Haar Reviews

Review: L’Oréal EverPure Color & Volume Shampoo + Conditioner

Een tijdje geleden schreef ik een review over de L’Oréal EverRiche Nutrition & Lightness Shampoo en Conditioner. Ik was erg enthousiast, maar ik vertelde ook dat ik de paarse lijn uit deze serie ook had gebruikt. De L’Oréal EverPure Color & Volume Shampoo en Conditioner zijn speciaal voor geverfd haar dat extra volume kan gebruiken, maar net als EverRiche zonder heftige sulfaten. Oftewel: precies wat mijn haar nodig heeft. Klinkt interessant, vinden jullie ook niet?

Net als bij de EverRiche-serie is het idee achter deze producten dat er alternatieve ingrediënten voor heftige sulfaten zoals SLS en SLES zijn gebruikt. Deze stoffen laten je shampoo heerlijk schuimen, maar zijn soms te uitdrogend voor je haar en hoofdhuid, en kunnen bovendien je geverfde haar sneller doen vervagen. Veel mensen kiezen er daarom steeds vaker voor om deze ingrediënten te vermijden, maar het was tot kort geleden vrij lastig om prettige alternatieven te vinden. Ik ben normaal echt geen liefhebber van SL(E)S-vrije shampoo’s, maar zowel de EverRiche als EverPure-serie van L’Oréal vind ik geweldig.

Ik heb van L’Oréal EverPure de Color & Volume-producten, maar er is ook nog een Color & Hydratation-serie voor droger haar. Daarnaast zitten er ook nog een haarmasker, serum en verschillende beschermende sprays uit deze lijn in het assortiment.

De EverPure Color & Volume Shampoo (250 ml) is ontzettend dun en vloeibaar. Zo vloeibaar dat hij bijna uit zichzelf uit de tube loopt als je niet uitkijkt. Een beetje onhandig, maar als je er op let is het niet zo erg. De shampoo schuimt goed op en laat zich makkelijk over het haar verdelen. Na het uitspoelen voelt je haar schoon aan, maar niet zo extreem ‘squeaky clean‘ of stroegfals sommige shampoos doen. Een klein minpuntje is de geur, namelijk een combinatie van rozemarijn en jeneverbes, wat een vrij mannelijke geur als gevolg heeft. Ik ben er inmiddels wel aan gewend, maar nog steeds geen fan.

Het gebruik van alternatieve sulfaten is bij deze serie vergelijkbaar als bij de producten van EverRice. Er wordt onder andere een sulfaat gebruikt dat afgeleid is van kokosolie, maar ook andere milde alternatieven voor SL(E)S. Opvallend is trouwens dat er zelfs echte extracten van jeneverbes en rozemarijn in zitten, en dat parfum helemaal onderaan de ingrediëntenlijst staat. Zo hoort het ook, vinden jullie ook niet?

De L’Oréal EverPure Color & Volume Conditioner (250 ml) is een romige conditioner, maar je voelt al meteen dat hij niet heel zwaar voor je haar zal zijn. De substantie is namelijk vrij ‘luchtig’. Ook deze laat zich makkelijk over de punten van je haar verdelen (ik pak overigens ook altijd wat van de lengtes mee), en spoelt na een paar minuten weer makkelijk uit. Je haar voelt lekker verzorgd en doorkambaar aan, maar niet vet of zwaar. Dit is dan ook echt een conditioner voor dames met fijn haar die extra volume kunnen gebruiken. Als je echt droog haar hebt is hij wat minder geschikt. Deze conditioner ruikt overigens naar een combinatie van rozemarijn en munt. Wederom ietwat mannelijk, maar ik vind hem beter te doen dan de shampoo.

Ik zei pas in deze video dat de EverPure-serie siliconen bevat, maar dat is helemaal niet zo! Die indruk komt doordat je haar na gebruik net zo zacht aanvoelt als wanneer je een product met siliconen hebt gebruikt. Mijn excuses! Er zitten dus géén siliconen in, maar net als bij de EverRiche Conditioner veel vette en verzorgende ingrediënten. Edit: Ik heb in mijn enthousiasme over het ingrediënt dimethicone gelezen. Uiteraard is dat wel een silicoon! Overigens staat het halverwege de lijst, wat betekent dat het, in tegenstelling tot bij de meeste haarconditioners, niet in een enorme hoeveelheid aanwezig is. Enfin, de conditioner bevat dus wel siliconen, maar in een mindere mate dan andere haarproducten.

Ik vind de producten van L’Oréal EverPure (deze dus) en L’Oréal EverRiche (de goudkleurige serie) allebei echt heel prettig, maar ze zijn absoluut verschillend. EverPure zorgt er beduidend beter voor dat mijn haarkleur langer mooi blijft, dat mijn haar luchtig aanvoelt en voor iets meer volume. Bovendien kan ik hiermee mijn haar makkelijk om de dag wassen, terwijl het anders al meteen na een dag vet wordt. Daarentegen zorgt EverRiche juist voor meer voeding en een prachtige glans, maar maakt het m’n haar ook wat zwaarder. Het hangt dus echt van je wensen af! Kies EverPure bij geverfd haar voor meer volume, en ga voor EverRiche als je haar aan de droge kant is.

Als ik tussen de twee series moet kiezen ga ik op dit moment toch voor L’Oréal EverPure, gewoon omdat hij op dit moment heel goed bij mijn haar past. Ik vind hem zelfs zo fijn dat ik hem al opnieuw heb gekocht, dat gebeurt niet vaak bij zulke producten! Als je op zoek bent naar een fijne shampoo zonder sulfaten voor geverfd haar en extra volume, dan is deze perfect. Voor droger haar kun je misschien beter EverRiche proberen, of anders de Colour & Hydratation-serie uit de EverPure lijn. Ik ben in elk geval fan!

L’Oréal EverPure Color & Volume Shampoo en Conditioner kosten ongeveer €9,49 per stuk en zijn verkrijgbaar bij onder andere Etos, Kruidvat en DA. Ook vind je deze producten bij Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Wat een fijne review om te lezen! Heel informatief 🙂

 2. Lijken me fijne producten 🙂

 3. Goede duidelijke review heb je geschreven! Ik ben hier zo benieuwd naar om je hier altijd zo enthousiast over bent, vind het vooral fijn dat er geen SLS en SLES in zit! Alleen heb ik geen gekleurd haar dus ik zou voor de andere variant gaan. 🙂

 4. Een mannelijk geurtje, hmm…Ik kan me indenken dat je daar aan moest wennen 😉 Persoonlijk zou ik niet kiezen voor deze producten. Ik lees namelijk dat het je haren zwaarder maakt. Iets wat ik juist niet wil, is dat . Helaas…Overigens vind ik het een hele fijne review, thanks!

 5. Lijken me fijne producten!

 6. Goede review, zo kun een goede afweging maken welke je moet kopen. Ik ga voor de Everpure 🙂

 7. Ik wil ze zelf ook graag proberen!

 8. Ze k,linken allebei heel fijn!

 9. Fijn artikel!! Ik vind ze best prijzig!

 10. Klinkt goed!

 11. Klinkt goed zeg! Ik wil ze graag eens een keer proberen!

 12. Alissa zegt:

  Er zitten wel siliconen in. Demethicone is ook een silicoon.

  1. Je hebt helemaal gelijk, daar had ik overheen gelezen!

 13. Klinkt goed, lijken me erg fijn!

 14. Ze klinken allebei erg fijn. Wel erg prettig dat je de producten uitgebreidt omschrijft en de do and don’t+waarom 🙂

 15. Oeh dit klinkt goed hoor. Als ik nieuwe shampoo nodig heb weet ik waar ik even ga kijken , want dit klinkt goed.

 16. Klinkt wel goed!

 17. Hele fijne review heb je geschreven, de producten lijken me erg fijn.

 18. Klinkt zeer goed. Ik vind het vooral interessant dat er geen SLS en SLES in zit.

 19. deze klinken bij iedereen zo fijn! ik heb nu de olie en die bevalt me erg goed

 20. Klinkt goed!

 21. De ever pure lijn is het enige wat u kan vinden voor gekleurd haar dat ook volume nodig heeft. Gebruik het nual een paar jaar, en het bevalt heel goed. Geur vind ik trouwens nog steeds niet lekker. Af en toe een weekje een andere shampoo gebruiken helpt wanneer je haar niet meer goed wil zitten. Daarna gewoon weer ever pure . Behalve de geur ben ik fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.