Make-up Reviews

MAC Paint Pot – Soft Ochre

De laatste tijd ben ik weer langzaam opnieuw fan van MAC aan het worden. Wat zitten er toch fijne producten in het assortiment! Het begon met dit geweldige potlood, maar onlangs besloot ik om de gigantisch populaire Paint Pot in de kleur Soft Ochre uit te proberen. Ben je op zoek naar een goede oogschaduwbasis? Dan is dit absoluut een aanrader!

Over Soft Ochre is op blogs al talloze keren geschreven, aangezien vele bloggers ontzettend enthousiast zijn. Ik heb eerder verschillende Paint Pots van MAC gehad, maar was nooit echt ondersteboven. Toch bleef ik regelmatig positieve dingen over Soft Ochre lezen. Ik was toe aan een nieuwe oogschaduwbasis, dus besloot Soft Ochre eens een kans te geven.

In principe kunnen Paint Pots als oogschaudws op zichzelf gebruikt worden, maar ik vind ze het beste als basis voor een andere (poeder)oogschaduw werken. Soft Ochre is een huidskleurige versie met een gele ondertoon. Schrik niet van deze gele kleur, want voor je oogleden is dat juist ideaal! Mijn oogleden zijn altijd wat aan de rode kant, maar door deze tint wordt dat rood perfect geneutraliseerd.

Ik gebruik altijd een basis voordat ik oogschaduw aanbreng, zodat mijn oogschaduw beter blijft zitten en de kleuren intenser uitpakken. Ik heb in het verleden jarenlang Urban Decay Primer Potion gebruikt en had eigenlijk niet verwacht dat Soft Ochre daaraan zou kunnen tippen. Had ik het even mis! Soft Ochre is minstens zo fijn! Hij zorgt er zelfs voor dat mijn oogschaduw nog iets langer blijft zitten dan wanneer ik UD’s Primer Potion gebruik. Wow, dat had ik niet verwacht. Ik moet hier wel bij vermelden dat ik geen extreem vette oogleden heb, maar ik merk dus degelijk verschil.

Een nadeel van de Paint Pots is wel dat de verpakking niet heel handig is. Wanneer je het product net in gebruik hebt kun je er makkelijk met je vingers in om de crème uit het potje te halen, maar zodra je dichter bij de bodem komt wordt het toch wat lastig. In dat geval wordt het dus tijd om er een kwastje bij te pakken, iets wat ik zelf een beetje onhandig vind.

Op mijn arm lijkt de kleur wat aan de donkere kant, maar op mijn ogen merk ik daar weinig van. Ik heb ‘m de afgelopen paar weken non-stop gebruikt en ik denk dat ik deze voorlopig in mijn vaste routine houd.

Een tijdje geleden schreef ik een hele positieve review over de budgetvriendelijke Catrice Prime and Fine Eye Shadow Base. Ik ben nog steeds erg tevreden over de houdbaarheid van die basis, maar ik vind de substantie uiteindelijk toch niet prettig genoeg. Hij is wat stroef en plakkerig, en ik heb soms het idee dat hij zichtbaar blijft wanneer ik er oogschaduw overheen aanbreng. Als je op zoek bent naar een goede basis en er niet teveel geld aan uit wilt geven, dan is de basis van Catrice een prima product. Echter, qua substantie komt Soft Ochre als winnaar uit de bus.

Tja, ik ben fan van Soft Ochre. Ik snap nu ook waarom dit product zo’n gigantische hoeveelheid fans heeft. Het is gewoon een prettig basisproduct dat zijn werk goed doet. Hij is wellicht iets aan de prijzige kant (€19,00), maar volgens mij gaat de verpakking vrij lang mee. Voor een goed product heb ik dat in elk geval zeker over!

MAC Paint Pot in Soft Ochre is onderdeel van het vaste assortiment van MAC en kost €19,00. MAC is verkrijgbaar bij de verschillende verkooppuntende Nederlandse MAC webshop,Douglas en De Bijenkorf.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Ik heb deze zelf en gebruikhem veel!

 2. Mooi product!

 3. Deze lijkt me erg fijn!

 4. Hij lijkt me heel fijn! En volgens mij ben je altijd fan van MAC maar soms gewoon iets minder (intro)! 😉

 5. deze lijkt me zo fijn 😀 hoor er altijd alleen maar goeds over!

 6. Ik vond hem eerst ook prijzig maar ik doe er nu al een jaar mee en hij is nog niet eens halverwege XD

 7. Ik ben hier ook heel benieuwd naar!

 8. Ik begreep tot voor enkele maanden geleden niet goed wat er zo bijzonder is aan de ‘MAC Paint Pots’. Nu ik vaker over lees/hoor, ben ik erg enthousiast en wil ik er zelf ook één aanschaffen. Maar, de prijs…

 9. Handig product. Ik denk dat dit voor mij heel handig kan zijn omdat ik nogal rode oogleden heb. Staat altijd zo raar als ik er verder niets mee doe.

 10. Ik ben nog op zoek naar een basis voor iemand met héél vette oogleden. Ga toch even iets meer research doen om te zien of deze ook voor mij kan werken!

 11. Oehh deze wil ik ook! 🙂

 12. Ik heb hiermee in mijn handen gestaan, maar mijn zus zij dat het niet zo handig is met mijn lange nagels om er product uit te krijgen. Vond dat ze wel gelijk had. Als hij nou in een tube had gezeten had ik hem wel meegenomen!

 13. Lijkt me erg fijn!

 14. Klinkt goed! 🙂

 15. Lijkt me een heel fijn product!

 16. Wanneer mijn UD primer potion in Eden opperdepop is denk ik dat dit de vervanging gaat worden aangezien ik in NL geen UD meer kan krijgen nu Sephora weg is. Ziet er erg goed uit.

 17. Ik vind dit té duur. Ik kan het er niet aan uitgeven, al denk ik best dat “jullie” gelijk hebben en deze heel goed is.

 18. Ik heb Bare study en die vind ik heel erg mooi!

 19. Deze staat nog op mijn wishlist.

 20. Deze ga ik zeker eens proberen na zoveel goede en lovende reviews. Tot nu toe heb ik altijd Painterly gebruikt.

 21. TingTing zegt:

  Ik gebruik deze nu ook als oogschaduwbasis, als ik al geen andere gekleurd oogschaduwbasis gebruik. Ik vind het inderdaad een fijn product, maar om eerlijk te zijn vind ik de oogschaduwbasis van essence ook nog steeds niet verkeerd.

 22. Ik had er ook eentje, maar ze droogden zo snel uit :s

 23. Binnenkort ook maar eens proberen!

 24. Deze lijkt me erg fijn!

 25. Heel mooi product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.