Nagellak

Review: Chanel Le Vernis – Mimosa

Het is zover, de zomer-collectie van Chanel ligt in de winkels! Per toeval zat ik in de trein op het moment dat ik gebeld werd dat de lakjes binnen waren, dus ik ben meteen langs gegaan om ze te kopen. Het kan uiteraard per winkel verschillen, maar ik weet dat Mooi Parfumerie, De Bijenkorf en enkele andere parfumerieën de collectie inmiddels binnen heeft, dus ze zijn vanaf nu verkrijgbaar. Zorg dat je er snel bij bent, want de lakken zijn zeer gewild! Overigens heb je in kleinere dorpen meer kans om deze lakken tegen te komen dan in de grote steden (daar zijn ze over het algemeen sneller uitverkocht). Het is in elk geval een tip voor wanneer de lakjes moeilijk te vinden zijn!

Het is nu tijd voor de ster van deze collectie, want daar draait het uiteraard om! Chanel Mimosa is een lak die al sinds december vorig jaar flink wat stof doet opwaaien. Op vroege uitgelekte foto’s was dit knalgele lakje al te zien en de meningen waren snel verdeeld. Geel? Durven wij dat te dragen? Inmiddels is het duidelijk hoe groot de invloed van Chanel is op het modebeeld, want deze zomer gaan we allemaal massaal in het geel over straat.

Ik ben altijd erg benieuwd waar nagellak-namen vandaan komen, dus ik kon het niet laten om de betekenis achter Mimosa eventjes op te zoeken. Na wat gesurf kwam ik er achter dat Mimosa de naam is van een cocktail die uit één deel champagne en één deel sinaasappelsap bestaat. Het resultaat is een knal-gele substantie, vergelijkbaar met de kleur van Chanel Mimosa! Een leuke naam voor dit lakje dus. Bovendien is er ook nog een plantje met dezelfde naam die blaadjes in deze gele kleur heeft (waarschijnlijk is de cocktail daar naar vernoemd), maar het verhaal van de champagne is natuurlijk veel leuker!

Mimosa is niet voor niets de ster van deze collectie, want het is een echte blikvanger. Toen ik een tijdje geleden Catrice Bye Bye Birdy droeg kreeg ik enorm veel complimenten, dus ik weet zeker dat Mimosa ook genoeg aandacht zal trekken. Ik heb beide lakjes inmiddels al even naast elkaar geswatched en ik kan jullie vertellen dat Bye Bye Birdy iets lichter is. Bovendien mist de Catrice-lak de shimmer die Mimosa wel heeft. Deze shimmer is op de foto helaas niet goed te zien, maar in het lakje zitten fijne gouden shimmers verstopt. Binnenkort volgt een artikel met mogelijke dupes, dus houd Pinky Polish in de gaten.

Om Mimosa mooi dekkend te krijgen had ik drie laagjes nodig. Over de houdbaarheid kan ik nog weinig zeggen (hij zit pas sinds een uurtje op mijn nagels), maar ik ga er vanuit dat hij redelijk goed zal blijven zitten. Chanel-lakjes koop je over het algemeen niet voor de geweldige kwaliteit, maar juist voor de unieke kleuren en het bijbehorende luxe-gevoel. Ik heb inmiddels een mooie collectie Chanel-lakjes opgebouwd en ik vind ze allemaal kwalitatief vrij matig. Ze zijn absoluut niet slecht, maar het zijn geen top-lakjes. Daarentegen vind ik het heerlijk om te dragen, juist omdat ze zo speciaal zijn en een bepaald gevoel oproepen. Zoals ik eigenlijk altijd bij reviews over dit soort luxe-producten vermeld betaal je in dit geval met name voor de merknaam en het bijbehorende luxe-gevoel. Uiteraard is het mooie lakje ook zeker de moeite waard, maar het is aan jou zelf om te bepalen of je bereid bent daar zoveel voor te betalen. Ik ben in elk geval helemaal in de wolken met mijn Mimosa!

Chanel Mimosa kost €22,00 en komt uit de Les Fleurs d’Ete-collectie. Deze lakken zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar en zeer gewild, dus zorg dat je er snel bij bent!

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Echt een supergaaf lakje. Ik heb nu Bye Bye Birdie op van Catrice, alleen ik heb er allemaal van die bubbeltjes in helaas. Terwijl ik er niks raars mee hebt gedaan (niet geschud en niet in de zon/warme plek). Maar ja. 🙁

  1. Ik hoor het vaker over de lakjes van Catrice, geen idee hoe het komt! Het lijkt alsof een paar van de nieuwe kleuren dat probleem hebben 🙁

   1. Ik heb ook dat probleem! Ik heb er onlangs vijf gekocht, waaronder ook Bye Bye Birdy maar ik vind hem echt niet fijn lakken! En het is echt zo'n leuk kleurtje!

   2. Renske zegt:

    Dat heb ik ook ja:S Ik dacht dat ik misschien met het kwastje per ongeluk iets tegen de strijkrichting ingegaan ben, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar wel apart dat dit dan juist bij de Catrice lakjes is.
    Mimosa vind ik prachtig om te zien, maar ik denk niet dat dit iets voor mij is. Ben wel benieuwd naar die gouden glimmers, dus misschien ga ik hem eens in de winkel bekijken. In elk geval bedankt voor dit leuke artikel:)

 2. Toen ik alleen het flesje zag, had ik wel zo mijn twijfels bij dit lakje maar op de nagels doet hij het erg goed! Wat een prachtige kleur!

 3. gorgeous 😀

 4. Cindy zegt:

  Prachtig, en lekker snel geswatched 🙂
  Hopelijk kan ik hem morgen ook opdoen. Mijn Mooi had hem dus nog niet, omdat ze altijd op woensdag vracht binnen krijgen, dus dat verschilt per filiaal. Mijn gelukje is dat het in een dorp is, en ik ben de enige die elke keer komt vragen of het al binnen is haha.

 5. Prachtig! Maar mimosa is ook een soort bloemetje, en heeft precies die kleur geel 🙂

 6. Hihi, te snel gelezen 🙂

 7. Wat een mooie gele kleur 🙂

 8. Ik vind het een mooi kleurtje, bij iemand anders 🙂
  Heb ook een geel lakje in mijn stash maar durf het nooit echt dragen…
  Misschien toch nog maar eens opzoeken hihi

 9. Marieke zegt:

  Ik vind dat Chanel zoveel mooie kleuren heeft, maar aangezien mijn budget niet heel toereikend is en ik het gewoon zonde vind van de matige kwaliteit, koop ik ze eigenlijk nooit. Ik kijk uit naar de dupe artikel! Het lakje uit de LE You Rock van Essence, 02 Love, Peace and Purple, is een Paradoxal dupe, toch? Ik heb Paradoxal dus niet om mee te vergelijken :')

 10. Florie zegt:

  Heel mooi, ik had 2 jaar terug een tijdje gele nagellak en toen vond iedereen het maar raar.
  Echt leuk dat het dit jaar helemaal in is om felle en ‘rare’ kleurtjes te dragen !

 11. Ik vind dit kleurtje wel wat hebben, alleen staat geel me echt niet. 🙁

 12. Ik was vanmiddag bij mijn plaatselijke ICI Paris XL, en … argh … die lui weten ook echt niks. Ik vraag wanneer de zomercollectie van Chanel binnenkomt "oh, die hebben we al binnen hoor!" zegt het meisje en wijst de lentecollectie aan. "Dit is de nieuwste nagellak" zegt ze, en wijst Black Pearl aan.

  Grrrr.

  Ok, serieus, als je dan in een parfumerie werkt, heb dan tenminste het fatsoen om te weten wat je verkoopt en wat er binnen gaat komen. Nee, ik moest nog maar even bellen binnenkort, misschien dat ze dat gele lakje dan wel binnen hadden ….

  o.O

  1. Isabel zegt:

   Ja daar word ik ook altijd zwaar chagrijnig van, ici paris kom ik nooit meer nadat ik een paar keer had ervaren dat ze daar echt niks wisten, en er heel brutaal en arrogant werd gedaan tegen me. Ik mag toch wel een beetje service verwachten? Die tutjes van rond de 20 zijn het ergst, ook al zijn ze natuurlijk niet allemaal zo.
   Bij de douglas waar ik wel eens heen ga (Breda), daar zijn ze wel wat beter gelukkig, maar ik ga toch het liefst naar MAC (:

   1. Haha, ik weet er alles van! Ik ben zelfs een keer door een 'visagist' verwezen naar het Dior-schap toen ik naar de nieuwe Chanel-collectie vroeg. Die had het duidelijk echt niet door. Ik vraag ook in parfumerieën niks meer, want ze weten het meestal gewoon niet! Gelukkig zijn er altijd een paar adresjes waar ik terecht kan, maar het zou anders moeten zijn in de winkels… Jammer!

 13. Maar goed, mooie kleur, hij is mooier dan ik had verwacht. Dekking valt me ook alleszinds mee!

 14. By Sjanty zegt:

  Ik zou zoiets niet snel op doen, maar toch is het een mooi en apart kleurtje!

 15. Is hij te vergelijken met de oude gele kleur uit het catrice assortiment?, of een mix met de nieuwe? vind het namelijk zonde om mijn geld eraan uit tegeven :p ookal hou ik van geel ^^

  1. Het is meer een combinatie van Don't Feed The Birds en Bye Bye Birdy 🙂

 16. Hmm, ik mag dan van Chanel en exclusieve kleurtjes houden, maar deze laat ik denk ik liggen.

 17. Hij staat mooi op je nagels, zeker bij je lichtere huid! Persoonlijk zou ik geen Chanel nagellak aanschaffen enkel om het luxe-gevoel, simpelweg omdat mijn budget daar niet voor uitreikt. Maar ik snap best wat je bedoelt haha!

 18. watevahdude zegt:

  Okeee ik hou van deze kleur..!! Echt heel tof!!

 19. Myrthe zegt:

  dat is echt een mooi kleurtje , perfect voor de zomer!

 20. Op zich vind ik het leuk, maar ik koop liever iets goedkopers, geel doe ik zo weinig op!

 21. Woow, leuke kleur! Hij dekt ook heel goed zie ik. Jammer van de prijs, hihi.

 22. beautyandso zegt:

  Mooi! Ik vind de kleur heel apart…ik heb ook het bye bye birdie lakje van Catrice en kreeg er ook heel veel complimenten op! Deze vind ik een stuk mooier maar ben bang dat mijn budget niet niet toe laat deze maand! 🙂

 23. Tof kleurtje! Jammer dat ik Chanel lakjes zo niet fijn vind 🙁

 24. Hij lijkt sprekend op Illamasqua Wayward, al heeft die een creme finish. Ben dol op deze kleur!

 25. Mooie kleur, je hebt ook mooie nagels vind ik 😉

 26. Apart kleurtje, vind hem niet zo. Maar dat had ik al gezegd. Wel mooie foto 😀

 27. Very good piece of writing, I will be checking back persistently to hunt for posts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.