Make-up Reviews

Review: The Body Shop Shimmer Waves – Coral

Pas na het opnemen van mijn video met mijn favorieten van 2013, realiseerde ik me dat ik een product was vergeten! De afgelopen maanden heb ik namelijk de nieuwe The Body Shop Shimmer Waves in de kleur Coral vrijwel non-stop gebruikt. Tja, zo gaat dat soms met producten die je dagelijks gebruikt. Het is een prachtige blush, die bovendien dienst kan doen als oogschaduw en highlighter. Heel erg multi-functioneel dus!

De Shimmer Waves zitten al jaren in het assortiment van The Body Shop (er was al een lichtroze en bronskleurige variant), maar onlangs is er een nieuwe kleur bijgekomen. Koraal is sinds een paar jaar helemaal hot op beauty-gebied, dus het is ook niet zo’n verrassing dat er voor deze kleur gekozen is! De Shimmer Waves kosten €23,00 (8,5 gram), wat best prijzig is. Echter gaan ze bizar lang mee (de mijne lijkt nog gloednieuw, terwijl ik ‘m al een maand of veel 2-3 gebruik), waardoor het relatief netjes is.

Je zou de kleuren afzonderlijk kunnen gebruiken, al zijn de banen daar iets te smal voor als je een blushkwast zou gebruiken. Natuurlijk kun je er met een oogschaduwkwast prima bij! Ik gebruik de tinten vooral op mijn gezicht met een vrij grote kwast (Real Techniques Blusher Brush) als blush, en als highlighter met een kleine kwast waardoor ik makkelijk bij de lichte kleur kan.

De substantie is erg prettig. Zacht, maar totaal niet poederig en er komt toch een mooie hoeveelheid kleur vanaf.

Omdat ik ‘m voornamelijk als blush gebruik, gebruik ik alle kleuren door elkaar. Serieus, hoe mooi is deze kleur? Ik heb veel blushes in deze tinten, maar dit is toch wel één van de mooiste en ik denk dat ik geen vergelijkbare kleur heb. Ik baalde een beetje dat ik geen goede dupe voor mijn favoriet MAC Mineralize Skinfinish Redhead kon vinden. Dat is dit ook niet echt, maar dit is een goed alternatief. Het is een frisse tint die vrij neutraal is en perfect bij mijn tinten past. Ik denk dat zowel warmere als koelere tinten hier goed mee uit de voeten zullen kunnen!

En uiteraard een full-face foto met blush. Hij is overigens wel behoorlijk glanzend (tja, hij heet niet voor niets ‘Shimmer Waves’), maar niet per definitie glitterig. Bij mijn huid geeft hij een gezonde frisse gloed, maar wanneer je last hebt van een onregelmatig huid kun je er misschien beter een beetje mee oppassen.

Als je op zoek bent naar een mooie frisse koraalroze blush, neem dan zeker even een kijkje bij deze! Hij is ontzettend mooi, neutraal en zal bij veel kleurtypes passen. Je vindt hem voor €23,00 bij de winkels van The Body Shop en uiteraard ook in de webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Wauw, wat is ie mooi! Echt een prachtige glans! 🙂

 2. Ik vind hem heel erg mooi! Moet wel zeggen dat ik het vrij prijzig vind, maar misschien kan ik hem een keer met een aanbieding kopen ^_^

 3. Mooie blush! Hij staat je prachtig 🙂

 4. super pretty :3

 5. Ik vind hem iets the shiny, maar wel mooi!

 6. Deze ziet er pretty uit!

 7. Deze vind ik echt ontzettend mooi! Ik wilde hem laatst kopen maar ben toch weer voor een bodybutter gegaan hihi.

 8. Wat een prachtige blush 🙂 Deze kleuren staan je goed.

 9. Heel erg pretty!

 10. Wauw wat een mooie blush!
  Alleen wel een beetje duur helaas

 11. Hij ziet er prachtig uit!

 12. Oeh, ik hou wel van shiny blushes, mooi is deze zeg! Ik vind ‘m ook erg mooi bij jou staan 🙂

 13. Oeh, pretty!
  Liefs, xxx

 14. Ik heb deze een tijd geleden ook gehad en gebruikt hem voor alles. Hij heeft zo’n mooie shine! Helaas heb ik m kapot laten vallen 🙁

 15. Kims zegt:

  Mooi zeg! Hij staat jou perfect!

 16. Wat een mooie blush. Die glans is prachtig! <3

 17. Deze blush lijkt mij wel wat voor mij.

 18. Oh wauw wat een mooie blush. Ik vind de glans juist erg mooi.

 19. Prachtige blushkleur!

 20. Grappig, mijn moeder gebruikte deze altijd vroeger!

 21. waauw heel erg mooi!!!!!!!

 22. Erg mooi! Staat goed bij je huid en haarkleur!

 23. hij staat je mooi !

 24. Dit vind ik dus echt een héle mooie blush! Pretty!

 25. Kate zegt:

  Even helemaal off-topic, maar Catrice heeft nieuwe lakjes, onder andere een hele nude-lijn! Misschien ook wat voor jou (ook al weet ik dat je van felle kleurtjes houdt :))!

  1. Thanks, ik had afgelopen zondag al een link naar de nieuwe producten geplaatst 🙂 Ik ben benieuwd naar de nieuwe kleuren!

 26. Mooi! Staat je heel goed x

 27. Mooie blush! Alleen jammer van de prijs…

 28. Mooooooi. Koraal is ook een van mijn meest favoriete tinten als het om blush gaat. In combinatie met shimmer al helemaal perfect!

 29. Oh wauw wat prachtig.

 30. wat een mooie kleur!

 31. Ik vind ‘m werkelijk prachtig. En die shimmer er in vind ik juist wel mooi.

 32. Wauw die is zo mooi! Ik zal zeker even kijken naar deze als ik weer bij TBS ben.

 33. Ik vind hem echt super mooi en pretty!

 34. Ziet er goed uit!

 35. Ik vind de kleur echt heel mooi staan bij je huids- en haarkleur! 😀 Prettyyyyyyy!

 36. Mja, ik ben dus jammer genoeg zo iemand met een hele onregelmatige huid, dus voor mij is dit niet het juiste product vrees ik 🙁 Maar bij jou is hij mooi!

 37. Wow, hij is prachtig! Ik vind de kl,euren (en de kleuren samen) heel mooi, maar vooral die glans is geweldig. Ik hou wel van blushes met glans, de rest van mijn gezicht hou ik mat dus er mag wel ergens iets van glitter zitten.

 38. Super mooi product. Staat je prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.