Make-up Reviews

Review: Catrice Photo Finish Liquid Foundation

Eén van mijn must-have producten is foundation. Het is gewoon onmisbaar in mijn look! Mijn favoriete foundations zijn van MAC (Pro Longwear en Studio Sculpt), maar het nadeel aan deze producten is dat ze niet bepaald budget-vriendelijk zijn. De meeste drogisterij-foundations zijn te donker voor mijn lichte huid (MAC NC15), dus ik had altijd vrij weinig keus. Gelukkig bracht Catrice enkele maanden geleden de Photo Finish Liquid Foundation uit. Ik ging er eigenlijk al meteen vanuit dat hij te donker zou zijn, maar dat bleek tot mijn verbazing enorm mee te vallen. Geloof het of niet, maar het is op dit moment mijn favoriete foundation!

De Catrice Photo Finish Liquid Foundation zit in een strakke glazen fles van 30ml. Het pompje werkt prettig en zorgt ervor dat de foundation makkelijk te doseren is. Ik vind de verpakking behoorlijk impressive voor een budget-merk! Ook voelt de verpakking stevig en kwalitatief goed aan, waardoor je niet doorhebt dat je eigenlijk een goedkoop product in handen hebt. Een pluspunt, wat mij betreft!

De structuur van de foundation is vrij dik en lobbig, maar laat zich makkelijk uitwerken. Ik heb ‘m op allerlei manieren aangebracht en ben tot de conclusie gekomen dat je hem het beste met de handen of een bufferkwast (mijn favoriet!) aan kan brengen. Ook een klassieke foundationkwast en een stippling brush werken prima, dus het is gewoon een kwestie van uitproberen om er achter te komen welken manier jij het fijnst vind.

zonder foundation

met Catrice Photo Finish Liquid Foundation 010 Sand Beige (zonder poeder o.i.d.)

Zoals op bovenstaande foto’s is te zien geeft de Photo Finish Liquid Foundation een mooie medium dekking, maar ziet er absoluut niet onnatuurlijk uit! Hij wordt nauwelijks cakey en er zit een bepaalde glans in die de huid een gezonde gloed geeft. Dit glansje maakt hem niet echt geschikt voor meiden met vette huid, maar dames met een droge/normale/gecombineerde huid zullen hier erg blij mee zijn! De foundation is olievrij en mijn huid reageert er prima op (geen puistjes), maar dat kan uiteraard per persoon verschillen.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een foundation die het vooral erg goed doet op foto’s, maar ook tijdens normale omstandigheden is dit een fijn product. Er zit overigens geen SPF in, dus je hoeft niet bang te zijn dat er op foto’s een witte waas te zien is.

De houdbaarheid van deze budget-foundation heeft mij erg verrast!  De belofte van 18 uur maakt hij misschien niet helemaal waar, maar de houdbaarheid is dik in orde. Ik poeder hem overigens wel af met een compact powder en Make Up Forever HD Powder (zoals ik met elke foundation doe) en hij blijft de hele dag prima op zijn plek zitten. Op dagen dat ik echt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op stap ben gebruik ik er meestal wel een primer onder, maar ook dan blijft hij keurig zitten. Nóg een pluspunt!

Wat is dit een fijne foundation! Zoals ik al even aanhaalde had ik eigenlijk gedacht dat hij te donker zou zijn voor mijn lichte huid, maar zoals jullie op de foto zien is 010 Sand Beige een prima zomerkleur voor mijn MAC NC15-huid. Hij geeft een prachtig natuurlijk resultaat, medium dekking en blijft prima op zijn plek zitten. Daarnaast heeft hij een zeer budget-vriendelijk prijskaartje van slechts €5,99! Voor dames met een vette huid is dit waarschijnlijk geen optie (probeer dan de nieuwe Infinite Matt Foundation van Catrice!), maar voor meiden met een droge tot gecombineerde huid is dit een echte aanrader.

Catrice Photo Finish Liquid Foundation kost €5,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. ziet er goed uit 😀

 2. Ik heb hem ook en ik gebruik hem ook dagelijks. Hij is ietsje te donker. Maar wanneer ik hem goed vervaag richting mijn hals, zie je er vrij weinig van dat ie eigenlijk ietsje te donker is.

 3. Ziet eruit als een fijne foundation! Erg mooi effect. Zelf draag ik alleen poeder.

 4. kay zegt:

  Wow, echt heel mooi!

  Vind je foto’s echt overtuigend! Zie wel eens reviews en dan denk ik: het zal wel, maar bij deze begrijp ik volkomen waarom het zo’n goed product is.

  # rent naar winkel#

 5. Ik heb een hele vette huid, dan kan ik beter de matte finish gebruiken.

  Maar ik vind deze foundation wel heel erg goed dekken, je sproeten zijn zo goed als verdwenen! Dat is nou een goede foundation!

  1. Wat is je haar trouwens opgelicht door de zon! Volgens mij staat donker bruin haar jou heel erg mooi Charlotte..

   1. Ik heb er een paar weken highlights in laten zetten, vandaar dat het een stuk lichter is! Donkerbruin is al snel te hard, maar donkerblond is mijn favoriete winterkleur 😀

 6. Ik gebruik hem ook iedere dag en vind hem echt fijn!

 7. ik weet niet of ie iets voor mij is – wil altijd iets matts, maar mijn huid reageer daar niet goed meer op, omdat ie best droog is – maar wil m wel eens proberen!

 8. Deze foundation heb ik ook! Vind hem echt heel erg fijn, perfect voor mijn droge huid.

 9. Ik vind de twee nieuwe foundations van Catrice allebei erg fijn! Mijn favoriet is de infinite matt, maar deze lijkt me ook wel fijn ja!

 10. aniek zegt:

  deze bij mij heeft een te rode ondertoon en het ziet er heel onatuurlijk uit bij mij (gele ondertoon.. )

  1. Vind je? Weet je zeker dat je 010 hebt en niet 020 (die is vrij roze namelijk). Ik heb ook een gele ondertoon en vind 010 vrij geel!

 11. Het ziet er erg goed uit bij jou! Ik gebruik zelf de Infinite Matte, die ik ook heel fijn vind.

 12. knoopje zegt:

  Ik vind je zonder foundation eigenlijk leuker!

  Je hebt een mooie huid en I like sproetjes 🙂

  1. vind ik ook . . . misschien kanje alleen concealer gebruiken ? maar als jy het wilt . . .doegggggxx

   ps. leuke site !

 13. Tessa zegt:

  Ik mix deze altijd met L’oreal true match. Dat maakt hem ietsje lichter (want op een of andere manier is de lichtste foundation te donker voor me, terwijl ik niet een super lichte huid heb..) en dat haalt de ergste glimmende delen weg. Ik hou van deze foundation. 😀

 14. Elisa zegt:

  Eigenlijk vind ik je huid zonder foundation veel mooier. Je hebt echt een prachtige huid, geen onzuiverheden, leuke sproetjes..! 🙂

  1. Dank je, maar dat valt in het echt toch best tegen hoor! Sproetjes zien er al snel uit als puistjes en ik heb natuurlijk ook regelmatig hier en daar wat, hihi! Maar toch bedankt 😉

 15. Ik vind het zo stom om te zeggen: Het ziet er goed uit, want je ziet er zonder foundation ook al goed uit!

  Klinkt wel goed voor de foundation!

 16. Klinkt als een fijne foundation!

  Hij staat ook super mooi bij jou 🙂

 17. Dit lijkt me echt een fijne foundation, zelf heb ik hem (nog) niet. Hij staat ook mooi neutraal.

 18. Klinkt goed!

  Hij staat heel erg goed bij je

  x

 19. Ik heb deze ook. Gekocht met de 50% kortingsactie van Kruidvat. Ik ging het gelijk uitproberen en ik was er zo tevreden over dat ik toen gelijk nog weer naar de winkel ben gerend om een reserve te halen. 😛

 20. De Photo Finish is zeker goed! (:

 21. Klinkt heel goed! Hij is ook lekker cheap 😀

 22. alex zegt:

  Ik heb hem laatst ook gehaald en ben er ook erg tevreden over. Ik heb een vrij vette T-zone, en heb vrijwel nergens last van. Maar dat is natuurlijk bij andere meiden weer anders.

  Liefs

 23. Als mijn huidige foundation op is ga ik deze halen!

 24. georgina zegt:

  nice, die gha ik zeker halen die en die andere wat je zei omdat ik tog wel beetje vettige huid heb

 25. Lijkt mij erg goed foundation

 26. Helaas is hij toch nog iets te donker voor mij 🙁

 27. Bedankt voor de review! 😀
  Ik heb deze een tijdje geleden gekocht, en ben eerst nog mijn oude foundation aan het opmaken.

 28. Moet dan toch maar eens een kijkje nemen. Heb bij MAC zelf de kleur NW 15 dus misschien gaat deze wel voor me

 29. Ik heb ‘m ook en hij is echt super!!! Overigens vind ik je gezicht mooier zonder foundation, ik vind sproetjes zo leuk!

 30. rowan zegt:

  wauw! super mooi

 31. samantha zegt:

  vinden jullie hem niet stinken .. had hem ook even geprobeerd op me arm maar het rook niet echt aangenaam 🙁

 32. Daniëlle zegt:

  Deze foundation heb ik ook, ik vind ‘m echt superfijn!

 33. […] Cynthia van MissLipgloss als Charlotte van PinkyPolish zijn er laaiend enthousiast over. Is dit wel zo’n fantastisch product? OF IS HET OVERRATED? […]

 34. Tessa zegt:

  Ik ben het eens met de mensen die je zonder foundation mooier vinden. Ik vind je sproetjes zo mooi. Maar de foundation staat je ook goed. Ziet er mooi uit. Ik heb zelf een droge huid en ik gebruik graag producten die me laten stralen. Ik ga hem zeker eens in de winkel bekijken.

 35. Esther zegt:

  Ook mijn dagelijkse favoriet! Ik heb iets van de beige rosé (?) tint en daarmee lijkt het echt net precies hetzelfde als mijn eigen huidskleur! ik wil ook geen ander meer de komende tijd. (:

 36. Hij lijkt me heel erg fijn! Ik ga hem binnenkort kopen dus. (:

 37. Daniëlle zegt:

  Deze foundation heb ik ook, maar dan in kleur 020. Eerst was het de perfect kleur, maar na ongeveer 2 maanden is ‘ie heel oranje geworden… =( Ik ga nog even kijken of kleur 010 een goede kleur voor mij is, want ik vind het wel een fijne foundation!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.