Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Camomile Cleansing Oil + Waterproof Make-Up Remover

Make-up is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is ook heel belangrijk om het aan het einde van de dag weer goed te verwijderen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen! Veel mensen vinden een facewash genoeg, maar ik gebruik liever eerst een speciaal product dat make-up volledig weghaalt. Onlangs is de Camomile-serie van The Body Shop vernieuwd. Deze serie bestaat uit verschillende removers om make-up op een milde manier te verwijderen. Ik testte de Silky Cleansing Oil en de Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover uit. Ik heb een favoriet gevonden!

De Camomile-serie is niet nieuw in het assortiment van The Body Shop, maar is onlangs vernieuwd en uitgebreid. De huidige serie bestaat uit de volgende producten:

 • Gentle Eye Make-Up Remover (ogen) €12,00
 • Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover (ogen + lippen) €12,00
 • Silky Cleansing Oil (gehele gezicht) €13,00
 • Sumptuous Cleansing Butter (gehele gezicht) €13,00

Ik was lang voor de lancering benieuwd naar de Silky Cleansing Oil (€13,00 – 200 ml). Ik gebruik al jaren reinigingsolie om mijn make-up te verwijderen (ik heb heel wat flessen MAC Cleanse Off Oil opgemaakt), dus ik vond het geweldig dat mijn favoriete merk met zo’n olie zou komen. Ik heb het in deze video al verklapt: ik vind hem geweldig!

Het gebruik van een reinigingsolie is voor veel mensen misschien wat onbekend, maar het is heel simpel. Je brengt de olie aan op een droge huid en masseert het over je gehele gezicht. Vergeet ook niet je ogen mee te nemen! Vervolgens maak je je handen nat met warm water en masseer je de olie opnieuw in. Het product zal vervolgens in een melk-achtige substantie veranderen. Daarna spoel je alles af met lauwwarm water (eventueel met behulp van een washandje) en je bent klaar.

Omdat ik groot voorstander ben van de Double Cleansing Method gebruik ik vervolgens een ‘gewone’ facewash. Als je veel make-up draagt (zoals foundation, poeder, bronzer etc.), dan is deze methode aan te bevelen omdat je op deze manier echt alle gezichtsmake-up verwijdert.

De olie bestaat voornamelijk uit sojaolie, amandelolie en zonnebloemolie. Er zit een kleine hoeveelheid parfum in, maar omdat dit product erg mild en zacht is, verwacht ik niet dat het veel problemen op zal leveren.

Ik vind de Silky Cleansing Oil heerlijk! Hij verwijdert mijn make-up perfect en kan zelfs in combinatie met waterproof make-up gebruikt worden. Als ik deze heb gebruikt zijn er zelfs geen restjes mascara meer te zien. Daarnaast vind ik de geur ook heerlijk. Het is ietwat bloemig, maar ook fris tegelijk. Ik heb in andere reviews gelezen dat mensen vonden dat hij een vet laagje achterlaat, maar daar merk ik niet zo veel van. Dat komt voornamelijk doordat ik een washandje erbij gebruik, maar ook wanneer ik ‘m gewoon afspoel blijft er nauwelijks iets op mijn huid achter.

Dit type reiniger is voor vrijwel alle huidtypes geschikt als make-up remover. Voor een droge huid is het extra prettig omdat hij de huid absoluut niet uitdroogt, maar ook vettere huidtypes kunnen hem prima gebruiken.

De Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover (€13,00 – 150 ml) is speciaal voor waterproof make-up. Het is een lotion die uit twee verschillende substanties bestaat, dus je moet ‘m eerst even goed schudden voordat je ‘m kun gebruiken. Deze doe je gewoon op een wattenschijfje die je vervolgens even op je oog gedrukt houdt, en na een paar seconden kun je de make-up voorzichtig wegvegen.

Ik gebruik zelf nauwelijks watervaste producten, maar omdat ik de remover wilde testen heb ik dat voor de verandering een paar keer gedaan. De remover haalt alles prima weg. Wel vind ik dat hij in eerste instantie de make-up een beetje ‘rond smeert’ (hallo panda-ogen!), maar als alles is losgekomen kun je het gewoon wegvegen. Inmiddels gebruik ik ‘m ook voor niet-waterproof make-up, aangezien hij dat ook geweldig verwijdert. Dat doet hij zelfs nog beter dan de removers die ik normaal gebruik.

Helaas ontbreekt het mij aan scheikundige kennis om deze ingrediëntenlijst toe te lichten, aangezien de formule wat complex is. Tja, dat is ook onvermijdelijk met een product dat uit twee fases bestaat. Voor de geïntereseerden voeg ik de lijst bij deze toe voor extra informatie.

Het nadeel van dit type remover is dat ze vaak een vettig laagje achter laten. Helaas heeft deze dat ook een beetje. Daarnaast moet ik er wel bij zeggen dat hij ontzettend mild voor de ogen is. Je hoeft niet grondig te boenen om alles eraf te krijgen en hij is bovendien parfumvrij. Daar zullen veel dames met gevoelige ogen blij mee zijn!

Het is vast duidelijk dat ik groot fan ben van de Silky Cleanse Off Oil. Als je één van de producten uit deze serie wil proberen, dan is dit echt de absolute aanrader. Ik vind het bovendien goed dat er eindelijk een goede midprice reinigingsolie te koop is die ook nog eens relatief makkelijk verkrijgbaar is. De Waterproof Eye & Lip Make-Up Remover is zeker ook een prima koop, al is hij misschien iets minder bijzonder dan de olie. De producten zijn inmiddels verkrijgbaar bij alle filialen van The Body Shop, dus neem zeker even een kijkje als je in de buurt bent.

De Camomile-serie is verkrijgbaar vanaf €12,00 en is verkrijgbaar bij The Body Shop.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Ik ben erg benieuwd naar de Silky Cleanse Off Oil. Het prijsje is ook erg aantrekkelijk!

 2. ze klinken echt super fijn 😀

 3. Klinkt goed!

 4. Ik vind ze echt heel erg fijn! En je nieuwe lay-out vind ik erg mooi!

 5. zelf heb ik de butter gekocht, nog niet gebruikt! Ook daar ben ik erg benieuwd naar! de oil heeft nu trouwens ook mijn aandacht getrokken 😉 Ik ben echt dol op de producten van the body shop! 1 van mijn meest geliefde merken!

 6. Het klinkt echt super goed! Als mijn eigen spulletjes op zijn, dan wil ik deze graag eens uitproberen. Ik hoor de laatste tijd er alleen maar goede verhalen over.

 7. Klinkt als erg fijne producten! Ben benieuwd !

 8. nabila zegt:

  Klinkt super!

 9. De cleansing oil heb ik laatst ook gekocht. Vind je deze eye en lip make-up remover beter dan die van L’oreal?

 10. klinkt fijn! ik gebruik eerst een aparte remover voor m’n ogen en dan een facewash x

 11. Hele fijne review! TBS producten zijn over het algemeen best wel fijn. Ik ben nu wel heel erg benieuwd geworden naar die silky cleanse off oil! Goed dus dat je dit deelt haha. De verpakking ziet er ook rustig en fijn uit. ^^

 12. Ik ben wel benieuwd naar de siljy cleans off! Ik ben benieuwd hoe mijn huid die zal vinden. Trouwens het nieuwe lekkertype is leuk! Ik zie hem alleen niet al te goed 🙁

 13. Was hier heel benieuwd naar, ze klinken heel erg fijn! 🙂

 14. Ik ben fan van je lay-out! 🙂

 15. Ze klinken heel fijn!

 16. Klinkt goed, ik ben nu wel benieuwd!

 17. Ik ben nog steeds ontzettend benieuwd naar de cleansing oil! Ik ga hem echt snel halen zodra m’n andere make-upremovers opzijn. Toch ga ik hem niet als 2e stap gebruiken in m’n reinigingsroutine, lijkt ‘ie me toch iets wat minder geschikt voor. Je nieuwe lay=out is erg mooi, maar ik vind het lettertype niet fijn. Of ligt dit aan mijn computer? Ik kan het maar lastig lezen zo..

  1. oh wacht, ik zie dat het aan mijn pc ligt. Never mind! 😀

 18. Ze staan op mijn wish list 🙂 Dit weekend ga ik shoppen.

 19. Daniëlle zegt:

  Fijne review!

  Ik kan alleen de letters erg slecht lezen als ik je site open in Google Chrome. Dat is wel jammer.

  1. Je bent niet de enige, het is helaas een probleem waar meer mensen last van hebben 🙁 Ik het het lettertype aangepast, is nu alles wel goed zichtbaar?

   1. Daniëlle zegt:

    Ja! Nu kan ik alles wel prima lezen!

 20. Klinkt erg goed, toevallig is mijn make-up lotion op en heb ik een nieuwe nodig hihi. x

 21. Vooral die cleansing oil lijkt me fijn en wil ik wel eens een keertje proberen 🙂

 22. Dat klinkt super!

 23. Klinkt goed!

 24. Ik heb vandaag de cleansing oil gekocht. Het meisje in de winkel gaf aan dat hij niet voor je ogen bestemd is omdat het product niet dermatologisch getest is op de ogen. Ik begrijp dat jij dit wel doet, kun je hier dan geen geïrriteerde ogen van krijgen?

  1. Ik heb er in elk geval geen last van! Ik kan me overigens ook niet uit het informatiemateriaal van The Body Shop herinneren dat het niet op de ogen gebruikt kan worden (staat ook niks over op de verpakking), dus je kunt er vanuit gaan dat je het prima (net als ik) op de ogen kunt gebruiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.