Budget Make-up

Review: Catrice Beautifying Lip Smoother – Cake Pop

Een tijdje geleden schreef ik al over de assortimentsvernieuwing van Catrice. De producten die toen gepresenteerd werden waren niet allemaal even spannend, maar ik was wel razend benieuwd naar de nieuwe Beautifying Lip Smoothers en vooral de kleur Cake Popleek mij erg mooi. Deze lipglossen deden mij namelijk heel erg denken aan de Clarins Instant Light Natural Lip Perfector, mijn favoriete lipgloss. Ik ga ze voor jullie vergelijken!

Catrice Lip Smoother - 1

De Beautifying Lip Smoother wordt door Catrice omschreven als een perfecte lipgloss voor een natuurlijke look. De lipgloss zorgt ervoor dat de lippen er egaal uitzien en hij belooft fijne lijntjes te egaliseren. De lipgloss is verkrijgbaar in drie tinten, waarvan twee vrijwel transparante kleuren. Ik kocht de kleur Cake Pop, een frisse roze tint. De Catrice Beautifying Lip Smoother kost €3,59 per stuk en zit in een handige knijptube met een sponsapplicator.

Catrice Lip Smoother - 4

Catrice Lip Smoother - 5

Catrice Lip Smoother - 6

De kleur is fris roze, maar niet heel erg koel. Daar ben ik blij mee, want vaak staat zo’n tint niet mooi in mijn gezicht. Hij is iets anders dan die van Clarins (die laat ik verderop in dit artikel nog even zien), maar het is absoluut een mooie kleur. Hij geeft medium dekking, een egale tint en een subtiele glans. Als je een extreem glanzende wetlook ligploss zou willen, is deze niet zo geschikt, maar als je juist een subtiele lipgloss wil die niet too much is bij je look, is deze eigenlijk perfect.

De houdbaarheid van de Catrice Beautifying Lip Smoother is prima. Hij blijft ongeveer een uur of 3 zitten, maar daarna moet je ‘m even bijwerken. Gelukkig vervaagt hij heel geleidelijk en laat hij geen vervelend gevoel achter. Bovendien breng je ‘m makkelijk zonder spiegel weer aan vanuit de tube. Hij is ietwat plakkerig, maar voelt vooral comfortabel en verzorgend aan op de lippen.

Catrice Lip Smoother - 2

Stiekem (of eigenlijk niet zo stiekem0 heeft Catrice zich laten ‘inspireren’ door de Clarins Instant Light Natural Lip Perfector. Ik gebruik deze lipgloss al een paar jaar en heb van de zes verkrijgbare kleuren nu een stuk of vier gehad. Ze zijn zo mooi en fijn! Vooral de kleur o5: Candy Shimmer is mijn favoriet en draag ik vrijwel dagelijks. Deze van Catrice in de kleur Cake Pop komt erg bij die tint in de buurt, dus ik heb ze even naast elkaar geswatched.

Catrice Lip Smoother - 7

Catrice Beautifying Lip Smoother Cake Pop | Clarins Instant Light Natural Lip Perfector Candy Shimmer

Qua kleur verschillen ze een klein beetje! Candy Shimmer is iets warmer, terwijl Cake Pop juist een klein beetje donkerder is. Qua substantie zijn ze vrijwel gelijk, al heb ik het idee dat de variant van Catrice iets dikker is en Clarins juist nog een beetje meer hydrateert. Het verschil is minimaal, dus we kunnen bijna wel van een dupe spreken. Uiteraard liggen de prijzen wat verschillend. Voor de budgetversie van Catrice betaal je €3,59 en bij Clarins ben je ongeveer €15,00 kwijt.

Catrice Lip Smoother - 3

Jullie hebben me keer op keer gehoord over de Clarins Instant Light Natural Lip Perfectors, dus ik ben blij om te zien dat er ook een goed budgetalternatief verkrijgbaar is! Ik moet wel zeggen dat ze elkaar niet volledig kunnen vervangen, maar dat heeft vooral met de kleuren te maken. Ik vind ze allebei mooi en zal ze allebei heel veel dragen, maar op dit moment heb ik geen voorkeur voor de een of de ander. De andere twee tinten van Catrice zijn trouwens vrijwel transparant, dus die heb ik bewust niet meegnomen. Maar als je op zoek bent naar een mooie rustige lipgloss die je lippen net wat mooier maakt zonder al te veel glans toe te voegen, dan zijn de Catrice Beautifying Lip Smoothers absoluut het proberen waard. I love it!

De Catrice Beautifying Lip Smoothers kosten €3,59 per stuk en maken deel uit van het vernieuwde vaste assortiment van Catrice. Catrice is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Ik wil al tijden die van clarins, maar ga nu eerst deze kopen om te zien of ik het überhaupt gebruik!

 2. Sharona zegt:

  Nou dat zie er helemaal niet slecht uit. Ik heb trouwens de nieuwe Essence producten gisteren in de winkel gespot (omg Arnhem)!

 3. Sanne zegt:

  Heb deze kleur ook, samen met apricot cream, vind ze zooo mooi en zo fijn, echte aanrader!

 4. Yes, wat goed om te zien dat ze een beetje vergelijkbaar zijn! Ik ben dol op de Clarins, maar die is inderdaad wat prijzig, dus is ga gauw deze proberen!

 5. Door jouw enthousiasme wilde ik heel graag die van clarins, tot ik deze van catrice voorbij zag komen. Die kocht ik direct en sinds dien ben ik er verliefd op. Met die van clarins wacht ik dus nog maar even:)

 6. Van alle reviews die ik al gelezen heb over deze lipgloss, ben jij de eerste die de vergelijking maakt met de Clarins Lip Perfector! Vond ik al zo gek dat niemand anders dat deed! Fijn dat je die van Catrice ook het proberen waard vindt.

 7. Deze komt op m’n wishlist 🙂

 8. Mooie subtiele kleur! Mooie foto’s!

 9. Wat een mooie subtiele kleur!

 10. Ik heb zelf die van Clarins; vind ze erg fijn. Alleen die verpakking wordt zo snel vies, vind ik.
  Wel een leuk alternatief van Catrice!

 11. Prachtig kleurtje! Nu ik zo de reviews lees, wil ik ze eigenlijk toch wel heel graag kopen, haha!

 12. Wat een schattig kleurtje!

 13. Fijn om een vergelijking te zien! Ik vind zelf de natural lip perfectors van Clarins heel fijn, dus ik denk dat ik het daar maar even bij houd, maar wie weet dat ik ooit toch overstag ga voor de budget variant van Catrice. Ziet er zeker niet verkeerd uit!

 14. Inderdaad een mooie dupe voor Clarins! Bedankt voor de review en vergelijking.

 15. Het kleurtje staat je super mooi! De lip smoother van Catrice klinkt ook heel fijn. Hij doet me ook een beetje denken aan de Melted Liquified Longwear Lipsticks van Too Faced! Die heb ik laatst gereviewd, maar die viel me wat tegen. Ik denk dat ik deze van Catrice ook maar eens ga proberen, om te kijken hoe die bevalt 🙂

 16. Marike zegt:

  Hier zat ik al op te wachten! Goede review. Die van Clarins gebruik ik ook al tijden en is heel fijn, maar ik ga deze nu zeker ook kopen! Kan altijd zoiets gebruiken in mijn handtas.

 17. Wat een leuk kleurtje, ziet er fris uit. Het heeft ook een mooie dekking wat altijd wel fijn is natuurlijk! Ook het sponsje lijkt me wel een leuk om te proberen, deze ga ik me aanschaffen.

 18. Ik heb ook de cake pop!
  Het is zalige lipgloss die niet kleeft, ik heb een favoriet bij 🙂
  X

 19. Wat een fijne review! En natuurlijk altijd leuk als er een budget versie van een duurder product op de markt is gekomen. Ik vind Clarins een heel fijn merk, maar ik ben niet zo van de lipglossjes. In dit geval zou ik dus voor Catrice gaan 🙂 x

 20. Leuke vergelijking 😉

 21. ik moest gelijk al aan dit product van clarins denken, mooi hoor!

 22. Echt een leuk nieuw product in het assortiment! Ik ga deze ook halen, nummer 020 heb ik al, erg fijn!

 23. Oh wauw hij is echt heel mooi. Dan moet ik toch maar is gaan kijken bij de nieuwe catrice producten.

  Liefs

 24. lief kleurtje zeg 😀

 25. Nice! Ik ga er eens een proberen 🙂

 26. ik heb deze nu een keer gebruikt en moet zeggen dat mijn eerste indruk wel erg goed was. ik vind het vooral erg fijn dat hij geleidelijk vervaagt. dan ziet het er tenminste niet zo gek uit haha. ik hoop dat ik er tevreden over blijf. goeie review!

 27. Ahaa yes, hier was ik al benieuwd naar, leuk dat je ze het vergeleken met elkaar. Van Catrice ziet er in ieder geval erg goed uit.

 28. Wat een mooie, subtiele kleur. Ik heb hem in de winkel al getest maar ik ben niet zo weg van dit soort producten.

 29. Ik heb ‘m ook gekocht laatst, samen met 020, een nude kleur. Ik ben er ook heel tevreden over!

 30. Mooie review. Helaas is zo’n product echt niet m’n ding 🙂

 31. Wat een mooi lipproduct is dit 🙂 x

 32. heel mooi kleurtje!
  en deze prijs vind ik ook heel wat acceptabeler

  Liefs
  Karlien

 33. Ik ben verslaafd aan die van Clarins en mijn nieuwsgierigheid is nu natuurlijk wel gewekt. Op naar het Kruidvat dan maar.

  Off Topic: wat ontzettend klote van je hond. Heel verdrietig. Hopelijk kun je het een plekje geven. Sterkte!

 34. Hee! Ik heb je genomineerd voor de Sunshine Blogger Award! Als je op mijn blog kijkt, kun je zien wat je daarvoor moet doen! Liefs, Floor – beautyskirt.wordpress.com

 35. Deze wil ik zeker ook proberen, hij ziet er heel mooi uit!

 36. Die wil ik echt proberen! Ik ben ontzettend benieuwd 😀

 37. Ik heb hem eergisteren gekocht in Duitsland, maar heb hem nog niet uitgeprobeerd.
  Hij staat jou in iedergeval heel mooi!

 38. Heb afgelopen week ook zo’n kleurtje gekocht. Ben er heel erg blij mee en vind hem erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.