Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Absolute Eye Colour Mono’s

Ik ben dol op de Catrice Abolute Eye Colour Mono’s en ik merk dat ik ze tegenwoordig bijna dagelijks gebruik. Ook laat ik ze regelmatig voorbij komen in looks en tutorials, maar ik heb er nooit een uitgebreide review over geschreven. Zonde! Ze zijn namelijk ontzettend fijn en lekker budgetvriendelijk geprijsd (€2,79 per stuk!), dus daar hoort uiteraard een review met swatches bij!

Ik gebruik al jaren make-up van Catrice. Zeker toen ik nog op de middelbare school zat kocht ik vaak Catrice-oogschaduws, maar bij nader inzien waren die toch niet van geweldige kwaliteit. Toen twee jaar geleden het Catrice-assortiment op de schop werd genomen zijn de oogschaduws ook flink veranderd. Sindsdien is de kwaliteit gigantisch verbeterd en behoren ze tot mijn favorieten. Ik gebruik ze soms zelfs liever dan m’n MAC-oogschaduws, go figure! Hoewel het assortiment met 27 kleuren misschien wat minder uitgebreid is dan MAC zitten er toch wel een paar tinten tussen die zeker wat aandacht verdienen. Hier mijn oogschaduws op een rijtje (swatches zijn aangebracht over Catrice Eyeshadow Primer):

Bring Me Frosted Cake | Ooops… Nude Did It Again | Talk Like An Egyptian

Bring Me Frosted Cake lijkt ontzettend veel op MAC Vanilla en is een matte crèmekleurige oogschaduw. Ik gebruik deze oogschaduw nagenoeg elke dag als matte highlighter, daar is hij perfect voor. Ooops… Nude Did It Again is eigenlijk de glanzende versie van Bring Me Frosted Cake en gebruik ik als ik een glanzende highlighter wil gebruiken. Talk Like An Egyptian viel ontzettend tegen toen ik ‘m voor het eerst gebruikte, omdat hij nauwelijks kleur afgeeft. Uiteindelijk heb ik ‘m een keertje over een andere oogschaduw heen geprobeerd en dat gaf zo’n mooi effect! Ik dep ‘m vaak over een matte bruine oogschaduw heen om de look een mooie gouden gloed te geven.

Oh, It’s Toffeeful! | My First Copperware Party | Go, Charlie Brown! | The Captain Of The Black Pearl

Oh, It’s Toffeeful! is één van de nieuwe kleuren en ik draag ‘m ontzettend vaak. Hij geeft zo’n mooie glouden gloed, maar is zacht genoeg voor een dagelijkse look. Dit is ook de oogschaduw die ik in deze tuturial gebruikte. My First Copperware Party is een andere grote favoriet, dit is zo’n kleur die ik gebruik als ik even niks kan verzinnen, deze is altijd goed! Ook deze oogschaduw heb ik in een tutorial gebruikt. Go, Charlie Brown! kocht ik eigenlijk vanwege de naam (m’n bijnaam is Charlie Brown!) en is een fijne kleur voor de arcadeboog of de buitenste ooghoek. The Captain Of The Black Pearl heb ik nog niet zo lang, maar ik begrijp niet dat ik ‘m nu pas heb gekocht. Deze zwarte oogschaduw is zo gigantisch goed gepigmenteerd! Hier kan echt geen enkele oogschaduw tegen op. Deze gebruik ik tegenwoordig vaak als eyeliner.

Golden Evergreen | Heidi Plum | Dalai Drama

Golden Evergreen is een prachtige draagbare mosgroene tint die zoveel meiden mooi zal staan! Ook dit is een van de nieuwe kleuren. Heidi Plum ligt blijkbaar al een tijdje in de winkel, maar is onlangs veranderd! Vroeger was het een matte donkerpaarse kleur, maar is nu veranderd in een paarse oogschaduw met een rozige glans. Dit is de nieuwe versie, maar beide versies zijn nog in de winkel te vinden, dus let daar op. Dalai Drama lijkt misschien wat fel, maar komt er in de buurt van MAC Expensive Pink. Ik heb deze nog niet gedragen, maar het lijkt me een geweldige kleur voor de zomer!

Ik vind ze zo fijn! Mijn absolute favorieten en aanraders zijn Bring Me Frosted Cake, Oh, It’s Toffeefull!, My First Copperware Party, Go, Charlie Brown! en The Captain Of The Black Pearl. Voor die prijs zijn ze het echt waard, en zoals ik al zei gebruik ik ze soms liever dan m’n MAC-oogschaduws. De kleuren zijn mooi, ze zijn bijna allemaal mooi gepigmenteerd en de verpakkingen zijn ook nog eens goed. Tja, en voor €2,79 kan je ze toch niet laten liggen?

Er is nu overigens een hele leuke aanbieding op deze oogschaduws, want tot en met zondag 19 februari 2012 geldt bij Kruidvat de aanbieding 2 voor €4,- op de Catrice Absolute Eye Colour Mono’s. Shoppen!

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Chiara zegt:

  Ik raad je echt ten sterkste aan om Hip Hop on the Tree Top ook even in te slaan. Het is de meest buttery, gepigmenteerde donkergroene kleur die je ooit zal tegenkomen!

  1. Hip Hop on the Tree Top moet je inderdaad hebben! Ik was echt zo verbaast van het pigment.

  2. Aaaah, die ga ik proberen, bedankt voor de tip!

 2. Ik ben ook ontzettend fan van de Catrice mono’s! Hele fijne gepigmenteerde oogschaduw voor weinig. En bij de Kruidvat zag ik maandag ook een aanbieding Catrice Mono’s 1+1 Gratis! Helaas waren er in mijn Kruidvat nog geen kleurtjes uit de nieuwe collectie – evenals geen nieuwe nagellak .. Maar misschien is dit een tip voor iedereen die nog mono’s wil scoren? 🙂

  1. Klopt, ik had de aanbieding meteen al in het artikel gezet 🙂 Het is trouwens niet 1+1 gratis, maar 2 voor €4,00!

   1. Ok, dat vind ik wel vreemd, in de Kruidvat waar ik ben geweest hing 1+1 gratis. Maar 2 voor €4,00 is ook een goede deal. 🙂

 3. ik heb geloof ik ook 2 mono’s, maar die zijn er nu uit. Wat een pigmentatie heeft The Captain Of The Black Pearl echt mooi:D

 4. Mooie kleuren ! Bring me frosted cake heb ik ook en gebruik ik heel vaak als highlighter.

 5. Er zitten hele mooie kleuren tussen! Onlangs heb ik mijn eerste Catrice mono gekocht, en ze zijn idd heel erg fijn :).

 6. Wat zijn ze mooi! Na mijn slechte ervaring met een quattro van Catrice heb ik eigenlijk nooit meer een poging gewaagd om de mono’s aan te schaffen, maar nu ik dit zie ben ik zonder twijfel overtuigd. Dalai Drama zal snel in mijn stash te vinden zijn!

 7. Ja die oogschaduws zijn mooi! Ik heb er een paar en sommige zijn helaas wat minder gepigmenteerd, maar aangezien ik ook geen overduidelijke oogschaduw wil, is dat wat minder erg. Talk like an Egyptian heb ik ook, toch een mooie glitter!

 8. Golden Evergreen is echt een kleurtje voor mij, die wil ik echt graag hebben!

 9. hele mooie oogschaduws!
  bring me frosted cake is echt een van mijn favorieten 🙂

 10. Ze zien er echt prachtig uit!
  Ik vind de bruintinten erg mooi, snel maar deze week nog even kijken bij het Catrice schap..
  Liefs,
  Mia

 11. Denk dat ik de nude-kleur binnenkort ga aanschaffen!

 12. Ziet er allemaal goed uit 🙂

 13. Ik heb vandaag uit de nieuwe collectie 510 In love whit Hulk gekocht en uit de normale collectie 329 Dakai drama. Ik vind de mono’s van Catrice altijd erg fijn!

 14. Wow! Mooie kleurtjes 😀 x

 15. I love these, very good product for very good price. And colors are nice

 16. Heel erg mooii!

 17. ik vind de mono`s ook erg fijn van catrice

 18. Dalai Drama lijkt mij erg mooi. Ik was al op zoek naar een roze/oranje-achtige oogschaduw, en deze lijkt me erg fijn. Prijstechnisch ook een zeer goede aankoop natuurlijk.

 19. Jolien zegt:

  Ik heb zelf ook een aantal van deze mono’s. Zelf ga ik altijd erg voor veilig grijs/bruin etc. Terwijl ik ook wel eens iets met een kleurtje zou willen proberen. Ik ben erg bleek en voel mij snel een clown. Zou graag eens zo’n look willen zien………..

 20. Die zwarte is MOOOOI!

 21. Ik ben ook dol op Catrice oogschaduws. Ik heb pas die paarse (Heidi Plum) gekocht en van de andere die op de foto staan heb ik er ook een aantal. Ik heb veel ervan vorig jaar gedepot in een lege palette maar dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Ik ga dat dus zeker niet opnieuw proberen.

  1. Haha, ik durf het ook niet aan om ze te depotten…. Zou het wel willen, maar ik houd ze liever heel, haha!

 22. Catrice heeft echt prachtige oogschaduws!
  Golden Evergreen is mooi!

 23. wauw!! Ik heb een paar mono’s van catrice en die zijn inderdaad geweldig!

 24. de bruint tinten zijn echt tof!!

 25. Oh er zitten echt mooie kleuren tussen!

 26. chantal zegt:

  ik had ze niet maar door jouw enthousiasme toch een paar gekocht om te proberen. ik ben om!! mooie kleuren goeie kwaliteit. heb al een hooo oogschaduw maar zou zomaar kunnen dat daar het een en ander van catrice bij komt.

  grappig want vond eerst luxe merken leuk om te kopen maar ben nu ineens helemaal budget. gister een maskara mee genomen om te proberen.

 27. Sushi zegt:

  Door dit artikel heb ik deze week toch mijn eerste Catrices mono’s (meerdere omdat ik niet kon kiezen..) gekocht. Niet fijn voor mijn portemonne, maar wat ben ik blij met de mooie kleurtjes! De kwaliteit is ook prima (hoewel dit per oogschaduw verschilt). Dus bedankt voor dit artikel 😉

 28. sourcherry zegt:

  Bring me frosted cake heb ik ook, maar die is precies de kleur van mijn huid dus die zie je helemaal niet 🙁

 29. Marieke zegt:

  Zou je ook eens een look met Dalai Drama willen maken? Voor de lente en zomer enzo 🙂 Ik vind hem heel mooi maar ik weet niet zo goed waarmee ik hem kan combineren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.