Make-up Tutorial

Fototutorial: Neutrale look met goud & taupe

tutorial goud taupeNeutrale looks zijn misschien wat voorspelbaar, maar ze zijn zeker niet saai! Bovendien ben ik van mening dat make-up juist je sterke punten moet benadrukken en daar zijn neutrale looks uitermate geschikt voor. Jullie weten inmiddels wel dat vooral goudkleurige oogschaduw groot favoriet bij mij is, maar sinds kort combineer ik ‘m met een kleur in mijn arcadeboog waar ik verrassend veel complimentjes op krijg. Ik wilde eigenlijk een Face of the Day-artikel maken, maar bedacht me dat ik er natuurlijk ook meteen een stap-voor-stap fototutorial van kon maken!

Fototutorial Goud:taupe01Zoals altijd begin ik eest met een goede basis. Op het bewegende ooglid breng ik een beetje van de Maybelline Color Tattoo in On and On Bronze aan. Op het wenkbrauwbot gebruik ik een transparante primer, namelijk NARS Pro Prime Smudgeproof Eyeshadow Base.

Fototutorial Goud:taupe02Op het bewegende ooglid breng ik wat van The Body Shop Colour Crush Eyeshadow in de kleur Caramel Flirt (review) aan. Deze is van zichzelf al vrij glanzend, maar door de gekleurde basis krijgt hij nog iets meer glans en diepte.

Fototutorial Goud:taupe03Op het wenkbrauwbot gebruik ik een semi-matte kleur, namelijk de Max Factor Wild Shadow Pot in Pale Pebble (review). Deze is op de foto bijna niet te zien, maar hij egaliseert de huid lichtjes en voegt een klein beetje glans toe.

Fototutorial Goud:taupe05Nu is het tijd om het stukje ‘magie’ van deze look toe te voegen, namelijk de MAC Eyeshadow in de kleur Quarry. Deze matte tint zit tussen taupe, grijs en paars in, maar heeft ook een warme ondertoon. Dat maakt hem perfect voor deze look en vooral bij groene ogen! Bovendien past hij bij vrijwel elke kleur in de arcadeboog, wat hem ontzettend veelzijdig maakt. Ik breng hem in de arcadeboog aan met de Real Techniques Duo Fiber Eyebrush en werk hem uit met een luchtige blendingkwast. Ook breng ik nog een klein beetje van deze kleur aan langs de onderste wimperrand.

Fototutorial Goud:taupe06Een look is voor mij niet compleet zonder een winged eyeliner! Het voegt altijd net wat extra’s aan je look toe en maakt het helemaal af. Helaas is iHerb.com gestopt met de verkoop van mijn favoriete eyeliner (althans, de zwarte versie hebben ze niet meer…), dus ik ben op jacht naar alternatieven. Ik besloot mijn oude favoriet, de Liquid Eyeliner van The Body Shop weer eens te proberen, maar het is nog wel even wennen. De applicator is totaal anders, waardoor mijn ‘vleugeltje’ iets anders uitviel dan bedoeld. Ach, oefening baart kunst, dus dat komt wel goed!

Fototutorial Goud:taupe07De laatste stap spreekt natuurlijk voor zich: mascara! Max Factor heeft onlangs een nieuwe mascara uitgebracht, namelijk de Excess Volume Mascara. Deze heeft twee stappen, waarvan de eerste stap vrijwel gelijk is aan het borsteltje van mijn favoriet False Lash Effect. Stap twee is een iets klassieker borsteltje en zou extra intensiteit en volume toe moeten voegen. Dit was de eerste keer dat ik ‘m probeerde en ik weet nog niet wat ik er van moet vinden. Hier gaan jullie nog meer over horen van me!

Fototutorial Goud:taupe10Ik maak de look af met The Body Shop Honey Bronze Bronzing Powder in 02 en een beetje van de The Body Shop Shimmer Waves in Coral (review) op mijn wangen. Op mijn lippen gebruik ik de MAC Lipstick in Creme Cup. Deze past perfect bij deze look omdat hij een vrij warme ondertoon heeft, maar toch mooi roze is. Dat is een bijzondere combinatie voor een lipstick! En toevallig past deze kleur ook perfect bij mijn tinten.

Fototutorial Goud:taupe09De look is misschien niet spectaculair, maar hij is wel mooi! Wanneer ik deze combinatie draag krijg ik vaak te horen dat mijn ogen extra groen lijken. Dat komt door de kleur in de arcadeboog! Paars haalt immers groene tinten omhoog. Nou draag ik tegenwoordig weinig paarse oogschaduw, maar deze matte tint is voor iedereen erg draagbaar. Aanrader!

Fototutorial Goud:taupe12

Gebruikte producten:

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. Ik vindt je look zo mooi 😉

  Fijne Pinksterdag Xoxo

 2. Prachtige look! Ik houd van zowel nude als kleurrijke looks. De Color Tattoo van Maybelline is zo fijn en mooi, ik heb hem al heel wat keren gebruikt (ooit ga ik hem ook opmaken)! 🙂

 3. Mooie look! De shimmer waves van The Bodyshop ziet er mooi uit, misschien een goedkoop alternatief voor de shimmerbrick van Bobbi Brown 🙂

 4. Denise zegt:

  Hele mooie look! Ik heb m’n Maybelline colortattoo in on and on Bronze pas weer herontdekt en vind hem in deze look heel mooi! Ga binnenkort maar eens kijken bij MAC voor Quarry, heb nog een palette die nog niet helemaal vol is dus komt mooi uit 😉

 5. Super mooi !

 6. Prachtige look! Staat je heel mooi 🙂

 7. Heel mooi! Ik hou van dit soort looks. Simpel, maar mooi. Voor mij hoeven al die toestanden niet.

 8. On and on bronze gebruik ik ook regelmatig. Erg mooie ooglook de kleur in de arcadeboog is echt geweldig mooi.

 9. Mendy zegt:

  Mooi!! Staat je goed:-))

 10. Wat een prachtige look!

 11. Mooie look heb je gemaakt

 12. Ik vind neutrale looks alles behalve saai! Je hebt een hele mooie ooglook gemaakt en je prachtige groene ogen komen echt heel mooi uit op deze manier!

 13. Wat een mooie look! Ik ben de laatste tijd helemaal fan van de Color Tattoo’s. Ik ga daar vandaag ook deze look mee maken 🙂

 14. prachtige look!!

 15. Wat een mooie look. Fijn en duidelijk uitgelegd ook, zo stap voor stap met die foto’s!

 16. Echt een mooi look!

 17. jij staat volgens mij goed met alles 😀

 18. Hele mooie look!
  Deze zou ik zo elke dag kunnen dragen 🙂

  liefs,
  Karlien

 19. Mooie look! Mooie producten en merken.

 20. Dit zou ik echt elke dag kunnen dragen! Zelf heb ik Quarry niet maar ik sta er toch elke keer weer naar te kijken. Er zit een kleur in m’n Naked 2 die er erg op lijkt, kan even niet op de naam komen..

 21. Je hebt echt een prachtige look gemaakt met mooie producten! 🙂
  Ik vind die mascara er wel goed uit zien!

 22. Wat een mooie look! Ik ben ook dol op de neutrale, warme kleuren. Totaal niet saai en geschikt voor elke gelegenheid!

 23. Heel mooi gedaan!

 24. Hele mooie look en ik vind ook dat je ogen beter uitkomen 😀 x

 25. Heeel mooi!!

 26. Prachtige look!

 27. Hele veilige, maar toch mooie look!

 28. Heel zacht en neutraal, staat je erg goed, zo mooi licht en fris!

 29. Prachtige look! Maar jouw tutorials zijn altijd mooi!

 30. Hele mooie look, het haalt inderdaad de kleur van je ogen op! Duidelijk uitgelegd ook, heel fijn!

 31. Ja, mooie look is het geworden! Laatst droeg ik na een tijdje er geen zin in te hebben gehad ook weer eens oogschaduw en meteen kreeg ik 3 complimenten over de mooie groene kleur van mijn ogen… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.