Budget Make-up

Review: Essence Longlasting Eye Pencils

 Januari 2012 is budget-maand op PinkyPolish.nl! Meer weten? Lees dit artikel en houd deze categorie in de gaten.

Toen ik vorige week de Budget-maand aankondigde lieten heel veel van jullie weten dat jullie op zoek zijn naar een fijn budgetproof oogpotlood. Daar ging ik natuurlijk meteen naar op zoek. En raad eens, die heb ik gevonden! Voor de zeer acceptabele budgetprijs van €1,49, verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren en gewoon bij Kruidvat te vinden. Benieuwd? Lees snel verder!

Meestal kies ik zelf voor vloeibare eyeliner of een gel eyeliner, maar wanneer ik oogpotlood gebruik ga ik vaak voor mijn favoriet Urban Decay 24/7 Glide On Eye Pencil. Tja, die is natuurlijk niet echt budgetvriendelijk meer te noemen. Toen ik bij het Essence-schap stond kwam ik de Longlasting Eye Pencils tegen. Ze vielen me op omdat ze aan een oude favoriet deden denken, namelijk de Technakohl Liners van MAC. Dat zijn vergelijkbare potloden die ontzettend goed blijven zitten. Ik testte een van de Essence Longlasting Eye Pencils op mijn hand en het viel me op dat hij na veel wrijven nog steeds keurig op zijn plek bleef zitten. Die moest ik natuurlijk meenemen!

De Essence Longlasting Eye Pencils zijn verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Ik vond het een beetje te veel van het goede om ze allemaal mee te nemen, dus ik koos de kleuren die ik het liefste draag. Naast bovenstaande tinten zijn deze potloden ook verkrijgbaar in zilvergrijs, kobaltblauw en paars.

De Essence Longlasting Eye Pencils zijn geen gewone potloden die je moet slijpen, maar ze hebben een draaimechanisme waardoor je het stiftje gewoon omhoog draait. Aan de ene kant makkelijk, want zo zit je niet te rommelen met puntenslijpers, maar aan de andere kant juist weer niet. De punt wordt namelijk geleidelijk minder scherp, waardoor je minder makkelijk dunne lijnen kan zetten.

01: Black Fever |02: Hot Chocolate | 12: I Have A Green | 13: Remember Amber | 14: Think Khaki!

Alle potloden geven een mooie hoeveelheid kleur af! Natuurlijk verschilt het wel iets onderling, maar over het algemeen is de pigmentatie dik in orde. Overigens heb ik alle strepen in één veeg gezet, dus dan kan je je wel voorstellen dat ze prima kleur afgeven. De potloden zijn redelijk romig, maar wel wat stroef. Bij het aanbrengen geeft dat helemaal geen problemen, maar wanneer je het potlood iets wil vervagen moet je snel werken, anders is hij al ‘opgedroogd’. Eigenlijk doet niet alleen de verpakking, maar ook de substantie me denken aan de MAC Technakohl Liners, daar zijn dit nagenoeg dupes van!

En dan natuurlijk de grote vraag: blijven ze werkelijk goed zitten? Ja, absoluut! Echt, deze potloden doen wat ze beloven! Ik heb ze nu al meerdere malen gedragen en ze blijven de hele dag keurig op hun plek zitten. Ook vind ik deze potloden ideaal om mee te tightlinen langs mijn bovenwimpers. Ook op de waterlijn doen ze het erg goed, al blijven ze daar wel wat minder lang zitten en moet je af en toe gewoon even bijwerken (net als bij bijna alle andere potloden, zélfs Urban Decay).

Dit vind ik nou zo’n leuke budget-ontdekking! Gewoon fijne oogpotloden voor maar €1,49! Dat is echt supergoedkoop. En ze zijn gewoon te koop bij Kruidvat, zitten in het reguliere Essence-schap en maken deel uit van de vaste collectie. Van mij hadden er nog wel wat meer kleuren mogen zijn, maar voor zo’n prijs mag je echt niet klagen. Dus, voor alle dames die op zoek zijn naar een goedkoop oogpotlood dat perfect blijft zitten, dit zijn ze!

De Essence Longlasting Eyepencils kosten €1,49 per stuk. Essence is te koop bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

54 reacties

 1. Fijne tip, ik ga morgen even een kijkje nemen!

 2. Die zien er prima uit! Heb ze zelf eigenlijk nog niet eerder gezien!

  1. Ik ook niet! Ik had er altijd overheen gekeken, stom hè? Zo zie je maar 😉

 3. Tessa zegt:

  Klinkt veelbelovend! Deze zal ik gaan aanschaffen, zeker voor zo’n klein bedrag.

 4. vind ze juist totaal niet fijn.. binnen een paar minuten zijn ze bij mij al weer verdwenen..

 5. Ziet er goed uit, en leuke kleurtjes!

 6. Ik heb ze ook nog nooit gezien! Maar ik ga er volgende keer extra op letten en er een paar meenemen 🙂

 7. Klinkt goed! Mooie kleurtjes.

 8. Matia zegt:

  Ik heb ze ook! Vind dat echt de beste en ook nog zo goedkoop!

 9. Deze vind ik heel erg fijn!

 10. Julia zegt:

  LeuK artikel, deze maand is sowieso een leuk thema (: je kan ook de oogpotloden van de action (genaamd MAX) gebruiken die zijn €0,49 per 2 en blijven ook super goed zitten en zijn goed gepigmenteerd. Ik heb 2 dagen met zwarte strepen op mijn arm gelopen door dat swatchen :p. Het nadeel is dat ze allen maar zwart en bruin hebben.
  Xxxxx

  1. Bianca zegt:

   Nou bij ons hebben ze ook bruin, blauw, grijs en misschien nog wel een paar kleuren.
   Ze zijn best fijn voor de prijs! Ik gebruik ze bijna altijd als ik oogschaduw draag.
   Ze zitten in een verpakking van 3 en dan voor 0,89 ofzo iets.
   Zeker een aanrader!

   1. Lianne zegt:

    Ik heb ook die van MAX, geweldig zijn ze. Als ze er zijn, want vaak zijn ze ook uitverkocht. Zelf heb ik ze in zwart, bruin, donkerbruin, grijs en groen! 🙂

 11. Ik heb er ook eentje vind ze echt super fijn!

 12. Geweldig zijn.ze, vind ik. Echt smudgeproof, echte kleuren. Ik heb er vijf geloof ik 🙂

  net als de lipglosses van essence: kosten ook niks maar zijn wel lekker non sticky!

 13. Eline zegt:

  zijn ze gewoon in het vaste schap te koop??
  want ik heb ze echt nog nooit gezien!

  1. Eline zegt:

   haha okee, wat blijkt…
   me moeder heeft hem gewoon (in zwart)
   duss ja ze zijn in het gewone schap te koop xd

   domm, want heb hem zelfs een keer voor haar gehaald xd

 14. Karen zegt:

  Moet ik ook eens gaan bekijken! Heb je trouwens nog goede budgetopties voor een crèmeblush of crème- oogschaduw?

  1. Bianca zegt:

   Ja, van essence of catrice, ik denk catrice,
   Ze hebben nu een limited edition met vloeibare blush en creme oogschaduw, ik weet verder niet of ze fijn zijn

 15. Ik had de zwarte, maar die is opeens verdwenen ^^ Ik ga zeker weten de bruine kopen!
  Ik vind het trouwens echt heel fijn al die budget artikelen deze maand. Dit helpt echt bij het vinden van goede producten, toppie!
  ‘xx

 16. Hier had ik nog nooit op gelet! Lijkt me een erg fijn oogpotlood, alleen jammer van het niet kunnen slijpen. Ik gebruik die van H&M en daar ben ik ook heel tevreden over.

 17. Ik heb de zilvergrijze en die is echt zalig… nu is ze jammer genoeg op de grond gevallen en ik vermoed wat gebroken vanbinnen.

 18. Ik heb ze nog nooit eerder gezien maar die oker gele kleur ziet er best leuk uit!
  xx Astrid

 19. Wat gek dat ik hier nog nooit eerder een review van heb gezien, ook niet op andere sites! Het zijn echt hele mooie potloden zo te zien, ze geven inderdaad veel kleur af en ik vind de kleuren ook erg leuk.

 20. Goeie tip! Ik had nog nooit gelet op deze potloodjes maar ben wel op zoek naar eentje dat wat langer blijft zitten, dus deze lijken me perfect 🙂

 21. Ik heb er ook eentje van Miss Sporty met z’n draai systeem. Ik denk dat ik maar eentje van Essence ga kopen want die van Miss Sporty blijft ook niet de hele dag zitten.

  1. Shaan zegt:

   Hee!
   Ja ik heb ze ook ! Me moeder is er ook helemaal gek van maar ik wou die oogpotlodenvan urban decay(24/7 glide in eyepencil) kopen maar blijven die wat langer zitten je waterlijn?
   Dankjewel voor je hulp!
   Xx

   1. Muah, zijn redelijk gelijk. Als je iets wilt wat langer blijft zitten kan je beter een gel eyeliner op de waterlijn gebruiken.

    1. Shaan zegt:

     Oke dan. Ik wil die van urban decay toch uitproberen haha. Nog bedankt voor je tip!

 22. Natasja zegt:

  Dit zijn al heel lang mijn favoriete oog’potloodjes’ 🙂 leuk dat ze hier ook voorbijkomen!

 23. Ulrike zegt:

  Ik gebruik al een paar maand de zwarte kleur en ik ben al altijd tevreden geweest over dit oogpotlood! Lekker budgetvriendelijk en super van kwaliteit. Ze zijn zelfs een beetje waterproof!

 24. Romy zegt:

  ik ga even kijken welke kleuren er nog zijn! zou je die gelige kleur eens willen laten zien als je deze draagt? ik ben namelijk heel benieuwd hou dat eruit ziet, en of dat iets voor mij zou zijn.

 25. Ik heb er ook heel veel, absoluut mijn favorieten 😀

 26. anoniem zegt:

  Ziet er goed uit.
  alleen Jammer dat ze hem niet in het wit hebben want ik zoek al een tijdje een fijn budget wit oogpotlood.

 27. Zitten aparte kleurtjes tussen!

 28. Deze oogpotloden zijn mij nog nooit opgevallen :O Wat zien ze er goed uit ,en ook fijn dat ze goed werken;D

 29. Die zijn me nog nooit in het schap opgevallen! Ze zien er goed uit. Remember Amber ga ik kopen als ik ‘em tegenkom, wat een aparte kleur (:

 30. Lisa zegt:

  Oh hier maak je mij heel blij mee! Ik gebruik iedere dag bruine eyeliner en mijn zoektocht naar de perfecte kleur bruin, die ook nog eens langs blijft zitten duurt al een tijdje… Héél erg bedankt voor deze review, deze potloodjes waren mij nog nooit eerder opgevallen.

 31. Wat een fijne review is dit… Ik heb van Rimmel een oogpotlood (Exaggerate geloof ik) en dat is ook met zo’n draaimechanisme. Deze blijft redelijk zitten, maar is niet meer te krijgen. Er is ook geen andere (met dit systeem) voor in de plaats gekomen, dus ik lees deze review echt op het juiste moment!

  Thanks, ik ga er zeker een paar halen! 🙂

 32. Haha, grappig, heb vanmiddag toevallig de zwarte gekocht om te proberen :p

 33. Emma zegt:

  Ziet er goed uit! Ah ik vind het zo irritant dat er geen één eyeliner is die goed blijft zitten op je tightline! Maar ik vroeg me af, vloeibare eyeliner kan zeker niet op je tightline toch?

 34. Jolien zegt:

  ik heb ze zelf thuis ook maar ik had er eentje van een ander merk, van melène, en daar zit achterop een dopje met een soort slijpertje! heeel handig

 35. Klinkt goed! Het zijn ook nog eens mooie kleurtjes.

 36. Wauw zien er mooi uit!

 37. Ze zien er echt heel erg leuk uit!

 38. Marijne zegt:

  Die ga ik zeker proberen! Ik ga denk ik de oranje/gele kopen en de paarse!

 39. Lisanne zegt:

  die bruine ziet er echt goed uit met die glans! ga ook binnenkort maar even kijken 😉

 40. Deze potloden zijn mij ook echt nog nooit opgevallen in het schap van Essence. Ik ga er ook zeker één aanschaffen. Bedankt voor de duidelijke review.

 41. zien er goed uit hoor…

 42. IK gebruik deze potloden (voornamelijk de zwarte) al jaren, eerst die van Catrice en toen die uit het assortiment ging, dus deze van Essence. Ik wil graag de tip geven dat de substantie onderling wel verschilt, de zwarte is iets dikker en romiger en gepigmenteerder op je waterlijn, de turqoise kleur bv geeft bij mij nauwelijks iets af op m’n waterlijn.
  Dit is echt 1 van de weinige items waar ik echt niet zonder kan en waarvan ik er altijd 2 van op voorraad heb! Xx

 43. Mooie kleurtjes zegg!!

 44. isabella zegt:

  ik heb die groene, en die staat echt supermooi bij mijn lichtblauwe ogen!

 45. Ziet er goed uit! Ah ik vind het zo irritant dat er geen één eyeliner is die goed blijft zitten op je tightline! Maar ik vroeg me af, vloeibare eyeliner kan zeker niet op je tightline toch?

 46. love zegt:

  ik heb hem gekregen van mijn oom en tante, het is een prima oogpotlood super blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.