Make-up Reviews

Review: Chanel Ombres Perlées de Chanel (Spring 2011)

Voor veel vrouwen staat het merk Chanel bekend als het toppunt van luxe. Dat kan ook niet anders, want dit prachtige merk is hèt symbool van stijl en glamour. Bovendien loop dit modehuis altijd voor op de laatste mode- en beautytrends. Zoals we weten zijn met name de Limited Edition-nagellakjes zeer geliefd, maar nu de collectie voor aankomende lente in de winkels ligt krijgt opeens een heel ander product de meeste aandacht, namelijk het Ombres Perlées de Chanel Eyeshadow Palette. Die aandacht is niet helemaal onverdiend, want het palette is echt prachtig!

Ik ben duidelijk niet de enige die zo over dit product dacht, want toen ik twitterde dat ik hem had gekocht kreeg ik meteen ontzettend veel reacties van meiden die hem ook ontzettend graag willen hebben. Helaas hangt aan dit palette een flink prijskaartje, want hij kost €50,00. Een flinke uitgave dus! Ik zal dan ook eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo lang om een product heen heb staan draaien. Ik ben op verschillende dagen meerdere keren terug gegaan om hem te bekijken en te testen. Ik vond ‘m zo mooi! Helaas merkte ik ook dat ze als warme broodjes de winkel uit gingen, dus ik realiseerde me dat ik niet te lang moest wachten. Aangezien ik de afgelopen weken hard aan mijn tentamens had gewerkt en ik nog een tegoed op mijn klantenkaart had staan besloot ik om hem dan eindelijk te kopen. En wat ben ik er blij mee! Even wat eyecandy:

Is hij niet prachtig? Ik heb natuurlijk meteen de oogschaduws voor jullie geswatched. Deze swatches zijn zonder oogschaduwbasis droog op de huid aangebracht:

Zoals jullie zien is de pigmentatie niet enorm spectaculair, maar gewoon prima. Wanneer ik er een oogschaduwbasis onder gebruik komen vooral de donkere kleuren iets mooier uit, dus dat is zeker aan te raden. Wat wel speciaal is aan dit palette zijn de kleuren, want die zijn echt prachtig! Vooral de paarse en de groene oogschaduws vind ik geweldig en waren dan ook de reden dat ik dit palette kocht. De roze kleur (tweede kleur van links) lijkt in de pan erg roze, maar pakt op de huid uit als een perzikttint. Zowel deze oogschaduw als de witte kleur doen het erg goed onder de wenkbrauwen als highlighter, maar kunnen ook mooi over het gehele ooglid aangebracht worden.

De structuur van de oogschaduws is erg opmerkelijk, want ze zijn ontzettend zacht en romig. Je zou dan ook bijna denken dan het crème-oogschaduws zijn, maar dat zijn ze echt niet! Dit palette is er mooi voor een dagelijkse look, maar het is niet heel erg geschikt om ingewikkelde creaties mee te creëren. De oogschaduws zijn daar naar mijn mening te romig voor. Overigens zit in elke kleur een sterk aanwezige parelmoerglans. Dit type oogschaduw kan rimpeltjes en fijne lijntjes behoorlijk accentueren, dus dames met een oudere huid kunnen dit palette misschien beter overslaan.

Het verbaast mij totaal niet dat dit palette razend populair is. De kleuren zijn prachtig, draagbaar en de kwaliteit is prima. Normaal ben ik niet echt onder de indruk van de oogschaduw-palettes van Chanel, maar deze kon ik gewoon niet overslaan. Toch valt er niet te ontkennen dat dit palette ontzettend duur is. Tja, het is en blijft Chanel. Je krijgt een mooi product, maar je betaalt natuurlijk ook voor de merknaam en het bijbehorende luxegevoel. Ik kan niet anders dan toegeven dat ik dol ben op luxe, dus wat mij betreft is dit palette zijn geld dubbel en dwars waard!

Het Ombres Perlées de Chanel Eyeshadow Palette kost €50,00 en is verkrijgbaar bij onder andere Douglas, ICI Paris XL en andere parfumerieën. Dit palette is tijdelijk en inmiddels op sommige plekken al uitverkocht, dus wees er snel bij!

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. O, wow. Dat ziet er goed uit.

 2. wat een pracht palette, toen ik de preview fotos hiervan zag was ik al weg, maar Ik vind dat ik redelijk veel oogschaduw kleurtjes heb die er op lijken. Dus ik twijfel nog echt. en aangezien ze als warme broodjes weggaan, moet ik hem toch maar eens in het echt gaan bekijken. anders helaas, dan laat ik het maar aan me voorbij gaan.

 3. Aranka zegt:

  Wat een prachtige kleuren, je hebt me wel heel erg hebberig gemaakt haha! Maak je ook nog een look ermee?

  1. Dat is wel de bedoeling! Hopelijk ergens deze week 😉

 4. Tessa zegt:

  Ik vind het erg mooi!

 5. Marjolijn zegt:

  Ik twijfel, ik vind het super mooi. Maar gebruik weinig deze kleurtinten.

 6. Kelly zegt:

  Wat 'n geweldig cadeautje voor jezelf! Lijkt me leuk er binnenkort 'n look van te zien!

 7. Mirjam zegt:

  Mooie kleurtjes, maar ik vind het wel echt erg duur! Dat zou ik nooit zomaar voor mezelf kopen.

 8. Ik vind de pigmentatie eigenlijk best slecht. Je ziet het verschil tussen de paarse en de groene nauwelijks 🙁

  1. Deze foto's zijn zonder basis genomen, maar wanneer je er een primer onder gebruikt komen de kleuren (met name de donkere) beter uit 🙂

 9. het palette is mooi, maar that's is. niks spectaculairs enzo. durf te wedden dat er euroknaller-oogschaduws in deze kleuren en pigmentatie ook te verkrijgen zijn. ik zou het de 50 euro sowieso niet waard vinden. weggegooid geld!

  1. Hmmm, ik ben het niet helemaal met je eens. De kleuren zijn echt wel bijzonder en zeker mooier dan de gemiddelde budget-oogschaduw! Neem maar eens een kijkje bij een parfurmerie zodat je 'm 'live' kan zien 😉 €50,- is ontzettend duur, zelfs voor dit palette, maar zoals ik al zei betaal je natuurlijk ook voor de merknaam en het bijbehorende luxe-gevoel.

 10. Het ziet er echt prachtig uit <3 😀

 11. Die swatches… Het lijkt wel water! Supermooi <3

 12. Wat prachtig! Ik zit zelf ook heel erg over na te denken om iets van Chanel te kopen. Het lijkt me echt geweldig om zoiets in mijn bezit te hebben alleen de prijs:( Ik denk dat ik voor een goedekopere duo oogschaduw ga of heb jij nog andere aanraders? X

  1. Ik ben groot fan van de Rouge Coco-lipsticks, die zijn echt geweldig! Mooie kleuren (vooral nr. 5 Mademoiselle) en ze blijven ontzettend goed zitten. Ook zweren veel meiden bij de Inimitable Intense Mascara. De oogschaduws vind ik over het algemeen niet zo heel spannend, maar dat hangt natuurlijk van je eigen smaak af 😀

 13. Mooi, maar niet echt speciaal vind ik (de kleurtjes iig)

 14. Mooie kleurtjes!! Vooral de finish vind ik echt pretty!!

 15. Hij is echt prachtig! Geniet ervan… 🙂

 16. Het ziet er supemooi uit! Erg chic. Ik zou zelf alleen niet zoveel uitgeven voor een palette 🙂

 17. Heel erg mooi!

 18. Tanja zegt:

  Wow, erg mooi!

 19. Ik vind hem zo mooi! Ik twijfel nog tussen deze en dat doosje met 4 kleuren, want ik ga er zeker weten één aanschaffen!

 20. Joyce zegt:

  Ik heb hem gekocht! 😉 Super echt! het is geweldig ook voor everyday. Kheb het er wel voor over, en weetje? de vrouw zei dat ik net de laatste had gekocht! en na mij kwam een vrouw en die vroeg ernaar en toen had ik hem net meegenomen! hahah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.