Make-up Reviews

MAC Concealers Vergeleken

Toen ik een tijdje geleden mijn favorieten van November liet zien was één van jullie benieuwd naar de verschillen tussen alle MAC concealers. Ik heb vier verschillende MAC concealers in huis, dus het leek mij handig om ze te vergelijken en de verschillen op een rijtje te zetten. Met dit artikel hoop ik jullie een beetje wegwijs te maken in de concealers die MAC te bieden heeft.

Select Moisturecover

Select Moisturecover is een vloeibare concealer in een huls en is aan te brengen met een soort lipgloss-applicator. Deze concealer werkt hydraterend en is daarom perfect voor de droge plekken op je gezicht. Ik gebruik ‘m zelf voornamelijk onder mijn ogen of rondom mijn neus, want concealers kunnen daar nogal snel cakey ogen. Doordat Select Moisturecover vrij dun is geeft hij een mooi natuurlijk effect. Het nadeel van deze concealer is dat hij een vrij lichte dekking geeft en dat maakt hem niet heel erg geschikt voor puistjes of andere duidelijk zichtbare oneffenheden. Dames met een hele vette huid kunnen Select Moisturecover overslaan, maar het is een absolute aanrader voor meiden met een droge huid.

Pro Longwear Concealer

Over deze conceaer en bijbehorende foundation schreef ik een tijdje geleden al een review (die is hier terug te vinden). Ook dit is een vloeibare concealer, maar hij is beduidend anders dan Select Moisturecover. Deze Pro Longwear Concealer heeft als voornamelijk doel om extra lang te blijven zitten. Zodra je deze concealer hebt aangebracht droogt hij op als een soort stain en hij zal geen kant meer op gaan. Ik vind deze fijn om onder mijn ogen te gebruiken, omdat hij absoluut niet in de fijne lijntjes gaat zitten. Ook gebruik ik ‘m voor rode vlekjes of andere kleine plekjes, maar ik vind ‘m voor heftige puistjes niet heel geschikt, aangezien hij een medium dekking geeft. De concealer doet perfect zijn werk, maar ik vind de verpakking een groot nadeel. Hij zit namelijk in een pompje! Dat is natuurlijk wel hygiënisch, maar de hoeveelheid concealer die uit het pompje komt is te groot. Met een beetje oefenen is het voor elkaar te krijgen dat er maar heel weinig uitkomt, maar het blijft toch een probleem. Door de droge finish is hij vooral aan te bevelen bij een vette tot normale huid.

Studio Finish Concealer SPF35

Studio Finish Concealer is één van de meest bekende concealers van MAC. Het is ook meteen de meest dekkende concealer, dus dat zal met het grote succes van dit product te maken hebben. In tegenstelling tot de andere concealers die ik jullie net liet zien is dit geen vloeibare concealer, maar een romige concealer op crèmebasis. In het potje is hij vrij hard, maar door de warmte van je vingers wordt hij iets vloeibaarder en is hij gemakkelijk uit te smeren. Dit is mijn favoriete concealer voor vervelende puistjes en andere hardnekkige plekjes. Het is wel aan te raden om de plek waar je deze concealer hebt aangebracht af te poederen, anders kan hij nog wel eens vervagen. Ik weet dat sommige MUA’s en YouTube’ers dit product ook onder de ogen gebruiken, maar ik ben daar zelf geen fan van, want hij trekt makkelijk in eventuele lijntjes. Mocht je ‘m toch graag in dat gebied willen gebruiken, dan raad ik je aan om ‘m met een blendingkwast (zoals MAC #217 of MAC #224) heel lichtjes aan te brengen en ‘m heel goed uit te werken. Overigens zit in Studio Finish een zonbeschermingsfactor van SPF35. Waarom dit erin zit is voor mij een groot raadsel, aangezien SPF op foto’s een witte waas over je gezicht kan leggen.
In principe is deze concealer geschikt voor alle huidtypes, maar door de romige substantie is hij vooral aan te raden bij een normale tot droge huid.

Studio Sculpt Concealer

Dit was mijn eerste MAC-concealer die ik ooit kocht. Ik kocht ‘m in combinatie met de Studio Sculpt Foundation, een product dat ik nog steeds met veel plezier gebruik. De Studio Sculpt Concealer is net als de foundation op gel-basis. Hij is qua structuur iets stroever en droger dan Studio Finish, dus ik zou ‘m aanraden bij een normaal tot vette huid. Ik gebruik deze voornamelijk op kleine puistjes en vlekjes, maar in principe niet bij opvallende oneffenheden. Doordat hij wat droger en stroever is kan hij wel gebruikt worden onder de ogen, maar ook voor deze concealer geldt dat het belangrijk is om ‘m mooi uit te werken, zodat hij niet in de lijntjes trekt.

Ik heb alle concealers voor jullie op mijn arm geswatched, zodat jullie de verschillen in structuur kunnen zien:

Select Moisturecover | Pro Longwear Concealer | Studio Finish Concealer SPF35 | Studio Sculpt Concealer

Ik kan jullie niet zeggen welke van deze concealer een absolute must-have is, want dat hangt volledig af van je eigen behoeften. Bij donkere kringen is Select Moisturecover een aanrader en bij heftige acne is Studio Finish Concealer SPF35 een goede keus. Dames met een droge huid kunnen beter kiezen voor Select Moisturecover of Studio Finish Concealer SPF35, terwijl ik Studio Sculpt Concealer en Pro Longwear Concealer meer geschikt vind voor een vette huid. Let op, dit zijn slechts mijn eigen voorkeuren en conclusies!

Volgens mij kosten al deze concealers €16,00 per stuk en ze zijn elk verkrijgbaar bij alle MAC-verkooppunten*.

*Pro Store in Amsterdam, Counters in de Bijenkorf (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven), en Counters in Douglas in Utrecht, Rotterdam en Groningen.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. aniek zegt:

  fijne reviews!! ik ga misschien binnekort ook een mac concealer kopen!

 2. ik heb zelf de pro longwear en irriteer me ook dood aan het feit dat er zoveel uit komt! Zo zonde!

 3. Handig artikel! Ga denk k kijken naar de pro longwear

 4. Die pro longwear lijkt me wel wat!

 5. Wat een fijn artikel! Ik heb alleen de laatste en die vind ik super fijn… Toch fijn om ze naast elkaar te zien 🙂

  Liefs Ilja

 6. Die Pro Longwear interesseert me wel!

 7. rockslam zegt:

  Wat mij nog enorm zou helpen, is vermelden welke kleur je in elke concealer hebt. Niet alleen omdat je ongeveer dezelfde huidtint hebt als ik, ook omdat ik dan weet of ik bij een bepaalde concealer donkerder of lichter moet gaan qua kleur. Handige review!

  1. De Studio Sculpt en Select Moisturecover heb ik in NC15, de andere twee zijn NW15 🙂

   1. rockslam zegt:

    Thanks!!

 8. Ik heb pro longwear en studio finish.. vooral in combinatie met elkaar werken ze perfect voor mij 😀

 9. Leuk artikel! Ik heb de studio finish ook gehad maar vond die niet zo fijn. Hij gaf een cakey effect op mijn droge huid. Maar ik wil de select moisture cover wel is proberen!

 10. Joanne zegt:

  Super handig artikel!

 11. christine zegt:

  ik heb de pro longwear net aangeschaft. Hij dekt heel goed en ik zie meteen een verschil onder mijn ogen. Toch zie ik dan enorm hard de fijne rimpeltjes. Iemand tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.