Budget

Essence Circus Confetti vs. OPI Rainbow Connection

Als er een nagellak is waar ik heel veel vragen over heb gekregen is het wel OPI Rainbown Connection. En veel van jullie wilden vooral weten of Essence Circus Confetti daar een goede dupe van zou zijn. Het heeft even geduurd (mijn welgemeende excuses), maar vandaag dan eindelijk een duidelijke vergelijking van deze twee vrolijke lakjes!

OPI Rainbow Connection was de grote ster van de Muppets-collectie die afgelopen december uitkwam. Binnen no-time was hij overal uitverkocht. Ook Essence Circus Confetti was meteen een grote blikvanger toen hij vorig jaar in het Nail Art-schap van Essence verscheen. Circus Confetti is nog steeds ontzettend populair en ik hoor nog vaak dat hij regelmatig is uitverkocht, wow!

Beide lakjes heben een doorzichtige basis en zitten bomvol gekleurde glitters. Op bovenstaande foto is goed te zien dat hoewel ze op het eerste gezicht misschien veel op elkaar lijken, ze toch behoorlijk verschillen van elkaar. De grootste glitters van Rainbow Connection zijn nog een stuk groter dan de grootste uit Circus Confetti, terwijl de kleinste glitters uit Circus Confetti juist weer kleiner zijn dan de kleinste uit Rainbow Connection. Ook verschillen de kleuren behoorlijk.

Om de lakjes het beste te vergelijken heb ik van beide één laagje aangebracht over een zwarte nagellak:

Essence Circus Confetti | OPI Rainbow Connection | Essence Circus Confetti | OPI Rainbow Connection

Je ziet op deze foto’s eigenlijk al behoorlijk wat verschil. Rainbow Connection is een stuk meer dekkend dan Circus Confetti! Vervolgens heb ik van beide lakjes nog een tweede laag aangebracht om ‘m iets meer dekkend te maken:

Essence Circus Confetti | OPI Rainbow Connection | Essence Circus Confetti | OPI Rainbow Connection

Tja, hier ga je toch wel wat meer verschil zien. Na twee laagjes Rainbow Connection is er weinig zwart meer te zien, maar met Circus Confetti heb je denk ik nog wel een stuk of drie lagen meer nodig om ‘m dekkend te krijgen.

Rainbow Connection is inmiddels in de meeste winkels niet meer verkrijgbaar, maar op eBay zijn er nog meer dan genoeg te vinden (houd wel rekening met wat hogere prijzen, hij is nou eenmaal zeer gewild!). Een echte dupe is Circus Confetti zeker niet, maar ik weet zeker dat de meeste mensen het verschil niet zullen zien. Voor €1,99 is het wat mij betreft een prima alternatief!

Essence Circus Confetti kost €1,99 en staat niet in het gewone schap, maar in het extra Nail Art-schap dat in de grotere filialen van Kruidvat te vinden is.

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Leuk om ze eens zo naast elkaar te zien, daar was ik al een tijdje benieuwd naar! Met een laagje extra wordt Rainbow Connection wel een stuk mooier zeg.

 2. Dat is erg leuk om te zien. Je ziet toch dat O.P.I iets beter is, maar essence valt niet tegen!

  1. Ik denk ook dat het een kwestie van smaak is :).

 3. Leuk om ze naast elkaar te zien, ze lijken inderdaad wel erg veel op elkaar! Ik vind Rainbow Connection het leukst, hoe meer glitter hoe beter haha.

 4. Ik koop dan liever een lakje van 2 euro en dan maar wat meer laagjes 😉 Ik heb die van Essence en ik vind hem erg mooi 🙂
  x

 5. Leuk om te zien, ik vind rainbow connection meer een lak op zich en confetti is meer een leuke topcoat. Dus het hangt er van af waarvoor je hem wilt gebruiken denk ik 🙂

  xx Astrid

 6. Das idd een prima alternatief !

 7. Je ziet inderdaad wel verschil, maar ik vind het inderdaad ook een prima alternatief. Een erg leuk en handige blogpost

 8. Zal een pretje geweest zijn dat eraf te halen haha! Ik vind die van Essence leuker, omdat het ‘subtieler’ is, niet over je hele nagel dus. Ben niet zo’n grote glitterfan op m’n nagels, dus die is perfect!

 9. Eerlijk gezegd vind ik die van Essence mooier!

 10. Ik heb beide ook, rainbow connection is mijn favoriet!

 11. Op alle foto’s heb je het flesje van Essence in je handen. Zijn de juiste foto’s wel bijgevoegd???

  1. Jazeker! Ik heb op twee vingers de ene en op de andere twee de andere (om en om). Onder de foto’s staat de volgorde.

 12. Qua dekking wint OPI het inderdaad by far van Essence, maar mocht je op zoek zijn naar een goed budgetvriendelijke glitter dan is Circus Confetti toch wel gaaf 🙂

  Ik heb ze overigens allebei in mijn bezit, ben van beiden fan.

 13. ik vind die van essence eigenlijk mooier omdat daar minder kleinere zilveren glittertjes in zitten ^^

 14. Ik vind ze toch wel veel op elkaar lijken 🙂

 15. Ik vind die van essence eigenlijk mooier, leuk dat je ze vergelijkt :).

 16. Ik vind ze echt heel erg op elkaar lijken! Oké, die van OPI is inderdaad net iets dekkender, maar ik vind het alsnog een goede dupe.

 17. ik vind die van OPI toch mooier als ik dan moest kiezen!

 18. vind circus confetti eigenlijk mooier dan die van opi..
  bij grotere glitterstukjes vind ik het jusit mooier als er minder van op je nagel zitten.

 19. Ik vind Essence een goed alternatief. Alleen OPI kun je dan ook over heel je nagel lakken zonder dat je tig laagjes nodig hebt. Ze hebben allebei hun voordelen (a)!

 20. Essence is een goed alternatief, ik vind OPI net wat te heftig!

 21. Leuk om te zien dat er toch nog een vershil tussen zit. En ik vind essence een goed alternatief.

 22. Ik vind die van Essence juist leuker. Gelukkig heb ik ‘m in mn stash ;p

 23. LindaB zegt:

  Leuk om beide lakjes zo te zien. Ik heb ze zelf ook allebei en mensen zien indd het verschil niet.

 24. OPI is mooier maar tja daar betaal je ook voor. En er is op zich bijna geen verschil.
  Mij lijkt het ook nog leuk als bezoekers tips kunnen geven van goede budget producten. Ik heb er nog genoeg. Ook heb je bij de kruidvat nu van die bakken met make-up voor 1 a 3 euro. Bij sommige filialen is dit gewoon netjes. Net al bij het filiaal waar ik was. Er lagen super veel mooie Gosh spullen in voor 2,50. heb ik lekker gebruik van gemaakt haha. En de dingen die er bij Catrice uitgaan zijn ook 50% korting. Ik heb alle drie die liners gekocht die je aanraade. En dat maar voor 1,90 per stuk!

 25. Ik heb circus confetti en ik ben er erg blij mee! Het is alleen een hel om die glitters van je nagels te krijgen, dus ik draag het lakje niet wekelijks.

 26. Ik vind die van essence mooier zie ik nu. Misschien omdat daar blauw in zit en in die van OPI niet…

 27. Jolien zegt:

  Charlotte,
  Om dit soort leuke artikelen vind ik jou verreweg de leukste blogger! ga zo door!

 28. Nou, ik zie het al. Ik ga voor de Circus Confetti variant!! Gewoon een paar laagjes extra als ik hem helemaal dekkend wil hebben… tja dat beetje moeite heb ik voor het grote prijsverschil wel over 😉 En daarbij vind ik de kleuren van de Essence lak ook nog mooier ook… wat wil ik nog meer!? 😉

 29. carla zegt:

  Ik heb beide lakjes in mijn bezit en toch vind ik Circus Confetti mooier. In de ander komt de kleur groen meer voor en daar ben ik niet zo’n fan van. Absoluut een van mijn favoriete nagellak. I love glitters <3

 30. Ze lijken best op elkaar zegg!!

 31. Ik heb circus confetti ook! Echt een mooi glitter lakje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.