Make-up Reviews

MAC Mauvement Pigment en Defiantly Feline Liner

Ik liet jullie eerder mijn aankoopjes uit de MAC Fabulous Felines-collectie zien en ik vertelde toen al dat ik nog meer producten uit deze lijn op mijn wishlist had staan. Afgelopen week kon ik het niet laten om even langs te Pro Store te gaan en ik heb toen nog een Superslick Liquid Eye Liner in Defiantly Feline gekocht en een pigment in de kleur Mauvement!

Ik ben dol op MAC Pigments. Ze geven ontzettend veel kleur af, blijven goed zitten en gaan ontzettend lang mee omdat je weinig nodig hebt. Helaas is Mauvement een uitzondering op deze regel en is totaal anders dan andere MAC Pigments. Hij is namelijk ontzettend korrelig en je hebt vrij veel nodig om een beetje kleur op te bouwen. Ik had ‘m natuurlijk in de winkel getest en wist van deze probleempjes, maar ik kocht ‘m uiteindelijk toch voor de kleur. Op deze foto heb ik ‘m aangebracht over MAC Painterly Paintpot.

Ik kwam er bij het swatchen achter dat Mauvement zonder basis totaal geen kleur afgeeft. Zonde hè? Met een basis zoals UDPP of een MAC Paintpot komt hij beter uit de verf en is de kleur prima zichtbaar. Zoals ik al zei kocht ik ‘m omdat ik de kleur zo mooi vond. Het is een hele draagbare kleur die veel dames kunnen hebben. Het is vrij lastig om ‘m te omschrijven, maar het is een zachte bruintint met een paarse ondertoon. Ik draag eigenlijk altijd meerdere tinten oogschaduw bij elkaar, maar ik wilde een kleur die ik makkelijk in zijn eentje kan dragen en even snel aan kan brengen als ik haast heb. Mauvement is daar perfect voor! In combinatie met de Defiantly Feline Superslick Liquid Eyeliner is het één van mijn go-to-looks als ik me even snel op moet maken.

In het artikel over de Superslick Liquid Eyeliners konden jullie al meer lezen over deze eyeliners. Ik was zo enthousiast dat ik het liefst alle kleuren zou willen hebben! Dat is natuurlijk een beetje te dol, maar ik wilde Defiantly Feline (de bruine eyeliner die ik in dat artikel al even noemde) toch wel erg graag hebben. Ik kon het niet laten, dus ik heb ‘m gekocht.

Ook van deze Superslick Liquid Eye Liner ben ik fan! Wat een fijn product is dat toch. De houdbaarheid is perfect en hij gaat er pas af als je ‘m er echt af wil hebben. Ook van deze eyeliner is de kleur weer prachtig. Bruine eyeliners kunnen een beetje saai zijn, maar door de metallic finish van deze liner is hij toch speciaal.

Een paar oplettende bezoekers attendeerden mij er al op, want de Superslick Liquid Eye Liners worden in het vaste assortiment opgenomen! Je hoeft je dus niet enorm te haasten om deze aan te schaffen, want de voorraad wordt gewoon continu aangevuld. Wat mij betreft is dit een mooie toevoeging aan het MAC-assortiment!

De Superslick Liquid Eye Liners zijn stuk voor stuk aanraders, maar wat betreft het Mauvement Pigment ben een beetje on the fence. Ik vind de kleur mooi en ik wist wat ik kon verwachten, dus ik ben niet teleurgesteld. Wat ik me wel goed kan voorstellen is dat veel van jullie de kwaliteit van het pigment zwaar tegen vinden vallen. MAC heeft prachtige pigmenten die topkwaliteit zijn, maar deze valt daar niet onder. Jammer, want MAC kan beter dan dat! Helaas, helaas…

De MAC Fabulous Felines-collectie is nu verkrijgbaar bij alle MAC-verkooppunten*. De Superslick Liquid Eye Liners kosten €20,00 en zijn onderdeel van de vaste collectie. Mauvement Pigment kost €21,00 en is een Limited Edition.

*Pro Store in Amsterdam, Counters in de Bijenkorf (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven), en Counters in Douglas in Utrecht, Rotterdam en Groningen.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Dat pigment is echt onwijs mooi!

 2. Ik heb gister nog met de Mauvement Pigment in m'n handen gestaan! Niet gekocht, maar vind 'm wel heel mooi. De Superslick Liquid Eye Liner vind ik echt prachtig!

 3. Mooie kleuren! Vooral die eyeliner lijkt me fijn 🙂

 4. Zo, de eyeliner is echt supervet!

 5. Heb nog niks van de nieuwe collectie van mac en weet ook niet of ik wel iets wil. Natuurlijk wil ik alles als het gratis is maar ik vind sommige prijzen toch wel iets te veel.. Heb nu zelf een lipstick en een foundation van mac en daar ben ik blij mee!

 6. Waauw vind die liner heel mooi, maar ik vind 'm zo prijzig… 🙁

  x Martine

 7. Sophie zegt:

  Supermooi! Zou je trouwens een look willen doen met die burmese beauty quad? Dat vind ik echt het mooiste uit deze collectie!

 8. Ik vind het Mauvement pigment echt prachtig. Nu moet ik er bij zeggen dat het het eerste MAC pigment is wat ik gebruik, dus ik heb geen flauw idee of het slechter in kwaliteit is dan de rest 😉 Samen met Smoky Heir (paarse eyeliner) is het een prachtcombinatie.

  Fijn zijn die superslicks he? Ik ben een kluns met eyeliner maar hiermee kan ik een perfect strakke lijn trekken en het spul zit er gewoon na 12 uur dragen nog perfect op! En daarnaast komt het weer makkelijk van je oogleden af, een stuk beter dus dan bijvoorbeeld die GOSH Extreme Art eyeliners. Die blijven wel zitten, maar daar moet ik als een malle op boenen met alle ellende van dien.

 9. Die eyeliner: wow! echt mooi! Jammer dat die pigment toch niet zo veel kleur heeft zonder basis…

 10. Die eyeliner is mooi!

 11. Wauw de kleur van de pigment is prachtig. :mrgreen:

 12. Ik vind de pigment heel erg mooi! Ben benieuwd hoe je dit gaat combineren?

 13. lijkt me een mooie combi!

 14. Die eyeliner is echt super mooi!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.