Huidverzorging Reviews

Review: Paula’s Choice Skin Balancing Cleanser + Toner

In mijn artikelen over huidverzorging verwijs ik vaak Paula Begoun. Zij beoordeelt producten op basis van ingredienten en geeft ontzettend veel informatie over welke producten nou echt effectief en werkzaam zijn. Ook heeft zij haar eigen cosmeticalijn Paula’s Choice, met talloze huidverzorginsproducten die aan haar strenge eisen voldoen en alleen maar goede ingrediënten bevatten. Bijna een jaar geleden testte ik een aantal producten uit de Sun Care serie, waardoor ik erg benieuwd werd naar de rest van de huidverzorging. Inmiddels heb ik een aantal producten een langere periode getest, dus tijd voor een review! Vandaag begin ik met de reiniginsproducten, namelijke de Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser en de Skin Balancing Pore-Reducing Toner.

Wanneer ik huidverzorginsproducten koop ben ik snel geneigd om producten voor de drogere huid te kopen. Mijn huid is gecombineerd, maar overwegend droog en ik krijg makkelijk puistjes. Paula’s Choice adviseerde me echter om de reinigingsproducten uit de Skin Balancing-serie te gebruiken, een lijn die voor de normale, gecombineerde en vette huid is. Ik was even bang dat ze te uitdrogend voor mijn huid zouden zijn, maar dat bleek reuze mee te vallen. Eigenlijk had ik dat ook kunnen weten, aangezien Paula’s Choice juist bekend staat om milde producten die de huid niet zullen irriteren.

De Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser (€20,90 – 237 ml) is een romige facewash die licht schuimt, belooft make-up te verwijderen en de huid schoon achter te laten. Je brengt hem aan op een vochtig gezicht en spoelt hem af nadat je hem met ronddraaiende bewegingen heb ingemasseerd. Bij veel (langhoudende) make-up wordt aangeraden om een washandje te gebruiken of om hem twee keer achter elkaar te gebruiken om er zeker van te zijn dat alle make-up verwijderd is. Net als vrijwel alle andere producten van Paula’s Choice is deze facewash geschikt voor een gevoelige huid, omdat er geen irriterende stoffen in zitten.

Aangezien ik ingrediënten in huidverzorging eigenlijk altijd op basis van de informatie van Paula Begoun beoordeel, heeft het weinig zin om deze lijst te bekritiseren. Haar eigen producten voldoen uiteraard volledig aan haar eisen!

Ik ben meestal niet heel erg kieskeurig als het om facewashes gaat, maar wat is deze fijn! Omdat ik veel make-up draag verwijder ik dat eerst even met een aparte reiniger (al hoeft dan van Paula’s Choice niet echt) en gebruik ik vervolgens de Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser. Mijn huid voelt daarna ontzettend schoon, maar vooral heel erg soepel aan. Deze reiniger is dus echt perfect voor mensen die makkelijk een trekkerige huid van een facewash krijgen. Bovendien zijn er ook nog speciale versies voor de droge huid, dus ik vermoed dat die cleansers al helemaal niet uit zullen drogen.

Wat me ook opvalt is dat mijn huid er na het reinigen erg rustig uitziet. Dat komt waarschijnlijk door de milde ingrediënten. De facewash bevat geen parfum (hij is echt geurloos en ruikt naar ‘niks’) of andere irriterende stoffen, waardoor hij ook nog eens perfect is voor een gevoelige huid.

De tweede stap in de routine is de Skin Balancing Pore-Reducing Toner (€20,90 – 190ml). Deze toner bevat allerlei verzorgende ingrediënten en anti-oxidanten die je huid hydrateren en kalmeren. Deze breng je aan met een wattenschijfje nadat je de huid helemaal hebt gereinigd. Het is dus niet een reiniger die je apart kunt gebruiken, maar echt een tweede stap om je huid extra te verzorgen. Ik gebruik altijd een toner en het is voor mij echt een onmisbaar product geworden.

Deze toner zit echt bomvol anti-oxidanten en kalmerende ingrediënten. In vergelijking veel andere toners zie ik hier geen alcohol en parfum, gelukkig maar!

In tegenstelling tot de facewash vind ik de toner voor mijn huidtype net niet voedend genoeg en voelt mijn huid een klein beetje droog aan. Waarschijnlijk kan ik de volgende keer beter de versie voor de droge huid gebruiken, in combinatie met de Skin Balancing-facewash. Voor een vettere gecombineerde huid zal deze juist wel weer goed zijn, dus dat verschilt wel per persoon. Ik vind het in elk geval wel een heel fijn idee dat de toner zo veel anti-oxidanten bevat en dat hij echt iets goed doet voor mijn huid. Overigens heb ik geen verschil in de grootte van mijn poriën ontdekt, maar dat is voor mij ook niet echt een issue.

Ik ben erg enthousiast over deze producten van Paula’s Choice en ik ben dan vooral fan van de Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser. De toner is op dit moment niet voedend genoeg voor mijn huid (waarschijnlijk in de zomer wel!), maar ik ben hierdoor wel erg nieuwsgierig geworden naar de toners voor de droge huid van Paula’s Choice. Die moet ik ook maar eens op mijn lijstje zetten! Ik ben op dit moment ook nog twee crèmes van Paula’s Choice aan het uitproberen, dus daar zal binnenkort ook een review van komen.

De producten van Paula’s Choice zijn niet in de winkel te koop, maar alleen verkrijgbaar via hun eigen webshop. Bovendien kun je er ook handige proefverpakkingen en proefpakketjes bestellen zodat je de producten eerst uit kunt testen voordat je de fullsize verpakking aanschaft. Je kunt betalen met onder andere iDeal, PayPal en creditcard.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Ik wil zelf ook heel graag nog een keer producten van Paula’s Choice proberen gewoon omdat je daar zoveel goeds over hoort! Deze lijn klinkt ook echt geweldig. Heb zelf een gevoelige huid dus dit soort producten zouden dan echt perfect voor mij zijn! Goede review!

 2. de facewash lijkt me fijn 😀

 3. De producten lijken me erg fijn. Ik wil graag nog eens wat producten proberen van paula’s choice.

 4. Wai-ling zegt:

  Aaah ik vind deze post geweldig. Ik ben altijd benieuwd naar de producten van Paula’s Choice! Ik overweeg de cleanser aan te schaffen als ik weer bestel!

 5. Die facewash lijkt me echt super!! Klinkt als iets dat zeker voor mijn huid geschikt is.

 6. Ziet er goed uit!

 7. Klinkt erg fijn! Ik heb nog nooit iets van Paula’s Choice geprobeerd, misschien dat ik eens moet gaan starten met de reiniger en de toner. Mijn huid is gecombineerd tot vet, dus ik denk dat deze producten uit de skin balancing serie wel goed zullen zijn voor mijn huid.

 8. Joanne zegt:

  Fijne uitgebreide review! De producten zien er goed uit!
  Ik ben ook wel fan van paula. Ik gebruik altijd haar BHA en AHA.

  1. Ik wil daar ook nog een keer iets van proberen, ik merk altijd veel verschil in mijn huid als ik exfolianten gebruik!

 9. Ziet er heel goed uit, fijn!

 10. Klinkt heel erg fijn, wil al heel lang producten van Paula’s Choice uitproberen!

 11. Ik kende dit merk nog niet maar het klinkt erg fijn 🙂
  Goede review!

 12. Wies zegt:

  Leuke review! Ik ben zelf altijd heel erg benieuwd naar Paula’s choice omdat ik zelf ook producten van dit merk ik gebruik, namelijk: skin perfecting 2% BHA gel en de moisture boost one step face cleanser. Vooral over het eerste product ben ik erg tevreden. Ik had veel last van puistjes op mijn wangen, kin en kaak en hier heb ik nu vrijwel geen last meer van als ik trouw blijf smeren. Ik had hierover ook een review geschreven op de site van Paula’s choice en als enige nadeel heb ik het pompje genoemd. Deze is bij mij stuk gegaan waardoor ik steeds het flesje moest openen om er wat uit te krijgen. Ik kreeg toen van de klantenservice een e-mail dat ik een nieuw product kreeg. Geweldige service toch?

 13. Johanneke zegt:

  Ik heb beide toners gebruikt en die voor de droge huid (paars etiket) is inderdaad wat meer vochtinbrengender. Ik gebruik alleen nog maar producten van PC ben er erg tevreden over, heel mooi glad huidje en heldere teint. Ik had wel eens wat puistjes op mn kaaklijn maar die zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.

 14. Ik ben erg nieuwschierig naar de producten

 15. De toner spreekt me vooral aan! BenQaa
  Ben gek op fijne toners 🙂

 16. Lijken me wel fijne producten!

 17. Ik ben heel benieuwd naar dit merk. Het klinkt fijn, echt het proberen waard!

 18. Anne G. zegt:

  De toner van de Resist lijn of die van de Skin Recovery lijn zijn erg voedend. Bestel een paar proefjes om het uit te proberen 🙂 Ik heb zelf een gecombineerde vette huid (normaal tot droog op de wangen en vet op de t-zone) en vind de melk achtige substantie van de Resist toner erg fijn. Het lijkt bij mijn huid ook goed te helpen tegen roodheid 🙂 En (groot pluspunt) hij maakt mijn huid niet nog vetter ^_^

 19. Bijna mijn hele gezichtsverzorging bestaat uit producten van Paula’s Choice! I love it en het heeft mijn huid een heel stuk minder rood gemaakt. Ik heb hier ook een review over geschreven een tijdje geleden. Ik wil meer Paula’s Choice 😉 En je doet er ook nog eens super lang mee, dus de prijs valt best mee!

 20. Klinkt best goed!

 21. Nabila zegt:

  Interessant

 22. leuke review ben echt benieuwd naar de producten van hen

 23. Kimmetje zegt:

  Wat leuk dat je deze producten gebruik! Ik gebruik ook deze producten. Eigenlijk de hele skin balancing lijn van paula’s choice. Daarnaast gebruik ik ook het serum resist ultra light van Paula’s choice. Mijn huid is een stuk opgeknapt en heeft geen actieve onzuiverheden meer. Het masker is ook een aanrader voor als je voelt dat je een lichte uitbraak gaat krijgen. Even drie avonden achter elkaar op doen en wedden dat je huid schoon is?
  Hoop dat je nog veel meer producten gaat proberen.

 24. Ook ik ben groots fan van Paula! Ik check altijd producten op beautypedia.com als ik iets nieuws wil proberen. Ik heb een tijdje geleden een email gestuurd over mijn probleem huid (gevoelige, gecombineerd (droge wangen/vette t-zone), seberroisch eczeem) en wat een super aardige dame me adviseerde was best verrassend! Ik moest juist de cleanser en toner gebruiken voor de gevoelige/zeer droge huid, dit door de gevoeligheid en neiging tot eczeem. Ik heb nog niet haar producten aangeschaft, ik heb eerst een andere crème cleanser gebruikt, maar het werkt echt! Als mijn andere producten op zijn, stap ik zeker over op die van Paula’s Choice 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.