Make-up Reviews

Review: Inglot Freedom System Palette #2

Yep, alweer een Inglot-palette! Na mijn enthousiasme over mijn eerste Freedom System Palette en de prachtige pigments kon het natuurlijk niet lang duren voordat ik een tweede palette zou kopen. Het feit dat de Inglot-winkel slechts 10 minuten bij mij vandaan zit helpt natuurlijk ook niet echt! En wat krijg je dan? Weer een Freedom System Palette dat in mijn stash terecht kwam…

Toen ik mijn vorige palette samenstelde wilde ik vooral kleuren die ik makkelijk in combinatie met elkaar zou kunnen gebruiken. Voor mijn tweede palette had ik eigenlijk geen plan, want ik wilde gewoon kleuren die ik mooi vond! Dat leverde de volgende kleuren op:

Matte 348 | AMC Shine 40 | Pearl 402 | AMC Shine 07 | Matte 352

De donkergrijze kleur (Matte 348) kocht ik omdat ik tot de conclusie ben gekomen dat ik geen enkele matte grijze oogschaduw had! Zo’n kleur leek me toch best handig, want ik vind het een fijne kleur voor in de arcadeboog om te combineren met koele tinten. Paars is één van mijn lievelingskleuren, vooral wat oogschaduw betreft, dus AMC Shine 40 moest natuurlijk mee. Een andere favoriete oogschaduw-kleur is goud, dus Pearl 402 en AMC Shine 07 leken me een mooie toevoeging. Matte 352 valt helemaal weg tegen mijn huidskleur, maar dat was ook juist mijn bedoeling! Ik wilde namelijk een neutrale kleur die ik goed kan gebruiken als higlighter, blendkleur en om mijn oogleden te neutraliseren. Bingo! Matte 352 is daar perfect voor.

De substantie van de oogschaduws verschilt per formule en in principe zijn ze allemaal prettig om mee te werken. Toch zijn de matte oogschaduws een beetje aan de poederige kant. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn (probeer de oogschaduw te ‘deppen’ in plaats van te ‘vegen’) en het is een typische eigenschap van matte oogschaduws.

Ik ben er overigens achter gekomen dat je de Inglot Freedom System Palettes perfect kan stapelen! Doordat ze magnetisch zijn klikken ze perfect op elkaar en kan je ze lekker compact stapelen om mee te nemen:

Je kan de stapel nog compacter maken door de deksels er tussenuit te halen, want je hebt namelijk alleen de bovenste deksel nodig. Makkelijk, zo kan je ze perfect stapelen!

Ik heb het eerder gezegd en ik zeg het opnieuw: wat zijn deze palettes toch leuk! De vormgeving is top, de kwaliteit is dik in orde, ze zijn betaalbaar en het is vooral ontzettend fijn dat je ze zelf kan samenstellen. Op dit moment ben ik wel weer eventjes voorzien van oogschaduws, maar toch heb ik nog een ander Inglot-palette op mijn wishlist staan (3 oogschaduws + 1 blush + 1 gezichtspoeder). Ach, dat komt wel weer. Voorlopig ben ik in elk geval helemaal happy met mijn Inglot Freedom System Palettes!

De Inglot Freedom System Palettes kan je zelf samenstellen en kosten €32,00 voor 5 oogschaduws en €60,00 voor 10 oogschaduws. Inglot is te koop bij de Inglot-winkel aan de Van Baerlestraat 8 in Amsterdam en deze zomer zal er ook een Nederlandse webshop worden geopend!

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Wat een mooi palet! Echt een geweldig systeem 🙂

 2. Ohh wat leuk! Ik zie nu overal de freedom system palettes voorbij komen. Ik moet echt een keer naar Amsterdam, maar ai dat zal mijn portomonnee niet zo leuk gaan vinden.
  Ik wil dan zeker naar inglot voor de oogschaduw, maar ik wil ook echt een keer iets van mac kopen. En de liperase hebben ze geloof ik alleen in Amsterdam.

  Nouja heb ik in ieder geval iets om naar uit te kijken..

  Die paarse kleur lijkt me ook echt mooi, heb ook groene ogen. Maar van goud houd ik zelf helemaal niet van. Ik ben iemand van de matte oogschaduw en beetje glanzende oogschaduws. glitters vind ik echt verschrikkelijk. 😛 En dat zie je helaas zoveel bij de wat goedkopere merken.

 3. Ik heb ook mijn eerste palette, die je natuurlijk hebt gezien! Ik ben er zo ontzettend blij mee 😀

 4. Mooi palette! Ik vind de verpakking ook zo mooi en handig systeem met die magneetjes.

 5. Ik vind het nog steeds geniaal dat je zelf de kleuren kan uitkiezen! Deze kleuren zijn wederom erg mooi. Over twee weekjes moet ik in Amsterdam zijn dus dan wil ik zeker even langsgaan!

 6. Mooi palette zeg, ook ik vind het idd geniaal dat je gewoon je eigen kleuren uit kan kiezen. Smaken verschillen nou eenmaal en vaak koop ik een palette juist niet, omdat ik het dan zonde vind als ik maar 1 of 2 kleuren erin echt mooi vind.
  Vind vooral AMC Shine 40 een mooi kleurtje!

 7. Mooie kleuren zeg!
  Ik denk dat je een hele mooie look kan creeren met AMC Shine 40 & Pearl 402.
  Die kleuren staan jou vast echt fantastisch, aangezien je rood haar hebt.
  Ben heel benieuwd. Ga je binnekort een mooie look maken? Zo ja, tutoriaaal bitte! (a)

 8. mooi palette, maar super betaalbaar vind ik het niet 😛

 9. Mooie kleuren, geinige verpakking, strak. De swatches zijn mooi, maar ik vind de prijs te hoog voor hoe het eruit allemaal uitziet. Ik verwacht voor die prijs of meer oogschaduw, of meer luxe uitstraling. Ik zal dit product daarom niet aanschaffen (heb weinig pieken op het moment dus kan uberhaupt niets nieuws kopen haha).

 10. AMC Shine 07 is erg mooi 😉

 11. Super mooiie kleuren, de kleur shine springt er echt uit. :’]
  xx

 12. Ik vind het systeem van deze palettes echt geweldig!

 13. ziet er goed uit 😀 mooie tinten

 14. Elien zegt:

  de 40 en 402 zien er mooi uit!!

 15. Hele mooie kleurtjes! Wauw!

 16. Wauw! mooie kleuren en supergoed gepigmenteerd. Zelf vind ik de paarse kleur het mooist zeker als die gecombineerd wordt met de goude kleur uit het pallet!

 17. Heel erg mooie palette

 18. Wauw, ik ben echt gewoon NU AL gek op inglot terwijl ik er nog nooit ben geweest! Overal zie ik mooie samengestelde palettes, ik wil oooooook! Je hebt echt mooie kleuren gekozen! Ik zeg: hier wil ik een look van zien 😀

 19. Elaine zegt:

  supermooi palette!

  ik las alleen ergens dat als je de palettes met het deksel erop op elkaar klikt, het niet goed is voor de magneten en je dus beter het ”deksel” van het onderste palette af kan halen. is maar een kleine tip. (:

  1. Dat zou het geval met de 10-palettes kunnen zijn, maar de 5-palettes geven geen problemen! Maar je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om de deksel eruit te halen 🙂

 20. Oh wauw wat een mooie palette:D

 21. Handig systeem, mooie kleuren! Als ik in Amsterdam ga shoppen met oma, ga ik ook zeker ff naar Inglot!

 22. Het ziet er echt zo mooi uit!

 23. Vooral Pearl 402 is echt een geweldig mooie kleur!

 24. Mooi, dit is waarschijnlijk hoe ik hem zelf ook zou samenstellen.
  Ik vind alleen de matte kleurtjes niet heel fantastisch.

 25. Wow! Ik heb net via de twitter van misslipgloss jouw site gevonden en ik ben opslag fan geworden! Wat een heerlijke blog heb jij zeg. Gewoon uitermate smullen met al die mooie producten haha. En ik had net even je nagellak stash filmpje gekeken en je komt ook superspontaan over!
  Dus, mij zul je terug zien komen haha! xx

 26. Hele mooie kleuren! Alleen vind ik het iets te duur 🙂

 27. Wat een mooi palette, die kleuren zijn echt heel mooi! Die gaan op mijn wishlist!

 28. heel mooi!
  vooral AMC Shine 40 vind ik erg mooi <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.