Make-up Reviews

Review: The Body Shop Colour Crush Mono Eyeshadows

The Body Shop is het assortiment aardig aan het uitbreiden de laatste tijd! Onlangs waren de oogschaduws aan de beurt en zijn er maar liefst 30 nieuwe kleuren oogschaduw aan het assortiment toegevoegd. Dat is nog eens een flinke lancering! Ik was altijd al erg tevreden over de kwaliteit van de oogschaduws van The Body Shop, maar de nieuwe Colour Crush Mono Eyeshadows zijn zelfs nòg fijner. Yes!

Er zijn in totaal 30 uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Er zitten een aantal matte tinten in de serie, maar het merendeel van de oogschaduws heeft een glanzende finish. Ze bevatten 1,5 gram oogschaduw en kosten €10,00 per stuk.

De kleuren van de Colour Crush Eyeshadows zijn uiteenlopend, dus iedereen kan wel een passende kleur vinden! Ik ben zelf vooral een liefhebber van neutrale tinten, maar als je juist van felle kleuren houdt kun je ook bij deze oogschaduws terecht. Volgens mij is The Body Shop één van de weinige toegankelijke merken (los van de duurdere merken als MAC en Inglot) met zo’n breed en afwisselend kleurenpalet.

Golden Girl | Oh, Honey | Caramel Flirt

Sweet Pea | Boyfriend Jeans

Grape Expectations | Berry Cheeky

Alle bovenstaande swatches heb ik droog (en zonder basis!) aangebracht. Eén ding is zeker, ze zijn ontzettend goed gepigmenteerd! Daarnaast hebben ze een romige substantie, waardoor ze makkelijk uit te werken zijn. Zoals ik eerder in dit filmpje vertelde ben ik vooral ontzettend enthousiast over de kleuren Oh, Honey en Caramel Flirt, omdat dat echt mijn vaste signature kleuren zijn. Grape Expectations droeg ik in dit filmpje en vind ik ook erg draagbaar. De andere tinten zijn geen kleuren die ik zelf zo snel zou kiezen, maar het zijn wel leuke tinten om mee te spelen. Misschien moet ik toch maar een keer aan de slag met Berry Cheeky?

Ik ben heel erg blij met de vernieuwing van de oogschaduws. Ze zijn er echt op vooruit gegaan! Het enige wat ik jammer vind is dat de pans van de oogschaduws iets groter zijn dan de vorige serie, waardoor ze niet meer in mijn MAC palettes passen. Ach, als dat het enige is…

De Colour Crush Eye Shadows koste €10,00 per stuk en zijn verkrijgbaar in 30 kleuren. Je vindt ze vanaf nu bij alle filialen van The Body Shop en hopelijk binnenkort ook online in de webshop!

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. erg mooie tinten 😀

 2. Wat zijn die eerste drie kleurtjes mooi!

  1. Ja hè? Dat is ook mijn favoriete rij, haha!

 3. Wow, wat een mooie kleurtjes en veel pigment zeg! Vind die eerste naturelle kleurtjes echt prachtig 🙂
  Maaaar, ik zou toch eerder voor een oogschaduw voor MAC gaan 😛

 4. Grape Expectations en Caramel flirt zijn de kleuren die er voor mij uitspringen. Wat een pigment vooral Berry Cheeky is echt een Wow kleur. Toch zou ik ze niet aanschaffen, ik zou eerder een pan vervangen van mijn Inglot palette dan ben ik €7,- kwijt en dan krijg je ook nog eens meer product.

 5. Hele mooie kleurtjes allemaal! Mooi pigment hebben ze!

 6. Sarah zegt:

  Ik moet toegeven dat de oogschaduws wel mooi zijn, maar ik vind ze wel duur(!). Jammer dat je daar niet heel eerlijk over bent.

  1. Tja, zeggen dat iets ‘duur’ is vind ik een relatief begrip. Ja, in vergelijking met bijvoorbeeld Catrice Mono’s zijn ze duur, maar in verhouding met een losse oogschaduw van MAC vind ik ze juist heel goed geprijsd. Dat betekent niet dat ik niet eerlijk ben (dat probeer ik altijd te zijn!), maar dat is gewoon hoe ik er tegenaan kijk.

   1. Bedia zegt:

    haha, ik volg je al een hele tijd, maar ik realiseer me nu pas dat dit (voor mij) de eerste keer is dat ik uitdrukkelijk je naam zie sta. Ik wist echt niet dat je Charlotte heet, had meer iets van Laura voor ogen, hihi. Suggestie: zet vaker een artikel online 🙂

 7. Wat een prachtige pigmentatie! Vooral Grape Expectations vind ik erg mooi.

 8. Wat een vrolijke kleuren. Prachtig 🙂

 9. Super mooie kleuren!

 10. Wat een prachtige kleuren en het pigment ziet er ook erg goed uit!

 11. Wat een prachtige mono’s! Vooral Berry Cheeky! WAUW!

 12. mooie kleuren !

 13. super mooie pigmenten ma 10 vind ik toch wel duur voor 1 kleurtje.

 14. omg.. wat een mooie pigmentatie! ik heb in de sale mijn eerste oogschaduws van tbsgekocht en die behoren nu tot mijn favorieten 🙂

 15. Marieke zegt:

  Het ziet er geweldig uit, maar 10 euro is idd wel veel voor één oogschaduw. Misschien als ze met een palette-kliksysteem komen.. *droomdroom*

  1. Ooooh, daar droom ik ook nog steeds van! Ik hoop echt dat TBS daar een keertje mee gaat komen (of bijv. zelfs Shimmer Cubes-paletten samen stellen)…

 16. Prachtige tinten en wat een onwijs goede pigmentatie! Ik word er al helemaal blij van!! Ik ga binnenkort eens in de BodyShop kijken want dit moet ik echt hebben en wat een prachtige foto’s 😀

 17. Wauw, prachtige kleuren!

 18. Sweet Pea en Berry Cheeky vind ik heel mooi.

 19. Wat een mooie kleurtjes!

 20. Wauw ziet er heel mooi uit(:

 21. paulien zegt:

  erg mooie oogschaduws, wel vind ik persoonlijk tien euro veel voor een oogschaduw.

 22. Prachtige kleuren en wat een goed pigment! Vooral de drie neutrale kleuren vind ik super!

 23. Wat een plaatjes! Goed gepigmenteerd ook!

 24. Mooie kleurtjes, mooie pigmentatie 😀 x

 25. Wat een héérlijke kleurtjes, echt hele mooie en flink gepigmenteerde oogschaduws! I like! Heel mooi 🙂 Enkel de verpakking is niet zo mijn stijl. 🙂

 26. Oeh, ik ben nu al verliefd op Grape expectations! MOOOOOI. Ik vind de oogschaduws wel prijzig, maar ze lijken wel een enorm goede kwaliteit te hebben.
  Misschien heb ik er overheen gelezen, maar zorgen de oogschaduws voor veel fall-out?

  1. Nee, helemaal niet! In dat opzicht zijn ze ook een stuk verbeterd in verhouding met de oude serie 😉

 27. Ik heb jarenlang een champagne kleurige oogschaduw gehad van TBS, gekocht toen ik een jaar of 13 was en heel erg van genoten! De kleurtjes zien er prachtig uit en €10 valt in principe mee als de kwaliteit erg goed is en je weet dat de make-up cruelty free is!

 28. Ooh, Berry Cheeky vind ik heel erg mooi! Vind €10 voor een oogschaduw niet heel goedkoop, maar misschien dat ik het er binnenkort wel voor over heb 😉

 29. Wauw die roze op de laatste foto, ik ben verliefd… Ik vind de prijs meevallen hoor. Bij Urban Decay zijn de monos 20 euro. En ik denk dat de monos van tbs groter zijn… Met korting van de love your body kaart krijg je ook een euro korting.

 30. Helen zegt:

  Heeft TBS ook een basis voor onder de oogschaduw, zodat die langer blijft zitten? Of is dat niet nodig bij deze oogschaduw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.