L'Occitane Shea Butter Hand Cream
Huidverzorging Reviews

Review: L’Occitane Shea Butter Hand Cream

Ik ben dol op handcrème en ga nooit zonder de deur uit. Ik ben echter wel heel kieskeurig, waardoor ik niet zomaar elke handcrème regelmatig blijf gebruiken. Een tijdje geleden ontdekte ik de L’Occitane Shea Butter Hand Cream. Wow, wat een ontdekking! Inmiddels ben ik alweer bijna door mijn eerste tube heen en heb ik al een tweede back-up klaarliggen. Dat vraagt om een review!

L'Occitane Shea Butter Hand Cream

De Shea Butter Hand Cream is dé nummer 1 bestseller van L’Occitane. Er wordt zelfs elke paar seconden een tube verkocht, dat zegt dus al heel wat! De crème is verkrijgbaar in een kleine tube van 30ml voor €7,00 en voor de echte liefhebber is er een grote verpakking van 150ml voor €19,50. Geen budget-product, maar een kleurige prijs voor een wat meer luxe merk.

L’Occitane Shea Butter Hand Cream ingredienten

Aqua/Water/Eau (Water), Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glycerin, Dimethicone, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Mel (Honey Extract), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Extract, Althaea Officinalis Root Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil (Sunflower), Xanthan Gum, Parfum/Fragrance, Polyacrylamide, PEG-100 Stearate, Propylene Glycol, C13-14 Isoparaffin, Ceteareth 33, Alcohol Denatured, Laureth 7, Benzonic Acid, Dehydroacetic Acid, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Hydroxyisohexl 3 Cyclohexene Carboxaldehyde, Linalool, Citronellol, Butylphenyl Methlyproprional, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Limonene, Geraniol

Ik vind het bij een handcrème vooral belangrijk dat er niet te veel siliconen in zitten. Siliconen laten een prettig laagje achter, maar voor droge handen halen ze niet echt veel uit. Gelukkig staan bij deze handcrème prettige ingrediënten als sheaboter (aldus het label 20%!) en glycerine vooraan. Daarna volgt echter wel een type siliconen, maar de lijst gaat daarna verder met een aantal andere prettige ingrediënten waar je handen vast en zeker blij van zullen worden. Er is wel wat parfum aanwezig, maar gelukkig pas halverwege de lijst.

L’Occitane Shea Butter Hand Cream review

De structuur van de crème is vrij dik en boterachtig. Dat is te verwachten van een crème met veel sheaboter! Toch smeert de crème makkelijk uit en wordt hij moeiteloos opgenomen door mijn huid. Ik blijf ‘m nog een paar minuten voelen en vervolgens zijn m’n handen weer voor een paar uur goed en intensief verzorgd. Heerlijk! Doordat hij intensief voedend is vind ik ‘m vooral perfect tijdens de wintermaanden en het is een aanrader voor iedereen met zeer droge handen.

Hij is op dit moment vooral mijn favoriet om ’s avonds voordat ik ga slapen te gebruiken, maar ook voor onderweg is hij prettig. Overigens lijkt het alsof de tube van kwetsbaar aluminium gemaakt is, maar het is in werkelijkheid gewoon plastic! Zo blijft de tube in je tas mooi en hoef je niet bang te zijn dat hij makkelijk openscheurt.

Ik vind niet alleen de werking, maar ook de geur ontzettend fijn. Het is een frisse, schone geur die vrij neutraal is. Daardoor blijf ik ‘m maar gebruiken en vind ik het geen probleem om ‘m voordat ik ga slapen op te smeren.

Tja, het was vanaf de eerste alinea natuurlijk al duidelijk: ik ben fan van de L’Occitane Shea Butter Hand Cream! De combinatie van de goede werking en de fijne geur zorgt ervoor dat ik ‘m maar blijf gebruiken en dat hij inmiddels een plaatsje in mijn top 3 van mijn favoriete handcrèmes heeft veroverd. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een intensieve, maar neutrale handcrème die zijn werk doet!

De L’Occitane Shea butter Hand Cream is te koop vanaf €7,00 en is onder andere verkrijgbaar bij Douglas.

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Klinkt als een fijne handcrème 🙂

 2. Els zegt:

  Grappig! Afgelopen weekend in Antwerpen in hun winkel geweest en o.a. deze gekocht. Inderdaad erg fijn net als de mango versie!

  1. Oooh, mango? Die moet ik dan maar eens heel snel gaan proberen!

   1. Els zegt:

    Was wel een limited, dus…..snel zijn!

 3. Super positief! Nu ben ik echt heel benieuwd!

 4. Dit klinkt als een ontzettende goede en fijne handcrème! Ik heb er op het moment één van Sabon. Die is ook vrij dik van structuur en trekt wat moeizamer in (smeer ik ’s avonds mijn handen mee in), maar mijn handen zijn zo zacht:-)

  1. Welke heb jij als ik vragen mag? Ik heb er een van Sabon met lavendel en die vind ik niet zo. Deze van l’Occitane heb ik ook en die vind ik wel heerlijk!

 5. Inderdaad een erg fijne handcrème. Ik heb niet de full-size, maar een tijdje geleden gaven ze een coupon weg voor de facebook-fans van L’Occitane. Die kon je dan inwisselen in de winkel. Ik was net één dag te laat, maar het winkelpersoneel was zo aardig om de code te proberen en hij deed het! Daarom kan ik nu deze heerlijke handcrème even testen. En een full-size lijkt me zeker de moeite waard!

  1. Wow, dat is erg netjes opgelost, wat fijn!

 6. Esther zegt:

  Helaas zit hij niet dichtbij mij in de buurt, maar als ik de winkel eens tegen kom ga ik hem zeker halen.

 7. Ik gebruik deze ook, samen met nog andere 🙂 Ik vind hem wel vettig.. maar hij verzorgt mijn handen goed!
  Eefje

 8. deze lijkt me wel fijn 😀

 9. Klinkt heel erg fijn!

 10. Ooh deze lijkt me fijn! Kan je de hand crème ook gewoon bij de drogist zoals Kruidvat of DA kopen?

  1. Nee, anders had ik dat er wel bijgezet 😉

 11. Klinkt heel fijn! Ik heb eigenlijk nog nooit iets van L’occitane gebruikt, maar hoor er wel veel goede verhalen over, dus binnenkort maar eens even gaan kijken wat ze allemaal in het assortiment hebben. De handcreme hou ik ook even in gedachten.

 12. Ik heb deze al en vind m heel fijn!

 13. Deze lijkt me erg fijn!

 14. klinkt als een fijn product!

 15. Ik heb een andere sheabutter handcrème van … (ik weet zo even niet welk merk) en ik vind die ook heerlijk! Deze lijkt me ook wel heel fijn.

 16. Lijkt me een heel fijn product. Op het moment ben ik trouw aan de handcreme van Sabon.

 17. Klinkt als een fijne handcreme! fijne review ook!

 18. Klinkt heel erg fijn! Ik ben dol op Shea producten.

 19. Heb ik ook en ik vind hem super! Ik heb ook de bijhorende nagelcrème.

 20. Ik vind dit een heerlijke handcreme!!!

 21. Ik heb hem ook en vind hem zooooo fijn!

 22. Dit klinkt erg goed! Ik heb ook altijd een handcreme bij me. Ik heb namelijk sowieso een erg droge huid en ik heb een beetje een handenwastic

 23. Deze vind ik, samen met de Absinthe handcrème van TBS, de beste handcrème out there. Lekker voedend, fijne geur, zuinig, … echt een aanrader!

 24. Die is inderdaad heerlijk!! Nu heb ik nog genoeg liggen hier aan crèmes, maar deze is wel heel erg fijn. Zeker een om weer te kopen als ik door mijn voorraad heen ben.

 25. Die klinkt heerlijk 😀

 26. Suzanne zegt:

  Boven mijn budget, ik vind de kruidvat Hand&nail creme prettig, in de paarse verpakking. Die ruikt zo lekker en trekt snel in.

  Geeft de volgorde van de ingrediëntenlijst aan hoeveel er van een bepaald ingrediënt in zit?

  1. Ja, altijd! Hoe hoger het ingrediënt, hoe meer ervan in het product zit. Dat is wettelijk verplicht en wordt altijd door alle fabrikanten op die manier gedaan 🙂

   1. Suzanne zegt:

    Handig om te weten, bedankt!

 27. Klinkt heel fijn!

 28. Dit is echt dé beste handcrème ever! 🙂

 29. Beertje2604 zegt:

  Ik heb hem toevallig vorige week gekocht, samen met een grote pot body butter. Ik ben net zo fan als jij. Hij is echt heerlijk

 30. Deze lijkt me echt wat voor mij. Heb altijd last van erg droge handen.

 31. Fijn! Ben hier dol op !

 32. Klinkt heel erg fijn 😀 x

 33. Melisa zegt:

  Awwww nu wil ik weren wat je nr 1 handcreme is…

 34. Stephanie zegt:

  Klinkt heel goed! Het zal zeker wel werken voor mijn droge handjes en met de kou in t vooruitzicht komt de crème zeker van pas. Maar eens proberen 🙂

 35. kim zegt:

  bij een plaatselijke drogist in dordrecht hebben ze ook loccitane en daar hebben zie die handcreme in een grote versie van 150 ml voor 19.50 dus als je hem echt fijn vind is dat misschien een betere koop er zit 5 x zo veel in en hij kost maar 3x zoveel als deze

  1. Klopt, er staat ook in het artikel dat die ook verkrijgbaar is 😉

 36. Deze lijkt me erg fijn! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.