Reviews

Review: Rituals Hand Therapy

Rituals - Hand Therapy
Rituals - Hand Therapy

Ik heb een hele tijd geleden een paar proefjes van de handscrub van Rituals gekregen. Ik had hem in mijn proefjeslade gestopt, en was hem eigenlijk een beetje vergeten. Vandaag had ik na het zelfbruinen en handscrub nodig (bruine handpalmen, ieeuw!), en herinnerde ik mij dat ik deze nog had liggen.

Dit zegt Rituals zelf erover:

Bij oosterse massagetechnieken als Shiatsu of Acupressuur oefenen de vingers van de masseur druk uit op energiebanen in je lichaam, bijvoorbeeld op je handen. Heilzaam voor lichamelijke, maar ook psychische kwalen. Je handen vragen trouwens ook regelmatig om een grondige massagebeurt. Ze zijn tenslotte de hele dag voor je in touw. Ze vertellen bovendien veel over je leeftijd en je karakter. En de huid op je handen kan vijf keer zo snel verouderen als op andere lichaamsdelen. Redenen genoeg voor Rituals om een innovatieve Hand Therapy te ontwikkelen. Een bijzonder product waarmee je je handen masseert,scrubt en tegelijk verzorgt en verzacht. Rituals Hand Therapy ontleent zijn kracht aan de beroemde ‘levenswortel’ Ginseng en vitamines uit bladeren van de primitieve Ginkgo Biloba. Beide ingrediënten stimuleren de bloedsomloop en celstofwisseling en werken daardoor versterkend. Met Hand Therapy geef je je handen de extra zorg en aandacht die ze verdienen!

De scrub voelt heerlijk aan doordat hij een hele romige structuur heeft en hele kleine scrubdeeltjes bevat. Hij ruikt ook ontzettend lekker! De geur is moeilijk om te omschrijven, aangezien Hand Therapy net als andere producten van Rituals een hele complexe geur heeft. Hij ruikt in elk geval lekker fris en niet te zwaar.
Je brengt de scrub aan op droge handen en masseert hem zachtjes in. Na ongeveer een minuutje spoel je hem af met lauwwarm water en dep je je handen droog met een handdoek. Je voelt al meteen bij het afspoelen dat de scrub een verzorgend laagje achterlaat. Als je handen gedroogd zijn voelt het bijna alsof je zojuist handcrème hebt aangebracht! Heel erg lekker dus. Je hebt ook maar een klein beetje nodig, ongeveer te grootte van een peanut M&M, dus de tube zal behoorlijk lang meegaan. Rituals raadt hem ook aan voor dagelijks gebruik, en ik denk dat hij daar zeker heel geschikt voor is.

Hand Therapy kost €10,90 en is te koop bij de winkels van Rituals, V&D-filialen die Rituals verkopen en de Rituals Webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Ik heb de Ginkgo's Secret handbalsem uit die lijn. Al een jaar mijn favoriet !

  Deze is idd ook fijn, heb hem getest maar nog niet gekocht … Mss nu wel 😉

  1. Charlotte zegt:

   Die moet ik nog steeds proberen! Ik heb ook nog een voetenbalsem uit (volgens mij) dezelfde lijn als jij net noemde, en die vind ik ook heel erg goed! Je merkt echt dat je voeten verzorgd worden. Ik ben al een tijdje benieuwd naar de handcrèmes van Rituals, maar ik ga er eerst even een paar opmaken die ik hier nog heb liggen 😉

 2. Annemarijn zegt:

  Haaai!

  Ik heb deze scrub geprobeert bij een vriendin en vond hem echt heeerlijk,

  je handen voelen na afloop echt als vruweeel!

  Maar, dan zie ik alemaal andere handscrubs, voor 8,- minder, en vraag ik me af is het wel 10,90 waard?

  Heeft u enig idee of deze creme nog ergens voor goedkoper te krijgen is?

  Mvg,

  Annemarijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.