Huidverzorging Reviews

Review: Clarins Eclat du Jour-lijn

In één van mijn shoplogjes liet ik jullie zien dat ik de dagcrème uit de Eclat Du Jour-lijn van Clarins had gekocht. Later heb ik ook nog de bijpassende facewash en toner meegenomen. Ik merkte dat veel van jullie erg benieuwd waren naar deze lijn, en dat jullie graag een review wilden lezen! Ik vond het vrij lastig om deze lijn te reviewen, want huidverzorging is echt iets persoonlijks. Een product dat goed bij mijn huid past hoeft namelijk niet per sé voor een ander ook goed te werken of andersom. Lastig dus. Maargoed, ik heb de producten nu een maand of twee, dus ik ga me er nu toch aan wagen.

Clarins Eclat du Jour
Clarins Eclat du Jour

De Eclat du Jour-lijn is gericht op vrouwen van ongeveer 20 jaar. Het is belangrijk om rond die leeftijd te beginnen met een goede huidverzorging, want daar zal je op latere leeftijd veel plezier van hebben. De producten uit deze lijn zijn niet zozeer gericht op het tegengaan van huidveroudering, maar meer om de huid te beschermen en te laten stralen.  De producten bevatten antioxidanten die je huid beschermen tegen vrije radicalen die je huid kunnen beschadigen.

In de lijn zitten vier producten, namelijk de Daily Energizer Cleansing Gel (facewash), Daily Energizer Wake-up Booster (toner), Daily Energizer Gel-Cream en Daily Energizer Cream. Ik heb zowel de facewash als de toner en de Daily Energizer Cream. De Gel-Cream is geschikt voor een normaal tot gecombineerde huid en de Cream is geschikt voor een normaal tot droge huid. Aangezien mijn huid vrij droog is heb ik gekozen voor de Cream.

Daily Energizer Cleansing Gel €13,25

Laten we beginnen met de facewash. De facewash is een gel die je met een beetje water opschuimt om je gezicht mee te wassen. De facewash verwijdert de laatste spoortjes make-up (het is dus geen make-upremover!) en vuil van je gezicht. Ik zal eerlijk zeggen dat ik niet helemaal dol ben op deze facewash. Voor ’s ochtends vind ik hem prima om onder de douche even snel mijn gezicht schoon te maken, maar voor ’s avonds vind ik hem mijn huid niet voldoende reinigen. Ik heb gewoon het gevoel dat andere facewashes dat beter doen. Ook vind ik dat hij niet zo lang meegaat, want je hebt vrij veel nodig. Ik kan je wel zeggen dat hij heerlijk ruikt, net als de andere producten uit de lijn. Ze ruiken allemaal een beetje bloemig (komt waarschijnlijk door de Moringa-bloem die erin zit) en lekker fris. Het is een redelijke facewash, maar ik denk niet dat ik deze nog een keer ga kopen.

Daily Energizer Wake-up Booster €19,50

Dit is de toner uit de lijn. Deze vind ik wel fijn! Het is niet meteen mijn favoriet, maar is een fijne toner om ’s ochtends mijn huid te verfrissen. Ik vind het een prima toner omdat hij mijn huid niet trekkerig maakt, maar verder kan ik er niet heel veel over zeggen. Hij is gewoon prima. Ook deze heeft weer zo’n lekkere bloemige geur.

Daily Energizer Cream €24,50

Kijk, nu wordt het interessant! Ik ben namelijk echt groot fan van de dagcrème. Van de andere producten gaat mijn hartje niet echt sneller kloppen, maar de crème past heel goed bij mijn huid. Ik heb nogal een moeilijke gecombineerde huid. Veel producten voor een vette of gemengde huid zijn de uitdrogend en van producten voor een droge huid krijg ik snel puistjes omdat ze te vet zijn. Ik loop dus altijd te puzzelen met serums en dergelijke om de boel in balans te houden. Hoewel deze crème voor een normaal tot droge huid is bedoeld werkt hij perfect voor mijn huidtype! Hij is vrij dik, maar trekt ontzettend snel in en laat geen vet laagje achter. Mijn huid voelt lekker gehydrateerd en ziet er fris uit! Ik gebruik deze altijd als dagcrème, maar je kan ‘m ook als nachtcrème gebruiken. Dat heb ik ook weleens gedaan en gaat prima.

De enige nadelen aan deze crème zijn dat hij in een potje zit (tubes of pompjes werken wat fijner met lange nagels en zijn hygiënischer) en dat er geen SPF in zit. Gezien het feit dat deze lijn bedoeld is om je huid te beschermen is dat toch een beetje een misser. Niet getreurd, want deze crème is verder erg goed en een aanrader voor iedereen met een gemengde tot droge huid. Als je last hebt van een vette huid zou ik je de gel-creme aanraden uit dezelfde lijn. Die heeft dezelfde werking maar is net wat lichter en meer geschikt voor een vette huid.

Al  met al zou ik toch deze lijn aanraden. Het is een fijne basic huidverzorgingslijn die voor veel meiden van mijn leeftijd geschikt zal zijn. De prijzen liggen voor Clarins-begrippen laag en zijn ook absoluut redelijk gezien de kwaliteit van de producten. De dagcrème is echt een aanrader en ook de toner is prima. Als je nu al een fijne facewash hebt zou ik de facewash lekker laten staan, want die voegt naar mijn mening niet heel veel toe, maar de crème is wat mij betreft een must-have!

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Sanne zegt:

  De dagcrème klinkt goed! Ik heb toevallig een paar weken geleden de Gel-Cream variant gekregen, maar deze is net niet voedend genoeg voor mijn huid. Ik denk dat ik qua huidtype wel ongeveer aan jou kan meten. Mijn huid is vochtarm, droog in de winter, maar ik krijg wel last van puistjes als ik te vette crème’s gebruik.

  Ik gebruik nu een dagcrème van Dr. van der Hoog, de hypoallergeen crème. Is jouw huid ook gevoelig of niet? Ik ben namelijk altijd bang dat ik van een nieuwe crème puistjes krijg 🙁

 2. Lijkt me een fijn product! Je hebt de revieuw heel goed geschreven! (:

 3. Lijken me fijne producten! Alleen een beetje duur..

 4. Oeh. de dagcreme lijkt me erg fijn! Binnenkort maar eventjes neuzen!

 5. Die dagcreme lijkt me heel fijn, maar ik houd het voorlopig nog even bij mijn Vitamin E moisturizing cream van TBS, die laat míjn hartje namelijk sneller kloppen 😀

  x Martine

 6. Jolanda zegt:

  Fijne review! Jammer dat er geen make-up remover van is. Welke remover gebruik jij voordat je deze creme aanbrengt?

 7. anoniem zegt:

  deze creme 50ml) kun je ook tijdelijk in een tube kopen en dan krijg je er een mini reiniging en mini lotion gratis bij. nu is het bij ici paris 19.95.

 8. Hoi!

  De creme kun je wel degelijk in een tube kopen! Het zit in een tube van 50 ml, kost 24,95 euro en zit gewoon in de vaste lijn 😉
  (in de bijenkorf in ieder geval)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.