Make-up Reviews

Review: Maybelline Color Tattoo 24HR – On and On Bronze

IMG_0085

Ik vergeet vaak reviews te schrijven over producten die ik echt fantastisch vind en dagelijk gebruik. Gek is dat hè? Waarschijnlijk komt dat doordat ze snel in mijn dagelijkse routine belanden en ik er bijna niet eens meer over nadenk. De Maybelline Color Tattoo 24HR in de kleur On and on Bronze is daar een perfect voorbeeld van. Deze crèmeoogschaduw gebruik ik al meer dan een jaar dagelijks onder mijn oogschaduw, maar van een review is het nooit eerder gekomen. En dat terwijl dit mijn favoriete oogschaduwbasis is! Tijd om hem hier eens te laten zien.

IMG_0071

Toen de Maybelline Color Tattoo’s gelanceerd werden was heel de beautywereld in rep en roer. Zou het een dupe zijn voor de populaire Paint Pots van MAC? Ik was ook nieuwsgierig en toen ze eindelijk in de winkels lagen heb ik er meteen een paar gekocht. Van de kleuren die ik toen kocht is On and On Bronze mijn absolute favoriet, de andere tinten gebruik ik vrij weinig.

Het idee achter de Color Tattoo’s is dat het zeer langhoudende oogschaduws zijn met een gel-achtige substantie. Ze zijn makkelijk aan te brengen en laten zich makkelijk uitwerken, maar als ze eenmaal droog zijn gaan ze geen kant op. Heel handig dus! De Colour Tattoo’s zijn verkrijgbaar in 10 verschillende tinten en kosten €10,49 per stuk.

IMG_0078

On and On Bronze is veruit de populairste kleur. Dat komt doordat hij het perfect doet als neutrale oogschaduw over het gehele ooglid, zonder dat je er echt moeite voor hoeft te doen. Ik gebruik ‘m trouwens het liefste met een kwastje, maar als je zou willen zou je ‘m zelf met je vingers aan kunnen brengen, de randjes iets vervagen, mascara erbij en je kunt de deur uit. Hoe handig is dat?

Colour Tattoo on and on Bronze - 6

Zelf gebruik ik deze oogschaduws op een andere manier, namelijk als oogschaduwbasis! Net als de Paint Pots van MAC zijn dit ideale producten om als basis voor poederoogschaduw te gebruiken. Ik gebruik On and on Bronze specifiek als basis voor neutrale tinten, zoals taupe, goud en brons. Door de diepte van On and on Bronze krijgen oogschaduws autmatisch wat meer kleur en de gouden schittering benadrukt de warme tonen direct. Ik gebruik deze letterlijk altijd als ik een neutrale look met bruine/goudkleurige/taupe oogschaduw draag. Overigens werkt hij niet goed met matte tinten (je ziet de gouden glans er dan nog doorheen), dus gebruik hem vooral voor semi-matte en glanzende oogschaduws.

Naast de mooie intensiteit zorgt de Color Tattoo ook dat kleuren van oogschaduws mooier uitkomen en dat ze perfect de hele dag blijven zitten. Geloof me, het gaat geen kant op! Soms vervaagt de oogschaduw die ik eroverheen heb aangebracht aan het einde van de dag een beetje, maar doordat er nog een gekleurde basis onderzit valt dat totaal niet op. Overigens gebruik ik deze Color Tattoo op het gehele bewegende ooglid en een klein beetje in de arcadeboog. Op het wenkbrauwbot en iets daaronder gebruik ik meestal een neutrale oogschaduwbasis of een concealer.

Colour Tattoo on and on Bronze - 7

MAC All That Glitters | MAC + Maybelline | Catrice My First Copperware Party | Catrice + Maybelline | The Body Shop Caramel Flirt | The Body Shop + Maybelline 

Hierboven kun je mooi het effect van On and on Bronze in combinatie met andere oogschaduws zien. Ik heb eerst de oogschaduw op een droge huid zonder basis aangebracht en vervolgens daarnaast de oogschaduw over On and On Bronze laten zien. Vooral de laatste twee tinten (Catrice en The Body Shop) laten zien hoe deze basis de intensiteit van een kleur kan verbeteren. Dat is precies de reden dat ik hem zo graag gebruik.

IMG_0086

Ik ben zo dol op dit product dat ik al een potje volledig tot op de bodem heb opgemaakt. Ongelofelijk toch! Ik heb hier trouwens echt heel lang mee gedaan, misschien wel anderhalf jaar dagelijks gebruik. Als het potje nog vol is kun je ‘m makkelijk met je vingers aanbrengen, maar als je eenmaal de bodem bereikt heb je al snel een kwastje nodig. Geen probleem, want dat werkt stiekem zelfs nog iets beter.

IMG_0092

Als je dol bent op neutrale ooglooks of op zoek bent naar een product dat je makkelijk aan kunt brengen en de hele dag blijft zitten, dan is dit echt een ultieme musthave. Serieus, elke beautyliefhebber zou deze in haar collectie moeten hebben!

Maybelline Color Tattoo 24HR in On and On Bronze kost €10,49 en is verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA.

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Brechtje zegt:

  Heb deze ook en gebriuk het veel. Maar wat voor soort kwastje gebruik jij er voor?

  1. Ik gebruik er een stevige blendingkwast van synthetische haren bij, op dit moment die van The Body Shop! 🙂

  2. De Hema heeft ook een fijne: eyeshadow brush & smudge 256. Die met een witte steel.

 2. Deze is ook mooi! Ik heb de blauwe waar ik ook echt heel tevreden over ben 😉

 3. Het ziet er goed gepigmenteerd uit 😉

  Happy Friday Xoxo

 4. Ik heb deze ook maar hij blijft bij mij totaal niet zitten. Na een paar uur zitten er nog een paar lijntjes in mijn crease, zelfs oogschaduwbasis er onder helpt niet. Zo jammer want ik vind het een erg mooie kleur. (En bij poederoogschaduws heb ik hier geen last van.)

 5. ik ben dol op dit product ik heb er nu 4 kleurtjes van. Deze zou ik daar nog graag aan wille toevoegen!

 6. Ik heb dit product ook, maar bij mij blijft hij helaas helemaal niet goed zitten.

 7. Ik vind crèmeoogschaduws ook heel fijn. Ze lopen niet in de plooitjes. Momenteel gebruik ik dagelijks eentje van Bourjois, color edition, een zachtbruine tint. Heel natuurlijk en daarom prima geschikt voor overdag. Voor de avond zet ik het wat zwaarder aan met een donkerdere oogschaduw, inderdaad over de crèmeoogschaduw heen. Blijft het meteen goed zitten!

 8. Ik heb deze nog nooit gebruikt maar je hebt mij nieuwsgierig gemaakt. Een goedkoper alternatief voor de Paint Pots van MAC, altijd leuk!

 9. Die ziet er goed uit 😀

 10. Ik heb hem ook, prachtig!

 11. Wow, een potje helemaal opgemaakt?! Bij zit er net een piepklein deukje in, haha. Ik gebruik ‘m ook heel graag, vind het echt een prachtige kleur en hij blijft inderdaad goed zitten.

 12. Ik wilde deze dit jaar zo graag hebben bij de 50% kortingsactie van Kruidvat! Ze waren toen allang op en nu snap ik ook waarom 🙂

 13. De Maybelline Color Tattoos gebruik ik ook erg graag!!

 14. Dit is inderdaad een onwijs mooie kleur. Ik vind on and on bronze ook een geweldige tint.

 15. Wat een geweldige pigmentatie en mooie kleuren!

 16. Ik hoor er vaak goede dingen over. Handig, dat je hem ook als oogschaduwbasis kunt gebruiken, dat is echt handig als hij zo goed blijft zitten. Ik vind het trouwens een hele mooie kleur. x

 17. Klinkt goed!

 18. Vind ze erg mooi!

 19. Dat ziet er heel erg mooi uit

 20. Hij ziet er prachtig uit!

 21. Ja deze is echt geweldig! Kan niet meer zonder

 22. Wauw ziet er een fijne kleur uit! Alleen is het wel wat duur, leuke review!

 23. Leuk dat je over dit product schrijft. Ik ben er namelijk ook he-le-maal weg van! Als basis, maar ook om alleen dit product te dragen.

 24. Wat een ontzettend mooie kleur!

 25. Sanne zegt:

  Ik ben er ook gek op, ik gebruik hem elke dag. En nu een back-up gekocht in Duitsland, was die een stuk goedkoper.

 26. Ik heb hier al zoveel goeds over gelezen, ik moet deze echt een keertje kopen!

 27. Erika zegt:

  Het is echt een prachtige kleur, ik gebruik hem alleen, maar ook als oogschaduduwbasis. Een goude kleur is er echt prachtig op.

 28. Ik heb deze ook, maar gebruik hem eigenlijk niet zo vaak. Leuk dat je laat zien wat het effect is wanneer die als basis voor andere oogschaduws wordt gebruikt. Ik heb trouwens ook Permanent Taupe. Die is mat en daarom een goede basis voor matte oogschaduws.

 29. Wat een prachtig kleurtje.
  Liefs, xxx

 30. Vind zelf de Color Tattoo’s echt super! On & On Bronze is echt mijn favoriete kleur ♡ leuk dat je laat zien wat voor effect het heeft bij verschillende oogschaduws als je dit als basis gebruikt! De combinatie van Catrice en de Color Tattoo prachtig ♡

 31. Mooie kleur, en leuk artikel.
  Zelf heb ik 55 immortol charcoal gekocht bij de action bij de A-merken bakken voor maar €2,40 andere kleueren hadden ze bij onze action niet dus ik zou ook nog even bij de action kijken :).
  Liefs Jody

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.