Huidverzorging Reviews

Crème de La Mer – Review

Toen ik net met mijn blog begon was Crème de La Mer een flinke hype. Niet zozeer omdat veel bloggers het gebruikten, maar omdat het toen een soort sport was om de substantie met de welbekende blauwe Nivea-pot te vergelijken. Tja, sommige ingrediënten zijn hetzelfde, dus dan zullen ze wel hetzelfde werken, toch? Of toch niet? Tegelijkertijd hoor je van veel celebrities dat ze echt niks anders willen gebruiken dan deze crème, omdat hij werkelijk fantastisch is. Tja, dat moet je als beautyblogger natuurlijk gewoon zelf uitproberen! Onlangs kreeg ik de kans om deze klassieker eens uit te proberen. Benieuwd wat mijn ervaringen waren? Lees snel verder!

Crème de La Mer prijs

Creme de la Mer - 2 van 7

Als je ziet wat je voor een pot van 30 ml van deze crème neertelt (€148,00) krijg je misschien in eerste instantie een lichte hartverzakking, maar je gaat je vooral afvragen wat er nou zo speciaal is aan deze crème. Er is immers de afgelopen jaren heel wat om te doen geweest. Crème de La Mer belooft het genezingsproces van de huid te stimuleren en de zeer droge huid te voeden. Dat maakt de crème ideaal tegen huidveroudering, maar ook een wondermiddel als je een hele droge huid hebt.

Crème de La Mer ingrediënten

Creme de la Mer - 7 van 7

Laten we eerst eens naar de ingrediënten kijken! Het hoofdingrediënt is zeewierextract, wat dit product al direct van Nivea onderscheidt en waarschijnlijk ook de meeste impact op de werking van de crème heeft. Zeewier helpt namelijk de huid te kalmeren, rimpels te voorkomen en fijne lijntjes te verminderen. Van de volgende twee ingrediënten zullen sommige beautyliefhebbers wellicht schrikken, namelijk minerale olie en petrolatum (vaseline). Er is altijd veel om deze ingrediënten te doen, maar sinds ik me in Aziatische huidverzorging heb verdiept ben ik daar een stuk makkelijker in geworden. Voor een droge huid kunnen deze stoffen namelijk perfect zijn en zelfs voor de wat vettere huid hoef het niet verkeerd te zijn! Daarnaast bevat de crème een flinke dosis oliën en extracten. Houd er overigens rekening mee dat er een klein beetje parfum in de crème zit.

En om nog maar even de geruchten de wereld uit te helpen: Crème de La Mer is niet hetzelfde als Nivea. Debbie van Beautyscene heeft daar ooit een artikel over geschreven dat nog wat dingen opheldert. De cruciale werkzame ingrediënten van La Mer vind je toch echt niet in de welbekende blauwe pot terug.

Crème de La Mer review

Creme de la Mer - 6 van 7

De substantie van de crème is dik en doet me toevallig wel wat aan Nivea denken. De applicatie van de crème wordt overigens vrij specifiek toegelicht in de gebruiksaanwijzing. Je neemt een klein beetje uit het potje met het bijgeleverde spateltje, dat warm je op tussen de handen en vervolgens masseer je het in de huid. Door het opwarmen smelt de crème een klein beetje, waardoor hij zich makkelijk uit laat smeren. Eerlijk is eerlijk, deze manier van aanbrengen werkt erg prettig!

Crème de La Mer kan zowel overdag als ’s avonds gebruikt worden, maar er zijn nog wat andere substanties uit deze serie verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld ook nog lichtere crèmes verkrijgbaar die meer geschikt zijn voor een vette huid.

Creme de la Mer - 4 van 7

Stiekem had ik gehoopt dat ik niet wild zou worden van deze ultra-luxe crème, maar feit is dat ik hem er toch wel erg graag bij pak. Als mijn huid extra vermoeid, dof en droog is, is dit een van de eerste producten waar ik naar grijp om m’n huid weer even op te peppen. Ik gebruik hem nadat ik het essence van een sheet mask heb laten intrekken of in combinatie met een fijne gezichtsolie. Het lijkt alsof Crème de La Mer het bijna ‘verzegelt’, waardoor de huid heel intensief gevoed wordt en ik ’s ochtends wakker word met de meest soepele huid die je je maar kunt voorstellen. Nee, het maakt me duidelijk niet 10 jaar jonger of laat huidproblemen als sneeuw voor de zo’n verdwijnen, maar het maakt mijn huid wel erg gelukkig en heeft een intensiever effect dat ik van andere crèmes krijg.

Crème de La Mer conclusie

Creme de la Mer - 1 van 7

Ik merk dat ik hem het liefste ’s avonds gebruik, want voor overdag is het voor mijn huid toch echt een beetje te veel. Maar voor een droge huid is dit dus wel een uitkomst! En voor de normale tot droge huid werkt hij fantastisch als luxe nachtcrème. Natuurlijk zijn er de nodige kritiekpunten te verzinnen, bijvoorbeeld het feit dat hij in een potje zit (niet hygiënisch en houdt de ingrediënten niet stabiel), dat een deel van de hoofdingrediënten vrij simpel is of dat de crème gewoonweg veel te duur is. Daar kan ik me zeker in vinden, maar de werkelijkheid is dat mijn huid gewoon echt heel goed op Crème de La Mer reageert. En nee, deze gaat niet elke avond op mijn huid, maar wanneer mijn huid het nodig heeft is dit het eerste product waar ik naar grijp.

Of Crème de La Mer het flinke prijskaartje waard is kan ik niet voor je bepalen. Je moet er zeker geen wonderen van verwachten, maar als je een zeer droge huid hebt, je dol bent op extra luxe producten en je bereid bent om meer dan €100 voor een product neer te tellen, dan kun je het overwegen. Liever een betaalbaarder alternatief? Gelukkig zijn er nog heel wat andere crèmes verkrijgbaar voor fractie van de prijs (zoals bijvoorbeeld deze). Mijn huid reageert er in elk geval heel goed op La Mer en het kan echt een uitkomst zijn voor een zeer droge huid. Ik geniet nog even van de luxe!

Crème de La Mer – €148,00 (30 ml)
Douglas

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Minerale olie is inderdaad juist een prima vochtvasthouder. Mijn zoon had heel erg last van eczeem als baby. Ik smeerde van alles maar niets hielp, totdat een dermatoloog een pot vette zalf meegaf op basis van petroleum. Weg eczeem. Het sluit de huid af maar dat is wat een zeer droge huid juist nodig heeft. 🙂 Echter is het wel een goedkoop stofje en aangezien die al op de tweede plek staat in de ingrediëntenlijst van La Mer, vind ik 148 euro voor zo’n potje volslagen maf! 😉 En zeewier kun je dan misschien beter gewoon eten in plaats van opsmeren. Maar goed, misschien had ik het wel gekocht als ik dermate rijk was dat ik 3 godsgruwelijk dure auto’s voor de deur had staan en in een grachtenpand woonde. 🙂

 2. holy crap, dat prijskaartje doet m’n bankrekening wegrennen XD

 3. Paula Begoun geeft deze crème overigens slechts 1 sterretje. Denk toch dat deze crème het vooral moet hebben van de hype en het idee dat als iets duur is, het vast ook heel goed moet zijn.

  1. Ik zag het ja! Ik moet zeggen dat ik iets minder op Paula’s mening vertrouw de laatste tijd, ik ben het niet altijd met haar (team) eens…

   1. nil zegt:

    Het valt me op dat ze héél veel producten maar 1 sterretje geeft. Of ik moet nou net altijd de producten tussen haar reviews zoeken die zij slecht vindt.

 4. Jolanda zegt:

  Persoonlijk, maar ik heb geen extreem droge of gevoelige huid, vind ik de Olaz total effects lijn prima en dat vinden mijn portemonnee en bankrekening ook fijn.

 5. De crème klinkt onwijs fijn maar ik vind het wel erg duur! X

 6. ik hoor altijd zoveel goed over deze creme, helaas houd de prijs mij echt tegen om deze te kopen. liefs soraya

 7. Ellen zegt:

  Goede review.
  In een filmpje een tijdje terug vertelde je over een tonic dat je gebruikte om de PH-waarde van je huid te neutraliseren en dat dit belangrijk is als je AHA en BHA gebruikt. Ik zou hier graag meer info over krijgen, vooral over de ingrediënten waar ik op moet letten. Misschien een idee voor een volgend artikel? 🙂

 8. me zegt:

  Minerale olie mag dan een minder slecht imago hebben dan vroeger maar het is en blijft een heel goedkoop ingrediënt en ik ben er van overtuigd dat de ingrediënten niet de hoge prijs verklaren…wel de hype en het imago van het merk en de gedachte dat als het duur is het wel goed moet zijn. 😉

 9. Varenka W zegt:

  Wat een fijne review zeg……

 10. Jeetje dat is wel echt onwijs veel geld. Dat zal ik er denk ik niet voor over hebben, hoe goed hij ook zou werken.

 11. Als een crème goed werkt, heb ik het er zeker voor over. Fijn dat hij zo goed bevalt. Ik heb de lipcrème van La Mer gehad en die was ook echt fantastisch!

 12. Ik ben bereid voor die bedrag te betalen, maar dan verwacht ik een kleine beetje een wondermiddel van een bescheiden € 148.

 13. Laura J zegt:

  Voor de ingredienten is dit echt een belachelijk dure creme. Ik weet zeker dat heel veel mensen vooraf hopen dat het werkt, en daardoor ook denken/hopen dat ze resultaat zien als ze het gebruiken. Maar er zit echt niks bijzonders in deze creme. Maar wel wel een paar ingredienten die bekend staan als comedogeen (bijvoorbeeld algenextract, zoete amandelolie) en irriterend (bijvoorbeeld geraneriol, eucalyptus, citrus, alcohol, parfum). En dat voor maar 148 euro…

 14. Wat gaaf dat jij deze crème hebt mogen gebruiken. Stiekem hoop ik ook ooit een sample te krijgen ofzo. Ik zou er zeker mijn geld hier niet aan uitgeven. We moeten iets te wensen over laten ;P -x-

 15. In de tijd dat ik bij de parfumerie werkte was dit al een hype en dat is toch al zo’n 13 jaar geleden. Het feit dat ik er tegenwoordig toch veel minder over hoor denk ik ook dat het echt geen wondercrème is. Vast een fijne crème, absoluut, maar er is tegenwoordig veel meer op de markt in de luxe crème scenes. Als een crème echt wonderen verricht ben ik absoluut bereid het te betalen, maar bij deze crème weet ik het zo net nog niet……

 16. Crème de La Mer verkoopt zich zelf, ik zie echt amper reclames van ze en toch bestaat het nog steeds. Vind ik knap! Ik heb zelf ook meerdere potjes opgemaakt en mijn moeder gebruikt het ook al jaren; wij zijn groots fan! Het heeft mijn overgevoelige, eczeem-achtige huid enorm geholpen. Het is de prijs die me voor nu wat tegen houdt, maar ik ga sowieso weer eens een potje aanschaffen!

 17. marleen zegt:

  zou graag eens en test zien van een betrouwbare anti-rimpelverzorging

 18. Pascal zegt:

  Ik gebruik (als man) dit product inmiddels 5 jaar. Voorheen smeerde ik nooit iets omdat ik van nature al best een vette huid heb. Ook heb ik nooit echt puistjes gehad en kent m’n huid geen oneffenheden. Alleen zag ik er altijd vermoeid uit. Ik kreeg de tip om eens een crème te gaan gebruiken. Wist niet precies wat. Daarom smeerde ik alles wat op m’n pad kwam. Wist op een gegeven moment ook niet waarom ik eigenlijk iets smeerde. Het werd meer een gewoonte zonder dat ik echt resultaat zag. Tot het moment dat ik bij iemand thuis kwam en een potje ‘Crème De La Mer’ zag staan. Deze persoon vertelde me dat dit echt een wonder crème is. Maar ik viel zowat om toen ik hoorde welk prijskaartje er aan hing. Goed. Ik ging naar de Douglas in Utrecht om een monstertje te vragen. Hier deed ik iets meer dan twee weken mee. Na deze periode hoorde ik van mensen om me heen dat ik er niet zo vermoeid meer uit zag. Weet niet of het door de crème kwam maar ik begon daar wel in te geloven. Ik kocht een potje (deed wel erg zeer in m’n portemonnee) om dit product eens voor een langere periode te gebruiken. Ik kocht de soft crème vanwege het feit dat deze makkelijk uit te smeren is. Na een tijdje gesmeerd te hebben, merkte ik dat een lidteken bij mijn wenkbrauw een stuk minder zichtbaar werd. Sindsdien blijf ik het kopen en smeren. Dit product is onmisbaar geworden en boeit het me niet meer wat het kost. Dit product heeft me echt geholpen. Of men er in gelooft of niet… of dit product nou werkelijk wat doet of niet… ik voel me hier goed bij en voel me er zekerder door. Ik moet zeggen… ik heb ‘Crème De La Mer nooit geadviseerd aan mensen in mijn eigen kringen. Het is mijn geheim haha. Maar ik zou het iedereen wel aan kunnen raden. In de zomer de gel en in de winter de soft crème.

 19. Jannie zegt:

  Deze creme kwam onlangs als slechtst uit de test haha. En dan die prijs!! Mensen laten zich echt van alles wijsmaken! Goede voeding en voldoende drinken is goed voor je huid. En daarbij bij voorkeur een natuurlijk product als dag of nachtcreme. Hoeft echt niet duur te zijn

 20. Tamara zegt:

  Ik heb hem vandaag binnengekregen en ik ben heel benieuwd. De dames die ik ken die het gebruiken zijn allen laaiend enthousiast.

 21. maikel zegt:

  wie zijn jou sponsors?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.