Haar Reviews

Review: Andrélon Deluxe Volume & Shine

Sinds ik de Andrélon Keratine Repair-lijn heb ontdekt, ben ik fan van Andrélon. Hoewel ik dit merk lang associeerde met de welbekende Iedere Dag-shampoo en niet zozeer bijzondere producten, heb ik inmiddels gemerkt dat er echt een aantal geweldige producten bij dit merk te vinden zijn. Andrélon gaat nog een stapje verder met de lancering van de Andrélon Deluxe-lijn, een serie haarproducten die claimen van professionele kwaliteit te zijn. Binnen deze serie zijn drie lijnen, waarvan ik vandaag als eerste de Andrélon Deluxe Volume & Shine-serie ga reviewen!

Andrélon Deluxe Volume & Shine - 1 van 10

De Andrélon Deluxe Volume & Shine is bedoeld om fijn en futloos haar een flinke volumeboost te geven en daarnaast je haar te voorzien van een mooie glans. Met mijn fijne haar zou dit een perfecte serie moeten zijn, vooral omdat ik altijd op zoek ben naar producten die ook nog wat extra glans toevoegen. Ik was dus erg benieuwd!

De serie bestaat uit een shampoo, conditioner en een volume spray. Omdat deze serie iets luxer is liggen de prijzen wat hoger dan normaal en zijn de producten verkrijgbaar vanaf €4,89 tot €7,99.

Andrélon Deluxe Volume & Shine Shampoo

Andrélon Deluxe Volume & Shine - 9 van 10

Andrélon Deluxe Volume & Shine - 7 van 10De Volume & Shine Shampoo (€4,89 – 250 ml) belooft het haar op milde wijze te reinigen en je haar niet futloos te maken. Net als alle andere producten uit de Andrélon Deluxe-lijn zit de shampoo in een handige tube. Ik vind zulke verpakkingen altijd handig!

Andrélon Deluxe Volume & Shine - 2 van 10

Ik kreeg op Instagram al veel vragen over de ingrediënten van de producten en voornamelijk de vraag of er sulfaten in de shampoo zitten. De hele Deluxe-serie is niet vrij van sulfaten en in deze shampoo vind je dan ook SLES terug. Daarnaast bevat deze lijn ook siliconen en parfum. Ik vind het zelf overigens geen probleem, maar sommige dames vermijden deze ingrediënten liever. De hele Volume & Shine-lijn is trouwens gebaseerd op de lotusbloem en daar is een flinke hoeveelheid van aanwezig in dit product.

Ik vind deze shampoo erg prettig! Hij schuimt goed en maakt mijn haar goed schoon. Wat me vooral opvalt is dat direct na het uitspoelen mijn haar al een stukje zachter aanvoelt, dat vind ik persoonlijk erg prettig. Daarnaast voelt mijn haar beduidend luchtiger aan en merk ik vooral aan de aanzet dat deze shampoo m’n haar een klein beetje extra volume geeft. Daarnaast hoef ik met deze shampoo mijn haar minder vaak te wassen, nog een fijn bijkomend voordeel.

Andrélon Deluxe Volume & Shine Conditioner

Andrélon Deluxe Volume & Shine - 6 van 10

Ik was benieuwd naar de Volume & Shine Conditioner (€4,89 – 250 ml), omdat het lastig is om een conditioner te vinden die volume geeft en tegelijkertijd ook voedend genoeg is. Deze belooft dat te zijn!

Andrélon Deluxe Volume & Shine - 3 van 10

Qua ingrediënten vind ik de conditioner niet heel indrukwekkend, maar ik vind hem ook zeker niet verkeerd. De substantie is vrij dun en laat zich makkelijk uitsmeren en uitspoelen, maar hij is nog behoorlijk voedend. Persoonlijk had ik hem liever nog een piepklein beetje meer verzorgend gezien, maar in principe is het voldoende voor mijn ietwat droge puntjes. Daarnaast is mijn haar ook nog goed doorkambaar, iets wat ik ook altijd van mijn conditioner verwacht.

Andrélon Deluxe Volume & Shine Volume Spray

Andrélon Deluxe Volume & Shine - 8 van 10

Om nog wat extra volume toe te voegen kun je de Volume & Shine Volume Spray (€7,99 – 150 ml) gebruiken. Deze spray gebruik je voornamelijk bij de aanzet van je haar om daar de haren wat extra te liften. Het effect wordt nog versterkt door je haar vervolgens te föhnen, zodat je haar nog iets voller wordt.

Andrélon Deluxe Volume & Shine - 4 van 10

Ik had eigenlijk vrij veel alcohol in deze spray verwacht, maar dat zit er gelukkig niet in! Het is wel een verzameling van siliconen en wat andere ingrediënten die je haar wat extra volume geven. Logisch, aangezien dit product daar uiteraard voor bedoeld is!

Ik gebruik nauwelijks stylingproducten in mijn haar en toen ik deze ging proberen voordat ik mijn haar ging föhnen wist ik precies weer waarom. Deze spray maakt mijn haar voor mijn gevoel wat zwaarder, terwijl het juist meer volume toe zou moeten voegen. Om eerlijk te zijn vond ik het effect minimaal en heeft gewoon een flinke dosis mousse of wat droogshampoo bij mij meer effect.

Andrélon Deluxe Volume & Shine - 10 van 10

Zoals ik net aangaf ben ik geen fan van de Volume Spray, maar de shampoo en conditioner uit de Volume & Shine-serie zijn absoluut niet verkeerd! Ze zorgen ervoor dat mijn haar iets luchtiger aanvoelt, waardoor het automatisch iets luchtiger valt en volumineuzer lijkt. Qua glans vind ik hem zeker niet slecht, maar om eerlijk te zijn vind ik dat de Andrélon Keratine Repair-serie bij mij net wat meer glans geeft en uiteraard wat voedender is. Het is dus maar net waar je naar op zoek bent! Ik ben door deze producten wel heel nieuwsgierig geworden naar de andere Andrélon Deluxe-lijnen (Colour & Shine en Repair & Shine), dus daar kunnen jullie komende weken reviews van verwachten!

Andrélon Deluxe Volume & Shine – €4,89/€7,99
Etos | Kruidvat | DA

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Het lijken me fijne producten!
  Ik ken het niet.
  Ben er wel benieuwd naar.

 2. Ben erg benieuwd! Fijn review 🙂

 3. Ik ben altijd een fan van Andrélon producten. Ik heb altijd de oil and care lijn. Maar deze lijkt mij ook wel fijn. x

 4. Leuk! Ik heb ook al jarenlang niets van Andrélon gebruikt, maar heb laatst de Keratine-Repair shampoo gekocht. Hij ligt nu nog in de voorraadkast, maar zodra ik mijn haar weer door een permanent heen sleep ga ik hem gebruiken! Ik vind ook dat Andrélon echt z’n best doet om voor ieder haartype een uitgebreide lijn op de markt te zetten, zo fijn! Ik wil graag het serum-olie uit de Deluxe Colour & Shine collectie proberen!

 5. De shampoo en conditioner wil ik graag uitproberen!

 6. Ik ben dol op het masker uit de keratine repair serie. Leuk om te weten dat je deze lijn beter vind.

 7. Klinkt goed! De verpakkingen zijn erg mooi en luxe!

 8. Ik was erg benieuwd naar deze lijn, ik heb alleen nog de volume spray gekocht en daar ben ik inderdaad ook niet erg tevreden over. Ik merk niks van volume. Maar de shampoo en conditioner wil ik nog wel proberen! 🙂

 9. Fleur zegt:

  Ik krijg juist bij die volume spray veel volume! Ik spray het bij de aanzet en fohn en daarna op de kop. Bam, haar met super veel volume. Zelf ik heb haar tot op mijn schouders.

 10. Ik ben dol op Andrelon. Helaas lukt hii mij vrijwel nooit volume te krijgen.

 11. De producten zien er zo mooi uit! Ze lijken ook opzich wel fijn. Ik ben zelf niet zo een Andrélon fan, maar het ziet er zeker niet verkeerd uit!

 12. Ik ben groot fan van andrelon en ga deze serie ook zeker testen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.