Huidverzorging Make-up Reviews

Mini Reviews: Mario Badescu, Yves Rocher en Pupa

Hoewel ik vrijwel dagelijks nieuwe producten uitprobeer, is het soms lastig om aan alles aandacht te besteden op mijn site. Ik houd ervan om producten uitgebreid te reviewen, maar dat lukt niet altijd. Het leek me daarom leuk om een nieuwe rubriek in het leven te roepen met mini reviews, waarin ik meerdere producten in één artikel op een korte manier review. Vandaag begin ik met de Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel, de Yves Rocher Pure Camomille Face & Body Comfort Cream en het Pupa Snow Queen Pupart oogschaduw palette!

Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel

Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel - 1

De Enzyme Cleansing Gel is één van de populairste producten van Mario Badescu en is een niet-schuimende reiniger die belooft de huid goed te reinigen en zelfs make-up te verwijderen zonder de huid uit te drogen. Hij zou alfahydroxyzuren bevatten die ervoor zorgen dat de huid niet dof oogt en mee-eters ontstaan. Ik probeerde deze toen mijn huid erg onrustig was en ik last had van puistjes, in de hoop dat het op zou knappen.

Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel - 3De ingrediëntenlijst is vrij kort en simpel, met onder andere water, glycerine, papaya- en grapefruitextract. Er zit geen parfum in (al ruikt hij zeer sterk geparfumeerd, maar dat zal wel door een ander ingrediënt veroorzaakt worden) en geen sulfaten, maar er zitten wel parabenen in.

Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel - 2

Het voelt een beetje gek om deze reiniger te gebruiken, aangezien hij niet schuimt en hij mij ook een beetje het gevoel gaf mijn huid niet echt te reinigen. Nou hoeft een reiniger echt niet te schuimen om je huid te reinigen, maar deze voelt wel heel onwennig. Ik heb deze facewash een tijdje twee keer per dag gebruikt, maar ik had niet het idee dat mijn huid er echt van opknapte.  Ik ben hem vervolgens enkel ’s ochtends onder de douche gaan gebruiken en dat beviel me een stuk beter. Als ik deze heb gebruikt voelt mijn huid ’s ochtends glad en gelijkmatig aan, zonder dat het uitgedroogd voelt.

Of de grapefruit- en papayaextracten daadwerkelijk een exfoliërende functie hebben betwijfel ik een beetje (het zijn namelijk niet echte exfolianten zoals andere alfahydroxyzuren dat zijn), maar voor ’s ochtends vind ik het een prima product. Ik weet echter niet of ik hem opnieuw in huis zou halen als ik door mijn fles heen ben…

Verkrijgbaarheid
De Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel kost €16,00 voor 236 ml en is verkrijgbaar bij de winkel en webshop van Cosmania.

Yves Rocher Camille Face & Body Comfort Cream

Yves Rocher Pure Camille - 1

Elk merk heeft wel een paar klassiekers in het assortiment en bij Yves Rocher is dat toch wel de Pure Camille Face & Body Comfort Cream. Deze crème kan zowel voor het gezicht als het lichaam gebruikt worden en is perfect voor allerlei droge plekken.

Yves Rocher Pure Camille - 2

Ik was aangenaam verrast door de ingrediëntenlijst! Op basis van de substantie had ik namelijk een Nivea-achtig lijstje verwacht met dingen als grote hoeveelheden vaseline en andere ‘goedkope’ ingrediënten, maar dat valt best mee.Het is vooral een verzameling van allerlei oliën en wat vette soorten alcohol, met pas later in de lijst vaseline. Overigens zit er wel redelijk wat parfum en parabenen in, mocht je daar rekening mee houden.

Yves Rocher Pure Camille - 3

Toen ik deze voor het eerst probeerde had ik een zware dikke substantie verwacht, maar dat valt reuze mee! Hij is zelfs verrassend dun en luchtig, waardoor de crème zich makkelijk uit laat smeren. Ik heb hem zelf niet voor mijn gezicht gebruikt, maar hem wel gebruikt voor mijn ietwat jeukende onderbenen, droge voeten en mysterieuze droge plekken op mijn bovenarmen. Daar weet deze crème wel raad mee! Ik denk dat deze behoorlijk vergelijkbaar is met de klassieke blauwe Nivea-pot, maar dan nèt ietsjes eleganter met een fijnere substantie. Een prettig winterproduct!

Verkrijgbaarheid
Yves Rocher Pure Camomille Face & Body Comfort Cream kost €5,90 (al heeft hij bijna altijd 50% korting) voor 125 ml en is verkrijgbaar bij de winkels en webshop van Yves Rocher.

Pupa Snow Queen Pupart oogschaduw palette

Pupa Snow Queen Palette - 2Snow Queen is de wintercollectie van Pupa en deze serie bevat een aantal mooie producten om een ‘ijzige’ look te creëren. Ik mocht het palette uittesten en was erg nieuwsgierig toen ik de kleuren zag. Ik draag tegenwoordig weinig kleurrijke oogschaduw, maar vroeger waren tinten als paars en turkoois absoluut favoriet.

Pupa Snow Queen Palette - 3

Helaas was ik iets minder enthousiast toen ik de kleuren ging swatchen. Ik vond de substantie vrij hard, waardoor er weinig kleur van de oogschaduws afkwam. Een (gekleurde) primer zal absoluut helpen om de kleuren wat meer te laten spreken en het is een mooie combinatie van tinten die bij elkaar passen, maar ik moet toch zeggen dat het me een beetje tegenviel. Een beetje jammer dus, maar binnenkort heb ik nog een paar leuke items van Pupa waar mijn hartje wel wat sneller van gaat kloppen. Die komen snel op mijn blog!

Verkrijgbaarheid
Het Pupa Snow Queen Pupart oogschaduw palette kost €25,50 en is verkrijgbaar bij de verkooppunten van Pupa en deze webshop.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Wat een fijne producten!
  Prachtige kleuren oogschaduw in de palette 😉

 2. Ik vind het met mijn vochtarme, gevoelige huid juist heerlijk om met een niet-schuimende reiniging mijn huid schoon te maken. Ik ben daarom juist erg nieuwsgierig naar die enzyme cleansing gel van Mario! Yves Rocher is zo’n merk wat mij totaal niet aanspreekt: gek is dat he. Jammer van dat oogschaduw palette van Pupa, normaal zijn hun producten juist hoog gepigmenteerd en van top kwaliteit!

 3. De crème van Yves Rocher spreekt me het meeste aan. Volgens mij is die enorm lekker! Leuk dit concept van minireveiws. Zo krijg je snel een indruk van een product :).

 4. Dat PUPA palette ziet er mooi uit, wat jammer van de pigmentatie

 5. Wat leuk die mini reviews, het leest sneller als een grote review en je hebt meer informatie. Zelf ben ik nu best benieuwd naar de Yves Rocher pot, wie heeft er nu geen droge plekjes.

 6. Wat een leuke rubriek! De Enzyme Cleansing Gel gebruik ik sinds een aantal dagen ook iedere ochtend. Ooit heb ik eens een mini bij een Beautybox ontvangen. Ik mis ook het gevoel van ‘Wauw, mijn gezicht is schoon’. Ondanks dit, reageert mijn huid er goed op en ziet er na gebruik schoon en fris uit.

 7. Wat leuk om mini-reviews te zien! Het palette van PUPA zag er wel erg mooi uit zeg, balen dat hij zo tegenvalt 🙁

 8. Jammer dat het palette tegenviel!

 9. Dat palette sla ik even over. Ik ben sowieso niet zo van de kleuren bij mezelf, maar vind het wel leuk bij anderen. Die andere producten lijken me het uitproberen waard.

 10. Dat palette is mooi! En die Comforting Cream lijkt mij heerlijk in gebruik!

 11. Aw, zonde van dat Pupa palet… in de pan zagen de kleuren er wel goed uit. Ben al benieuwd naar de producten die je wel bevielen dan.

 12. Leuk artikel zo! Zeker iets om vaker te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.