Nagellak

Nails of the Day: Waterfall/Feather Nail Art

Ik vind het altijd leuk om op mijn verjaardag iets extra’s met mijn nagels te doen. Meestal pak ik er wat vrolijke glitters bij, maar dit jaar had ik zin in iets anders. Ik besloot de glitters voor de verandering in mijn oogmake-up te verwerken en liet ik me voor mijn nagels inspireren door mijn nieuwe trui. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Ik zag bij The Nailsaurus regelmatig verschillende ‘Waterfall’-nail arts voorbij komen (zie hier haar tutorial) en vond ze er wel interessant uitzien. Ik had zin om iets met de kleuren van mijn nieuwe trui (uit de sale bij Vero Moda) te doen, dus deze look leek me er perfect voor! Ik nam een duik in m’n stash om bijpassende kleuren te vinden en daar kwamen de volgende lakken uit:

Als basis gebruikte ik Barry M Lychee, een beige nagellak die perfect aansluit bij de kleur van de trui. Voor de kleuren besloot ik een lichte en donkere versie van elke tint te nemen. Voor groen gebruikte ik Catrice Run Forerst Run! en Catrice Mint Me Up. Voor de grijsblauwe tinten koos ik Catrice London’s Weather Forecast en Essie Sag Harbour. Omdat ik nog iets meer accent op het roze wilde leggen, heb ik drie kleuren gebruikt, namelijk Essie No Stitches, OPI Party In My Cabana en American Apparel Coney Island.

Voor deze techniek heb je een extreem dun en soepel kwastje nodig. Ik herinnerde me ineens dat ik nog ergens de Nail Art Designer Set van Essence had liggen. Dit is een setjes met een paar sponsjes en een lang dun kwastje waarmee je nail art kunt maken. Dit kwastje is perfect! Hij is precies soepel genoeg waardoor je mooie ‘zwiepende’ streepjes kunt maken.

Ik zette eerst streepjes met de donkere kleuren en ging er vervolgens met de lichtere tinten overheen. Ik had wat nagellak op aluminiumfolie gedaan en kon het er daardoor zo met het kwastje vanaf halen. Ik deed telkens met één kleur alle nagels en ging vervolgens verder met de volgende kleur. Uiteindelijk ben ik er zo’n 30 minuten mee bezig geweest, dat valt heel erg mee, toch?

Ik vind het effect heel erg gaaf geworden en ik denk dat ik dit ook eens met andere tinten ga uitproberen. Dit type nail art wordt overigens ‘waterfall’ genoemd, maar ik vind het meer op een veer lijken. Wat vinden jullie ervan?

Dit vind je misschien ook leuk...

62 reacties

 1. Het ziet er echt enorm gaaf uit! Mooi gedaan 🙂

 2. Het ziet er echt super leuk uit! Leuk idee 😀

 3. oeeeh mooi gedaan! ik kan een subtiele nail art wel waarderen!

 4. Wauw, wat gaaf gedaan! 🙂

 5. Wauw echt super mooi en orgineel gemaakt! 🙂

 6. Super leuk! En idd past goed bij je trui. Ik zelf heb deze nailart ook een paar keer gemaakt. Zo simpel maar zo een leuk resultaat. Je kan er oneindig mee combineren

 7. Super leuk!

 8. Super mooi!!

 9. Allereerste van harte gefeliciteerd met je verjaardag. En dat je maar een hele fijne dag mag hebben.
  Deze nail art is echt super gaaf. Ga zeker keertje proberen om deze ook te doen op mijn nagels

  Groetjes Kim

 10. Martine zegt:

  Gelukkige verjaardag !! Ik vind je trui prachtig zeg ! Heel speciaal met die grote romantische rozenprint, héél mooi !

 11. Wauw! Wat mooi!

 12. oeh heeel mooi gedaan!

 13. Heel erg mooi! De kleuren passen ook heel goed bij elkaar. Ik zou dit ook wel willen dragen. x

 14. Echt heel erg mooi! Lekker herfstig!!!

 15. Ziet er echt super leuk uit zeg! En volgens mij is het helemaal niet moeilijk om te maken!

 16. Wat staat dat leuk! En zo simpel! Ik vind je trui ook super met die romantische bloemenprint

 17. Super vet gezien <3

 18. Deze nailart is echt ontzettend leuk!! Past perfect bij je trui 😀

 19. vet gedaan* bedoel ik!

 20. Wauw heel erg mooi!

 21. Oh wauw wat mooi!

 22. Heel leuk gedaan!

 23. Heel mooi gedaan! Het doet me inderdaad meer denken aan een veer. Of aan gras of een granenveld 🙂

 24. Super gaaf gedaan!

 25. Heel mooi gedaan zeg!

 26. cynthia zegt:

  Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een gezellige dag van!

  En ga vooral zo door met je blog! mijn complimenten!

 27. Wow, erg leuk gedaan zeg!! Past zeker goed bij je trui (die overigens errug leuk is!) 🙂

 28. Superleuk gedaan!

 29. Gefeliciteerd en wat een mooie review!

 30. Wauw, heel mooi!

 31. Tof gedaan!

 32. Wauw super mooi<3!

 33. Erg mooi en ook origineel resultaat!

 34. Suzanne zegt:

  Gefeliciteerd! Echt een super mooi nail-art ook!

 35. super mooi! en lekker makkelijk ik ga hem denk ik ook maar eens proberen 😛

 36. Heel erg leuk!

 37. heel erg mooi!!!

 38. Wauw, supermooi gedaan! Ik heb dit nog niet eerder gezien ^^

 39. echt super pretty!

 40. superleuk gedaan zeg!

 41. Leuk gedaan!!

 42. Wow supermooi nail-art 🙂 x

 43. Super leuk en wat een prachtige kleuren combi! Ik wil dit ook altijd nog eens proberen!

 44. Wauw wat mooi zeg.

 45. looks perfect.

 46. Prachtig! Gefeliciteerd met je verjaardag!

 47. Super leuke nail art;)

 48. Wow, leuk!

 49. Wauw, ziet er super gaaf uit!

 50. Wauw, prachtige nail-art! Mag ook wel voor dat halfuur 😉

 51. Wat ziet dat er supermooi uit. Well done!

 52. Bianca zegt:

  Gefeliciteerd en mooi !

 53. Het ziet er echt vet uit!

 54. sammy zegt:

  SUPER COOL!

  echt heel mooi, verzorgd en toch ook speels, ga dit snel zelf proberen

 55. superleuk gedaan!

 56. Heel mooi, wauw! En mooie kleuren heb je gekozen!

 57. Mooie kleurencombinatie en ik vind het effect erg mooi!

 58. Die trui is zo leuk! en de nailart is echt super gaaf!!!

 59. Mooie nail art!

 60. Echt heel gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.