Budget Nagellak

Review: NYC Strip Me Off Base Coat

Ik ben dol op glitter, maar het verwijderen ervan is altijd weer een drama. Het gaat zo lastig! Een paar maanden geleden lanceerde OPI de Glitter Off Peelable Base Coat, een lak die je onder je glitternagellak kunt gebruiken er er makkelijk af kunt trekken als je de lak wilt verwijderen. Probleem opgelost! Helaas is de variant van OPI wat aan de prijzige kant, dus ik hoopte stiekem al op een budgetvriendelijk alternatief. Onlangs kwam ik erachter dat NYC de Strip Me Off Base Coat heeft uitgebracht. Dit is wederom een basecoat spciaal voor glitters die je van je nagels kunt trekken, maar dan met een veel fijner prijskaartje. Zou het wat zijn?

NYC Strip Me Off Basecoat - 2

NYC Strip Me Off Base Coat kan volgens NYC onder elke nagellak gebruikt worden, maar werkt vooral goed in combinatie met glitterlakken. Je vindt deze bijzondere glitterbasecoat gewoon bij Kruidvat voor €2,49. Als je dat vergelijkt met OPI Glitter Off, die €14,25 kost, is dat heel interessant.

NYC Strip Me Off Basecoat - 3

Als je de NYC Strip Me Off Base Coat aanbrengt is hij eerst wit. Gebruik een royale laag en laat ‘m vervolgens drogen totdat hij transparant wordt. Dat duurt een minuut of vijf, iets langer dan bij de versie van OPI. Vervolgens kun je je nagels lakken zoals normaal en als je de lak zat bent trek je ‘m er gewoon vanaf. Je kunt een beginnetje maken met een bokkenpootje of de nagel van je andere hand langs de zijkant, of stiekem even je tanden erin zetten. Vervolgens trek je de nagellak er zo af en hoef je alleen nog wat restjes schoon te maken met wat nagellakremover. Zo gepiept!

Als je deze basecoat gebruikt zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerste is het heel belangrijk dat je nagels helemaal schoon en volledig vetvrij zijn. Gebruik dus geen verzorgende producten onder deze lak en zorg dat je je nagels vlak voor het aanbrengen nog even goed schoonmaakt met nagellakremover. Als je dat niet doet zul je merken dat de basecoat niet goed hecht en dat hij niet goed opdroogt. Een ander punt is dat je moet zorgen voor een dikke laag nagellak over deze glitterbasecoat heen. Als je twee laagjes basiskleur gebruikt met daaroverheen nog wat glitters en een extra topcoat, zit het helemaal goed. Als je alleen twee laagjes van een gewone dunne nagellak gebruikt zul je er toch wat meer moeite mee hebben om ‘m er vanaf te trekken. Dikker is in dit geval echt beter, wat vooral bij glitterlakken geen probleem zal zijn. Met Liquid Sand-achtige lakken kan hij dan weer wat minder goed overweg.

NYC Strip Me Off Basecoat - 1

Automatisch ga ik de NYC Strip Me Off Base Coat vergelijken met de OPI Glitter Off Peelable Base Coat, omdat ze zoveel op elkaar lijken. De werking en het gebruik zijn identiek, maar ik merk dat NYC toch wel iets anders is. Hij doet er langer over om te drogen en ik heb het idee dat mijn nagellak iets minder goed blijft zitten. Toen ik ‘m de eerste keer probeerde bleef mijn nagellak er wel in z’n geheel op, maar had ik na twee dagen veel slijtage langs de toppen van mijn nagels. De tweede keer dat ik ‘m droeg lag de volgende dag de nagellak van een vinger er ineens in het geheel vanaf! Kan gebeuren natuurlijk, maar zoiets heb ik nog niet zo snel met OPI gehad. Overigens moet ik wel zeggen dat NYC mijn nagels nog minder lijkt te beschadigen dan OPI. Zo’n basislak die je eraf peutert neemt gelukkig al weinig van je eigen nagel mee, maar ik heb het idee dat deze van NYC al helemaal geen beschadigingen veroorzaakt.

Ik ben fan! Ondanks de ietwat slechte houdbaarheid (iets wat onvermijdelijk is met zo’n base coat) werkt hij goed en is het een geweldig budgetalternatief voor OPI Glitter Off. Zeker met het oog op de feestdagen van dit najaar is het geweldig dat er een goedkope optie is die makkelijk verkrijgbaar is. Qua houdbaarheid scoort OPI nog iets beter, maar als je die te duur vindt én dol bent op glitters, neem dan zeker even een kijkje bij de NYC Strip Me Off Base Coat!

De NYC Strip Me Off Base Coat kost €2,49 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Dat klinkt fijn! Ik kwam laatst al die nieuwe glitterlakjes van NYC tegen en toen dacht ik al ‘hmm, eigenlijk moet er zo’n budget glitter basecoat’ komen – en die is er nu dus! Jammer dat ‘ie niet evengoed is als die van OPI, maar voor dit geld klinkt deze ook zeker meer dan prima.

 2. merlin zegt:

  Eigenlijk is het gewoon kinderlijm

 3. haha hij lijkt er inderdaad wel op !

  Het lijkt me een handig en onhandig product tegelijkertijd. Het is zeer fijn dat je alles er gewoon kan aftrekken maar hij lijkt me ook enorm te gaan chippen. Wat een tweestrijd haha 😀 Het is maar net wat je zoekt.

 4. Voor de prijs klinkt hij wel goed, ik wil hem wel proberen 🙂

 5. Oh wauw, dit is echt de ultieme uitvinding! Ik ben al zo lang op zoek naar iets waardoor ik m’n glitter nagellak er weer fatsoenlijk afkrijg. Here it is! Fijne tip! <3

 6. Klinkt goed! Glitterlak ben ik sowieso snel moe dus ik denk dat dit zeker een uitkomst is voor mijn glitterlak probleem. Ben benieuwd!

 7. Voor de prijs is het een ideaal product 🙂

 8. klinkt goed 😀

 9. Gisteren las ik ergens een review en zij kreeg hem amper van de nagels af, totaal niet peel off. Maar dit klinkt weer erg goed, en ik ben eigenlijk best wel benieuwd en het is handig 🙂

 10. Ziet er goed uit

 11. Klinkt zo handig voor als de feestdagen eraan komen 😀 x

 12. hmm ik denk dat dit niks voor mij is. Al vind ik het wel heel erg leuk dat er een budget versie is gekomen van de OPI peel off base coat.

 13. Oh ik had hier gisteren een negatieve review over gelezen en nu een positieve yeey, gelukkig maar, misschien toch maar eens aanschaffen denk ik.. 🙂

 14. Wauw, dit klinkt zo enorm handig! Ik houd deze zeker in gedachten <3

 15. Fijn dat er nu een budgetvariant op de markt is, hier was ik heel benieuwd naar! Een goede oplossing als je voor een dagje of twee nagellak wilt dragen.

 16. Wat fijn dat er een alternatief is! Essence had er ook een, maar die werkte totaal niet. Ik heb die van OPI al en gelukkig gaat die nog wel een tijdje mee, maar als ‘ie op is, ga ik deze zeker uitproberen.

 17. Ik ben echt dol op glitternagellak, alleen het proces om het weer te verwijderen haat ik zo dat ik ze toch meestal skip… Misschien wordt dit wel mijn ‘redder’! Liefs Iris

 18. Hmm… OPI dus 🙂

 19. holly zegt:

  Mua heeft ook zo n product in haar assortiment. In Nederland weet ik het niet maar wel via de website van Mua.

 20. Ziet er goed uit.
  Liefs, xxx

 21. Klinkt als een goed product!

 22. Het concept klint interessant, maar de praktijk, ik weet het niet…

 23. Ik heb de Peel off van opi en ik moet zeggen die werkt ook niet even goed bij elke nagellak hoor. (Even voor de mensen die over deze van nyc negatieve reviews hebben gelezen.) het ligt er denk ik aan dar je een vrij dikke laag moet aanbrengen en ook van je echte nagellak. Hoe dikker hoe makkelijker het er weer af komt

 24. Perfect! Ik ga ‘m ook maar aanschaffen als ik dit zo lees!

 25. Fijne review en mooie foto’s! Grappig dat hij bij jou wel goed werkt, ik heb er verschillende dingen over gehoord 🙂 Ik heb zelf de Peelable Basecoat van OPI, die is ook erg fijn 🙂

 26. Fijne review en mooie foto’s! Grappig dat hij bij jou wel goed werkt, ik heb er verschillende dingen over gehoord 🙂 Ik heb zelf de Peelable Basecoat van OPI, die is ook erg fijn 🙂

 27. Wat handig! Ik wil glitternagellak meestal toch niet heel lang laten zitten met werk enzo, dus dan is dit wel een uitkomst!

 28. Jammer, ik had gehoopt dat dit een goedkoop alternatief zou zijn!

 29. Joanie zegt:

  heey ik heb een vraag ik verzorg elke keer als ik mijn nagels doe ook mijn nagelriemen maar als ik ze naar achteren duw dan komen ze vanzelf naar voren en ik krijg hele lelijke randjes hoe krijg ik dit weg ?

 30. Erg fijne review.

  Liefs

 31. Deze wil ik zeker nog wel eens proberen! Ik ben heel benieuwd 😀

 32. Je kunt in plaats van zo’n speciale basecoat ook wat mod podge (een witte kinderlijm) in een leeg nagellakpotje doen. Werkt precies hetzelfde!

 33. Yasmine zegt:

  Jammer, dat je alleen foto’s hebt van hoe je het aanbrengt.
  Vind het een beetje incompleet zo.

 34. Felicia zegt:

  TOPspul dit! Ik heb ‘m afgelopen weekend gekocht en uitgeprobeerd. Ik vind glitterlakjes zo ontzettend mooi, maar die ellende van verwijderen weerhield me er altijd van ze ook te dragen. Met deze basecoat is dat ineens een piece of cake, echt fijn. Moet wel toegeven dat de houdbaarheid van je lakje niet heel lang is, ik heb ‘m nu 2 dagen gedragen en er waren van mijn duimen al wat chips af. Maar dan heb je weer een reden om vaak te wisselen 😉

 35. Desiree zegt:

  fijn product voor glitternagellak inderdaad. alleen werkt het verder voor geen meter.
  je houd het er zoiezo geen dag opzitten. als je je nagel al ergens aan stoot dan bladdert alles er af en kun je weer opnieuw beginnen met je nagellak. of het dan als nog goedkoper uitkomt? heb liever wat langer boenen met nagellakremover dan dat ik elke dag opnieuw mn nagels moet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.