Huidverzorging Reviews

Review: Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil

Jullie weten inmiddels vast wel dat ik dol op serums voor mijn huid ben, maar de laatste jaren ben ik ook dol op gezichtsoliën. Je zou denken dat een olie op je huid misschien een vette bende wordt, maar dat is echt niet zo! De olie-serums die je tegenwoordig bij cosmeticamerken tegenkomt zijn speciaal afgestemd om makkelijk door de huid opgenomen te worden en juist niet vet te zijn. Ik was razend benieuwd toen ik erachter kwam dat Clinique een huidolie in hun assortiment op ging nemen. Oef, deze moest ik proberen! Lees verder om erachter te komen wat ik van de Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil vind.

Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil - 1 van 3

De Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil komt uit de Turnaround-serie, een lijn die helemaal gericht is op het verfijnen en het laten stralen van de huid. Er zijn een paar nieuwe producten aan de Turnaround-serie toegevoegd, waaronder deze olie en een nachtcrème. De Turnaround Revitalizing Treatment Oil kost €48,00 voor 30 ml en is exclusief verkrijgbaar bij de Clinique webshop.

Sommige luxere huidverzorgingsmerken hebben wel wat huidoliën in hun assortiment, maar volgens mij is Clinique één van de eerste merken die zo’n lichte olie uitbrengen. Mijn favorieten zijn het Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate en het The Body Shop Vitamin E Overnight Serum-in-Oil. Ik had dus mooi wat vergelijkingsmateriaal!

Ingrediënten
Caprylic/Capric Triglyceride, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Octyldodecanol, Dimethicone, Trisiloxane, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Tricaprylin, Salvia Sclarea (Clary) Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Mangifera Indica (Mango) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Salicylic Acid, Oxcycoccus Palustris (Cranberry) Seed Oil, Silybum Marianum Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Phytosterols, Tetrahexyldecyl Ascorbate, BHT

Toen ik het persbericht over dit product ontving werd mijn interesse meteen getrokken door de aanwezigheid van salicylzuur in deze olie. Echter denk ik dat de hoeveelheid zodanig beperkt is dat het weinig effect heeft of zelfs enkel als conserveermiddel is gebruikt. Ach, dat is op zich niet erg, want er zitten nog wel wat andere fijne ingrediënten in deze olie! Zoals je kunt zien bestaat deze olie niet enkel uit oliën, maar ook wat andere ondersteunende ingrediënten. Deze stoffen zorgen ervoor dat de olie lekker zacht aanvoelt en makkelijk intrekt. De oliën die gebruikt zijn mild en zullen de huid niet zo makkelijk irriteren. Ook mooi meegenomen: zoals we van Clinique gewend zijn is ook dit product parfumvrij. Yes! Als je echt een gevoelige huid hebt moet je wel even uitkijken, want de plantenextracten kunnen dan mogelijk problematisch zijn.

Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil - 3 van 3

Je kunt deze olie op verschillende manieren gebruiken. Ik gebruik hem zelf het liefste onder mijn nachtcrème of nachtmasker zoals deze. Je zou er ook voor kunnen kiezen om hem ‘los’ te gebruiken, te mengen met je dag- of nachtcrème en Clinique adviseert zelfs om hem over je crème heen te gebruiken om alle verzorgende ingrediënten te sealen.

Toen ik deze olie voor het eerst gebruikte was ik helemaal verrast. Wow, deze is licht! Van alle gezichtsoliën die ik geprobeerd heb is dit absoluut de minst vette en trekt geen andere olie zo snel in. Na hem ingemasseerd te hebben heb je bijna het gevoel dat je een ‘gewoon’ serum hebt gebruikt. Dat is niet verkeerd!

Ik gebruik regelmatig oliën omdat ik vind dat ze een beter effect op mijn huid hebben dan een gewoon serum. Ze lijken iets beter in te trekken en bovendien ook nog wat verzorgender te zijn. Het effect op mijn huid is precies zoals ik het van mijn gezichtsoliën wil. ’s Ochtends voelt mijn huid soepel, gehydrateerd en ziet mijn huid er stralend uit. Bovendien is de Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil perfect voor dit seizoen, omdat ik mijn andere oliën dan vaak wat te vet vind. Overigens gebruik ik deze olie niet elke dag, maar ik pak hem er het liefste bij als mijn huid wat onrustig is of ik hier en daar wat droge plekjes heb.

Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil - 2 van 3

Ik heb de afgelopen jaren best een aantal gezichtsoliën geprobeerd, maar dit is zonder twijfel één van mijn favorieten. Ik denk dat de lichte structuur en het stralende effect op de huid voor veel mensen een enorm pluspunt zal zijn. Zelfs als je een wat vette huid hebt zou je deze absoluut moeten proberen! Laat dan eventueel wel je nachtcrème zitten, maar je zult zien dat je huid er met deze olie ’s ochtends echt fantastisch uitziet. Yes, dit is een aanrader!

Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil – €48,00 (30 ml)
Clinique webshop

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

  1. Klinkt erg fijn!
    Moet zeker een serum een serum gaan kopen mijn huid is zeer dorstig.

  2. Dit zou mijn droge huidje wel kunnen gebruiken! Ik heb ook wel eens serums gebruikt voor mijn huid maar ik vond nooit dat het zoveel deed, maar een olie heb ik nog niet geprobeerd. Ik ben hier wel benieuwd naar! 🙂

  3. Elke zomer is het een plakkerige bende op mijn huid, niets neemt op en alles blijft liggen op m’n huid. Misschien is dit juist wel iets voor mij, een ultra lichte olie! Ik heb weleens de olie van Clarins gebruikt maar die vond ik vreselijk 🙁 veel te vet! Jammer dat de olie alleen op de webshop te verkrijgen is.. zou hem eerst wel even willen voelen voor dat ik hem aanschaf!

  4. Ben er heel benieuwd naar! Hopelijk ligt hij snel in de bus hier 😉

  5. Klinkt heel fijn, dit product zou ik graag eens proberen!

  6. love_beauty01 zegt:

    Heel fijn lijkt ie me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.