Make-up Reviews

Review: MAC Pro Longwear Foundation en Concealer

Jullie weten waarschijnlijk wel dat MAC één van mijn favoriete make-up merken is. Ook mijn foundations komen meestal bij MAC vandaan, aangezien zij veel keuze hebben en één van de weinig merken zijn die foundations verkopen die licht genoeg zijn voor mijn huid. Ik gebruik nu al een tijdje Studio Sculpt Foundation, die mij ontzettend goed bevalt. Sinds kort is er ook de Pro Longwear Foundation, een foundation die belooft om 16 uur te blijven zitten. Klinkt goed toch? Ook is er een bijpassende concealer uitgebracht die samen met de foundation ervoor zou moeten zorgen dat je huid er de hele dag flawless uit ziet. Ik wil altijd alles proberen, dus natuurlijk heb ik deze producten meteen aangeschaft.

Ik breng meestal mijn make-up aan vlak voordat ik de deur uitmoet. Als ik weet dat ik verder niet meer weg ga, haal ik bij thuiskomst vaak meteen mijn make-up er weer af. Soms heb ik dagen dat mijn make-up de hele dag moet blijven zitten, maar vaak ziet het er aan het einde van de middag niet mooi meer uit. Pro Longwear zou de oplossing moeten bieden, dus dit leken mij mooie producten voor dit soort dagen.

Laat ik beginnen met de foundation. De foundation zit in een glazen pompflesje van 30ml. Voor een flesje betaal je €33,00, dus hij is vrij prijzig.

Ik heb lang gerommeld met de manier van aanbrengen met deze foundation. Het liefste breng ik mijn foundation aan met een sponsje of met mijn EDM Flat Top Brush. Ik had al snel door dat deze methodes niet zo lekker met de PLW-foundation werkten, want de foundation is vrij dik en droogt erg snel, dus ging ik experimenteren met andere technieken. Met een platte foundationkwast ging het ook niet lekker en mijn Beautyblender kon er ook niet zo goed mee overweg. Uiteindelijk heb ik gewoon mijn vingers gebruikt, en dat ging perfect!  Gewoon met je handen opsmeren dus.

Ik zou zeggen dat de dekking medium is en dat zal voor de meeste mensen geschikt zijn. Ik hou zelf nogal van flink dekkende foundations, maar met de bijbehorende concealer en een poeder krijg ik PLW helemaal naar mijn zin. Doordat deze foundation snel opdroogt en een langhoudende formule heeft lijkt hij meer geschikt te zijn voor dames met een normale tot vette huid. De foundation heeft een zonnefactor van SPF10, maar aangezien dat niet genoeg is voor de dagelijkse bescherming is dat nagenoeg verwaarloosbaar.

De grote vraag is natuurlijk: Blijft hij inderdaad zo goed zitten? Ja, absoluut! Ik heb nog nooit een foundation gehad die er aan het einde van de dag nog net zo mooi uitzag als toen ik ‘m opbracht. Pro Longwear maakt alle eigenschappen waar. Aan het einde van de dag zit mijn make-up keurig op zijn plek en heb ik geen last van een vette huid. Of hij het echt 16 hele uren perfect uit zal houden is natuurlijk de vraag, maar een gemiddelde lange dag redt hij prima.

Natuurlijk wilde ik ook meteen de Pro Longwear Concealer testen. Ook deze zit in een glazen pompflesje. Voor 9ml concealer betaal je €16,00. Het grote probleem dat ik met deze concealer heb is dat één pompje veel te veel concealer afgeeft en dat je dus altijd concealer op je hand overhoudt. Dat is ontzettend zonde! Je kan proberen het pompje heel voorzichtig langzaam in te drukken, maar het blijft een probleem. Een tube was veel makkelijker geweest.

Over het product zelf ben ik gelukkig wel ontzettend tevreden! De concealer is heel vloeibaar en blendt makkelijk in de huid. Iemand vergeleek deze concealer met een soort ‘stain’ en dat kan ik alleen maar beamen. Wanneer je deze concealer hebt aangebracht droogt hij snel en zit hij vast op zijn plek. Hij doet het vooral goed onder de ogen en rond de neus, maar kleine puistjes kan hij ook prima bedekken. Deze concealer geeft ook medium dekking, dus mocht je ergens grover geschut voor nodig hebben, kan je beter een extra dekkende concealer gebruiken zoals de MAC Studio Finish Concealer.

Let overigens goed op dat je de goede kleur koopt! Ik heb bijna altijd NC15 en dat bleek in het geval van PLW ook zo te zijn (de foundation, de concealer heb ik in NW15), maar ik heb gehoord dat veel dames toch een andere kleur dan normaal nodig hadden, dus laat je goed bij MAC adviseren! Ze kunnen de producten altijd bij je aanbrengen om te kijken welke kleur het beste bij je past.

Hier nog even een foto waar ik beide producten op heb (inclusief poeder en blush):

Ik vind de Pro Longwear Foundation en Concealer hele fijne producten en een mooie toevoeging aan het MAC-assortiment. Ik vind het jammer dat de foundation zo duur is, want de gemiddelde MAC-foundations zijn over het algemeen iets goedkoper. Gelukkig zijn de producten van zeer goede kwaliteit en maken hun beloftes waard. Ik vind dit een ontzettend fijne foundation en concealer die ik nog vaak ga gebruiken wanneer ik weet dat ik lange dagen ga maken. MAC heeft me niet teleurgesteld en ook dit is een absolute aanrader!

MAC Pro Longwear is te koop bij alle MAC verkooppunten*. De foundation kost €33,00 en de concealer kost €16,00.

*Pro Store in Amsterdam, Counters in de Bijenkorf (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven), en Counters in Douglas in Utrecht, Rotterdam en Groningen.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Ziet er goed uit!!! Ik ga het ook een keer uitproberen… hoewel ik wel gehoord heb dat gevoelige huidjes (zoals die van mij… vettig maar gevoelig) niet zo goed tegen MAC foundations kunnen… hmm… naja, misschien wel de moeite waard!

  1. Anders laat je ‘m toch een keertje bij je aanbrengen in de winkel? Dan kan je goed kijken om te kijken hoe je huid erop reageert. Ook kan je een proefje vragen om ‘m wat langer uit te testen 😀

 2. Ben blij dat hij je bevalt!

  Ik ben een groot MAC fan, dus ik was zeer benieuwd naar deze foundation, maar hij is het helaas echt niet voor mij.
  Ik heb een droge en beetje gevoelige huid en dan is dit echt niet de foundation die je moet hebben ~.~
  Hij voelt helemaal niet fijn aan en hij ziet er ook iets te grauw uit naar mijn zin.. het is dus echt voor mensen met een normale tot vette huid helaas.
  Dus weer terug naar de studio fix :p

 3. Klinkt erg goed! Als ik ooit van plan ben foundation te gebruiken zal ik hier zeker aan denken:D
  XX

 4. Cindy zegt:

  Ik heb hier laatst een proefje van gevraagd, en ik ben verkocht !
  Heb een zeer vette huid, en heb met deze foundation totaal geen last van glim. Hij blijft mooi mat. Ik kon ook niet zo goed overweg met een kwast met deze foundation, en heb het daarom ook met mijn vingers aangebracht, dit werkt het beste.
  De kleuren schijnen ook vrij donker uit te vallen,en dat klopt ook.
  Waar ik ’s zomers NW35 heb, en ’s winters NW30, heb ik van deze NW25 nodig.
  6 nov ben ik weer in Amsterdam, en ga dan zeker een flesje aanschaffen.

  1. Hihi, mooi dat je ‘m zo fijn vindt!

 5. Ik heb nu de MAC SS foundation, maar die is al bijna aan zijn einde. Twijfel zo of ik nou de SS opnieuw moet kopen of misschien toch deze proberen.. Hmmm..

 6. Elise zegt:

  Wow ziet er goed uit! Welke oogschaduw heb je hier op, staat je echt heel goed!

  1. Ik heb oogschaduw uit de nieuwe Baked To Last-lijn van The Body Shop op! Het is het paarse duo, en daar heb ik nog een klein beetje lichtpaars uit één van de Shimmer Cubes (ook van TBS) van afgelopen lente bij gedaan 🙂

 7. Ik heb ze zelf ook en vindt ze ook erg fijn!

 8. Ziet er goed uit , ben in de mac binnen geweest maar staat nergens geprijst :s

  1. Klopt, dat is helaas typisch MAC. Wat ik zelf altijd doe is het van tevoren opzoeken op internet en anders vraag ik het gewoon, is echt niet raar hoor!

 9. Lijken me beide fijn! 😀

 10. Dat klinken fijne producten! Ik gebruik nu de Studio Sculpt foundation en daar ben ik ook heel tevreden van! 🙂 Wat een mooie foto van je trouwens!!

 11. Goed review, gebruik zelf bijna tot amper vloeibare foundation. Maar de concealer spreekt mij zeker aan

 12. Goede review, nu weet ik zeker dat ik die concealer ga halen! Alleen jammer dat je ook wat zal verspillen door het onhandige pompje.. maar ik experimenteer wel met reispotjes en dergelijke. :mrgreen:

 13. Irene zegt:

  Ik heb nog nooit producten van MAC gebruikt, maar heb gehoord dat de studio sculpt foundation erg goed is. (en dekkend)

  Voor welke zou jij gaan als je moest kiezen tussen de studio sculpt en deze pro longwear?

  1. Hmm, dat is moeilijk kiezen, maar ik denk dat ik dan uiteindelijk zou kiezen voor PLW! Ik vind ze allebei ontzettend fijn (en wissel ze op dit moment gewoon af), maar PLW blijft gewoon beter zitten 🙂

 14. Waauw deze ziet er goed uit! Vind ‘m alleen wel erg prijzig! Maar ja, als ik toch aan een MAC foundation ga, dan kan ik het maar beter goed doen toch! En ik heb uiteindelijk wel een langdurig houdende foundation nodig .. Hmm, nou ja ik zie wel haha 😀 Bedankt voor het fijne review!

  x Martine

 15. Dus in de bijenkorf Rotterdam is hij zeker te verkrijgen? Ik moet m echt vinden

  1. Ja, als het goed is kan je 'm daar gewoon kopen. Hij wordt op alle MAC-locaties verkocht 🙂

 16. Hallo. Ik heb momoenteel veel buikvet. Hopelijk kan ik het met dit artikel wegwerken!

 17. Great post. Saved on Delicious 🙂

 18. Regards for sharing Review: MAC Pro Longwear Foundation en Concealer | Pinky Polish with us keep update bro love your article about Review: MAC Pro Longwear Foundation en Concealer | Pinky Polish .

 19. Appreciate it for sharing Review: MAC Pro Longwear Foundation en Concealer | Pinky Polish with us keep update bro love your article about Review: MAC Pro Longwear Foundation en Concealer | Pinky Polish .

 20. I like Your Article about Review: MAC Pro Longwear Foundation en Concealer | Pinky Polish Perfect just what I was looking for! .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.