks meer zichtbaar, doordat de glitters van Nothin’ Mousie ‘Bout It ze volledig overstemmen. Zoals je ziet komen de glitters van Nothin’ Mousie ‘Bout It goed uit en verschillen ze van goud tot roze en lila. Mooi! De hartjes zijn allemaal zachtroze.

Dit ziet er allemaal nog best leuk uit, maar wat is dit een verschrikkelijke nagellak om aan te brengen! Niet normaal gewoon! De lak is behoorlijk dik en stroperig, al is dat niet het ergste probleem. Het probleem zit ‘m namelijk in de hartjes! Ze zijn zo moeilijk om op je nagels te krijgen, aangezien het kwastje ze niet goed oppakt. Wat ik uiteindelijk heb gedaan is ze geprobeerd uit het flesje te ‘vissen’ met het kwastje om ze vervolgens op mijn nagel te ‘drukken’. Met een beetje geluk kreeg ik misschien één of twee hartjes op mijn nagels, maar meer wilden echt niet lukken. Zonde, want die zijn juist zo leuk! Dit is wel een typisch probleem met zulke topcoats, maar ik vind het toch zonde.

Nee, het was dus geen succes! Hoe leuk de lak er ook uitziet in het flesje, hij is een ramp om aan te brengen. Misschien had OPI beter voor kleinere hartjes kunnen kiezen of de substantie van de lak iets dunner kunnen maken. Misschien had dat geholpen? Geen idee, maar ik vond ‘m erg tegenvallen. Voor een hartjestopcoat kun je waarschijnlijk beter besparen en kiezen voor een budget-lak van NYX of Kleancolor, aangezien die stukken goedkoper zijn en hetzelfde effect geven. Oké, je krijgt dan niet de mooie glitters van Nothin’ Mousie ‘Bout It (die blijven natuurlijk wel mooi!), maar het scheelt je flink. Helaas, OPI!

OPI Nothin’ Mousie ‘Bout It kost €13,95 en maakt deel uit van de tijdelijke Minnie Mouse-collectie die nu verkrijgbaar is. OPI is onder andere te koop bij Sephora, verschillende parfumerieën en schoonheidssalons (kijk voor de verkooppunten op de site van OPI). Daarnaast vind je OPI vrij goedkoop op eBay.

56 Comments on “Swatch: OPI – Nothin’ Mousie ‘Bout It (Minnie Mouse)”

  1. Karin

   Same here! Ik had ook persberichten van het lakje gezien en dacht: ‘dít wordt m’n eerste OPI lakje’!
   Jammer hóór! Misschien koop ik wel de miniset, daar zit deze net niet in maar de andere kleuren van de collectie wel!xx

 1. Suzanne

  Het ziet er erg leuk uit vind ik. Ik heb zelf een paar dagen geleden via beautyjoint.com een aantal lakken van kleancolor besteld, onder andere een set van 6 minilakken, waar die met de hartjes bij zit. Ik hoop dat die van kleancolor net wat makkelijker zal zijn.

 2. Lifesplash

  Ik vind hem echt ontzettend lief en leuk eruit zien. Perfect voor Valentijnsdag of zo. Wel jammer dat hij dan zo slecht lakt, dat had ik echt niet verwacht. Ik bedoel… nagellak is zo belangrijk dat het fijn aanbrengt. En van OPI zijn we wel wat leuks gewend. Maar dat die zo moeilijk aanbrengt vind ik echt teleurstellend. Heel erg balen, want ik was echt verliefd op hoe die eruit zag. Vond het zo lief en snoezig, maar als hij moeilijk lakt hoef ik hem niet te hebben.

 3. Sofie

  Deze is echt zo mooi! Al moeten wij in België nog even wachten. Tenminste, ik hoop toch dat deze naar België komt :s

 4. Helen

  Zelf heb ik ook zo’n hartjes lakje van Nicole by OPI en dat is ook echt een verschrikkelijk lakje :P Brengt echt voor geen meter aan die hartjes.. :(

  1. Charlotte

   Daar heb ik ooit ook nog bij staan kijken, maar ik bedacht me dat hij waarschijnlijk toch vervelend zou lakken, dus heb ‘m laten staan ;-)

  2. Kris

   Ik precies hetzelfde probleem met die lak! Heel jammer want het idee is erg leuk. Als ze eenmaal op je nagel zitten vind ik het alsnog erg vervelend want ze zijn niet zo flexibel waardoor ze niet met de vorm van je nagel meevormen. Er steekt dus altijd wel iets uit aan een kant van het hartje: je haakt overal aan.. Jammer !

 5. Elisa

  Het ziet er wel super gaaf uit! Ik ga proberen om ze alle 4 te bemachtigen van minnie mouse en ik wil zo graag die display! De muppets heb ik allemaal plus de 2 displays!

 6. Desirée

  OPI geeft zelf als tip dat je m eerst op zn kop moet houden en dan op zn kant en dan het kwastje eruit moet halen. Geen idee of het werkt :p maar heb deze lak ook net binnen en ga het eens uitproberen haha. ;p
  En je kunt m natuurlijk ook nog gebruiken voor de mooie shimmers die er in zitten. :)

   1. Desirée

    Ik heb hem inmiddels ook geprobeerd ;p
    Heb het zo gedaan: hartjes eruit gevist met het kwastje en dan met zo een houten stokje op mn nagel gedaan. Dan krijg je niet zo een dikke blob nagellak gelijk op je nagel ;p
    En daarna eroverheen met de shimmers :)

 7. Joanne

  Jammer dat het zo moeilijk aan te brengen is, want het ziet er wel super schattig uit! Ik houd normaal niet van glitters in lak, maar deze vind ik wel cute.

 8. Esmay

  Superschattig! En met die hartjes , ik herken het .. Ik heb zo’n lakje van Nicole by OPI Justin Bieber, ook met hartjes, maar jemig, die dingen willen gewoon niet op je nagels ofzo haha! Ik zit daar ook heel erg mee te prutsen, maar het staat zó cute!

 9. Sophie

  Wat een schattig lakje! Alleen echt jammer dat die hartjes niet op je nagels willen. Dit gaat ‘m niet worden voor mij ;).

  1. Scha

   Pink Friday was mijn eerste OPI! Inmiddels heb ik ‘I’m all ears’ van de Minnie Mouse collectie gekocht en is dat mijn 5e alweer.

 10. Arletta

  Ik wilde hem vandaag halen bij de MOOI maar hij was uitverkocht, nu lees ik dat ie toch niet zo’n succes is. Gelukkig dat ik dus the IT colour meenam, deze bevalt kleur vind ik namelijk echt mooi!
  liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *