Huidverzorging Reviews

Review: Estée Lauder Advanced Night Repair

16 maart 2015

Ik heb al eerder over Cult Favourites geschreven, producten waar talloze beautyliefhebbers van vinden dat je ze echt ooit geprobeerd moet hebben. Estée Lauder Advanced Night Repair is daar zo’n voorbeeld van. Dit serum zou hét ultieme geheim voor een gezonde huid moeten zijn. En laat ik eens dol zijn op serums? Tja, zo’n lofzang van de beauty community waren mijn verwachtingen hooggespannen. Maakt dit luxe product het waar?

Estee Lauder Advanced Night Repair 006

Estée Lauder Advanced Night Repair bestaat al jaren, maar heeft ongeveer anderhalf jaar geleden een   update gekregen. Ik had de oude versie weleens geprobeerd, maar was nooit echt onder de indruk. Na alle lovende reviews over de nieuwe versie (volledige Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II) ging ik toch weer overstag en schafte ik opnieuw een flesje aan (€76,00 – 30 ml).

Estee Lauder Advanced Night Repair 003

Hoewel de ANR vooral aanbevolen wordt als anti-huidverouderingsproduct, schijnen huidtypes van alle leeftijd veel baat te hebben bij dit serum. Voor de jonge huid schijnt het wonderen te doen voor de teint en zelfs acne, terwijl voor oudere dames dit serum helpt om de huid soepel te houden en er jonger en stralender uit te zien.

Estee Lauder Advanced Night Repair 002

Het ANR staat vooral bekend om de verzameling goede stoffen die het product bevat. Het serum bevat verschillende vitamines en plantaardige antioxidanten, samen met peptiden. Deze cocktail geeft een boost voor de huid en zorgt er voor dat de huid ’s nachts extra goed kan herstellen.

In vergelijking met de oude versie is er trouwens weinig veranderd. Er zijn enkele stoffen toegevoegd (o.a. om te zorgen dat het serum beter opgenomen wordt), maar ik merk eigenlijk totaal geen verschil.

Estee Lauder Advanced Night Repair 005

Het serum zit in een donker flesje met een pipetje. Hoewel ik de verpakking best mooi vind, vind ik het pipetje wat onhandig. Een pompje was wellicht beter geweest, vooral om de ingrediënten stabiel te houden (zodat ze niet blootgesteld worden aan zuurstof en hun werking verliezen).

Estee Lauder Advanced Night Repair 007

Het serum is vrij dun en laat zich makkelijk uitsmeren, maar je voelt hem nog wel op je huid zitten nadat je hem hebt aangebracht. Daarnaast is hij meer hydraterend dan je van de substantie zou verwachten! Voor een vochtarme huid is dit een perfecte oplossing, aangezien hij je huid niet vet maakt, maar wel een stevige moisture boost geeft.

En wat merk ik ervan op mijn huid? Nou, om heel eerlijk te zijn: verrassend weinig. Ik heb inmiddels twee flesjes van de Estée Lauder Advanced Night Repair opgemaakt (de oude versie en de nieuwe versie) en bij beiden had ik zo’n gevoel van “Muah”. Niet goed, niet slecht. Op zich niet zo erg natuurlijk, maar met zo’n reputatie en prijskaartje verwacht je toch wat meer. Ik merk vooral dat mijn huid goed gehydrateerd is, maar op mijn teint, gezonde gloed of puistjes heeft dit serum totaal geen invloed, terwijl ik bij andere serums wel duidelijk verschil merk. Mijn huid ziet er niet beter uit, maar ook niet slechter. Het doet gewoon niet zoveel!

Estee Lauder Advanced Night Repair 004

Ik ga niet beweren dat Estée Lauder Advanced Night Repair een slecht product is, want dan zou ik beweren dat al die talloze fans ongelijk hebben. Voor mijn huid is het gewoon geen topper en haalt het niet zoveel uit. Jammer, want ik ken veel meiden waarbij het serum wel een gigantisch verschil heeft gemaakt. Nope, deze is niet voor mij. Ik houd het bij mijn andere favorieten!

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Complex II – €78,00 (30 ml)
Douglas | ICI Paris XL

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Liset - Beautydagboek 16 maart 2015 at 08:01

  Oefh..voor zo’n prijs verwacht je inderdaad wat meer! Maar het is natuurlijk heel persoonlijk en wat voor type huid je hebt. Ik ben hier wel heel nieuwsgierig naar en heb nog een paar testertjes liggen. Ik ga eens kijken wat het voor mijn huid doet :).

 • Reply Natascha 16 maart 2015 at 08:05

  Ik denk er net zo over hoor. Laat ik voorop stellen dat ik het een heel fijn, en lekker serum vind. Maar écht veel verschil zag ik ook niet. Daarom vind ik het ook zo jammer dat ‘ie zo duur is. Anders had ik hem absoluut wel opnieuw gekocht, puur omdat ik het gewoon een fijn product vind.

 • Reply Marjolein 16 maart 2015 at 08:39

  Oh jammer dat het, zeker voor de prijs, niet veel bijzonders voor je huid doet! Dan is de prijs toch wel erg hoog ;).

 • Reply Manon 16 maart 2015 at 09:05

  Jammer zeg! Ik vind dat Estee Lauder wel goede producten heeft

 • Reply Danielle 16 maart 2015 at 09:13

  Oh wat zonde dat het geen WAUW effect is voor die prijs.. ik laat hem ook nog maar even links liggen dan.

 • Reply Yvonne 16 maart 2015 at 09:15

  Ik heb dit serum ook een keer helemaal opgemaakt en ik ben het met je eens: ik merk er niet veel van en vind het z’n geld niet waard. Ik vind een serum van Chanel beter en bovendien ook goddelijk ruiken. Mijn huid voelt dan ook lekkerder aan (hoewel dat niets hoeft te betekenen natuurlijk). Ook duur, maar wel goedkoper.

 • Reply Yvonne 16 maart 2015 at 09:16

  Chanel Hydra Beauty Serum. Heerlijk spul.

 • Reply Fashion meets Beauty 16 maart 2015 at 09:41

  Een aantal keren heb ik dit serum even getest op een vliegveld, maar ik kan niet zeggen dat ik verschil merkte. Jammer dat dit serum ook niet voor jou werkt..

 • Reply chucky1012 16 maart 2015 at 10:05

  Wat zonde dat dit niet is wat je ervan verwacht had.
  Het is vrij prijzig.
  Gelukkig zijn er andere producten die wel goed zijn en waar men waarschijnlijk veel minder voor betaald.

 • Reply Margot 16 maart 2015 at 10:19

  Wat jammer dat hij tegenvalt! Ik heb wel eens een sample geprobeerd, maar merkte ook niet veel.

 • Reply Kiss & Make-up 16 maart 2015 at 11:00

  Ai, jammer dat je ‘m niet zo geweldig vindt. Ik vind ’t persoonlijk echt een topper en ik heb dan ook aaaaltijd een flesje in huis.

 • Reply yasmina | BEINGYASMINA 16 maart 2015 at 11:13

  Wowh, wat zonde van de kwaliteit bij jou. En zeker met zo’n zuur prijskaartje. Maar wel goed van je dat je het alsnog niet afkeurt voor andere mensen. Goede review!!

 • Reply Kirsten 16 maart 2015 at 12:13

  Jammer dat het voor jou huid niet super is.. ik ben er zelf wel benieuwd naar!

 • Reply Sanae 16 maart 2015 at 12:45

  Jammer dat ie voor jouw huid niet echt werkt. Ik vind pipetjes trouwens verschrikkelijk.

 • Reply Karen 16 maart 2015 at 13:02

  Dank voor je oprechte review. Er zijn nog maar weinig bloggers echt eerlijk over beauty.

 • Reply Maaike 16 maart 2015 at 13:23

  Jammer dat deze niet werkt. Ik heb wel eens een tester gehad en vond die erg fijn. De prijs van bijna 80 euro voor een flesje heeft me tot nu toe tegengehouden om een full size te kopen. Maar dan merk je wel beter het effect natuurlijk. Zelf vind ik de serum-in-oil van de Vitamine E lijn van The Body Shop erg fijn!

 • Reply beautifulday4makeup 16 maart 2015 at 13:57

  Wat jammer dat ie voor jou niet zo veel doet

 • Reply Isabella 16 maart 2015 at 16:19

  Ik heb dit “muah” gevoel bij de ANR en de effaclar duo van La Roche Posay… totdat ik ze samen ging gebruiken. De combinatie van ANR en effaclar duo werkt super bij mij, veel minder onzuiverheden.

 • Reply Sophie 16 maart 2015 at 16:24

  Ik ben een paar jaar geleden na heel veel wikken en wegen en 1000 reviews lezen (want jemig, die prijs!) ook overstag gedaan en het resultaat? Niks, nada. ’t Doet nog steeds een beetje pijn als ik eraan denk. 😉 Ik denk niet dat ik snel weer een product uit die prijsklasse zal kopen.

 • Reply Denise 16 maart 2015 at 18:37

  Super fijn dat je hier een eerlijke review over schrijft, ik denk dat veel meiden hier echt iets aan hebben!

 • Reply Marciëlla 17 maart 2015 at 14:54

  Jammer dat het je is tegengevallen. Ik heb het serum zelf ook een hele tijd gebruikt en vond het heerlijk. Maar zoals je zegt is het voor iedereen anders natuurlijk!

 • Reply Lisa's Beautybabbels 17 maart 2015 at 19:39

  Dit serum staat al jaren op mijn wishlist, maar nu twijfel ik weer..Er hangt zo’n prijskaartje aan, dan verwacht je ook wel wat.

 • Reply Cindy | Life meets Beauty 17 maart 2015 at 21:04

  Ik gebruik hem ook al heel erg lang en merk niet veel bijzonders. Misschien moet ik er eens mee stoppen om te testen wat mijn huid gaat doen en ik ik het echt ‘nodig’ heb.

 • Reply Sharon 18 maart 2015 at 08:26

  Echt mijn favoriete serum! Helaas is mijn flesje op en ik vind hem vrij prijzig om ‘even’ opnieuw te kopen.

 • Reply Alizé 18 maart 2015 at 13:37

  Wat jammer dat hij niet voldoet.
  Welke serums vind jij dan aanraders???

 • Reply Elselina 25 november 2015 at 21:38

  Fijn dat je eerlijk bent over het product! Ik dacht dat ik de enige was die ontdekte dat het ook niks deed voor me huid. Ik heb dit product ook vaak in huis gehad en ‘gelukkig’ vaak gekocht voor de helft van de prijs op marktplaats. Voor mij heeft het ook niks gedaan voor me huid. Ik dacht het zal z’n tijd nodig hebben maar nee. Ik had een onrustige huid met acne vlekjes, rode huid en soms puistjes. ik ben er toen mee gestopt met het serum en een andere reiniging en gezicht crème aangeschaft, die zéker meer deed in 2maanden tijd voor me huid, dan dit product in een jaar. 🙂 Met huid is nu veel rustiger en minder rood.

 • Reply Maris 31 maart 2016 at 15:41

  Welke serums vinden jullie beter als deze en wat doen die serums voor je huid ?

 • Leave a Reply