Foto door Margriet Hoekstra voor Flair

Ik ben Charlotte (26) en ik ben in 2009 Pinky Polish gestart vanwege mijn interesse in nagellak en cosmetica. Inmiddels is Pinky Polish uitgegroeid tot een van de meest succesvolle beautyblogs van Nederland. Sinds januari 2013 is Pinky Polish mijn bedrijf.

Door middel van mijn blog wil ik jonge vrouwen zich goed over zichzelf laten voelen. Dit probeer ik te doen door middel van onderwerpen als cosmetica en fashion, maar ook door artikelen en video’s over zelfvertrouwen, gezondheid en lifestyle. Door middel van mijn enthousiasme, kennis en ervaring wil ik jonge vrouwen uitdagen om plezier te hebben met beauty, maar dan wel met producten die écht de moeite waard zijn. Welke dat zijn? Dat vertel ik op mijn blog!

Ik ben Charlotte, 26 jaar oud en het gezicht achter Pinky Polish. Sinds ik mij kan herinneren was ik gefascineerd door alles dat met make-up en cosmetica te maken heeft. Als klein meisje ging mijn interesse vooral uit naar badparels en badschuim, maar inmiddels is geen beauty-product mij onbekend. Toen ik een jaar of 15 was ben ik gaan experimenteren met make-up. Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat die experimenten niet altijd een succes waren, maar dat is inmiddels gelukkig allemaal goed gekomen.

 

Tijdens het eerste jaar van mijn universitaire opleiding ben ik als bijbaan aan de slag gegaan bij een groot cosmeticamerk, waar ik ruim 6 jaar heb gewerkt. Deze ervaring was niet alleen leuk, maar het bracht mij ook perfect op de hoogte van de wensen en problemen waar de Nederlandse cosmetica-liefhebber mee kampt. Aangezien ik het leuk vind om mijn enthousiasme en kennis over te brengen op anderen was het in combinatie met mijn opleiding en ervaring een logische stap om deze website op te zetten.

In 2013 heb ik de bachelor Taal & Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam voltooid en in januari 2015 heb ik mijn masterdiploma Corporate Communicatie gehaald. Sindsdien werk ik als Social Media Coordinator in de FMCG sector.

Pinky Polish zag in november 2009 het levenslicht en richtte zich oorspronkelijk enkel op nagellak. Aangezien mijn passie verder gaat dan alleen nagellak heb ik halverwege 2010 besloten de accenten te verleggen en ook andere cosmetica te behandelen. Make-up is immers meer dan nagels! Inmiddels begint Pinky Polish een allround feel-good website te worden voor vrouwen, met allerlei onderwerpen die met het goed voelen van jezelf te maken hebben.

Pinky Polish richt zich op de jonge vrouw in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 35 jaar. De onderwerpen zijn meestal echter voor alle leeftijden en vrijwel iedereen zal zich kunnen vinden in de artikelen die op Pinky Polish verschijnen.

Gedurende de jaren is het bereik van Pinky Polish steeds verder toegenomen en sinds 1 januari 2013 staat Pinky Polish ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor meer informatie over zakelijke mogelijkheden kunt u terecht op de pagina Zakelijk.