Make-up Reviews

Review: Zoeva 104 Buffer Face Brush

Een goede bufferkwast mag van mij absoluut niet ontbreken in iedere kwastenset. Ik kan echt niet meer zonder! Ik gebruik meestal de Real Techniques Buffing Brush uit deze set, de Everyday Minerals Flat Top Brush of de Sigma F80 Flat Kabuki. Mijn Sigma F80 begint aardig het loodje te leggen (hij verliest ineens extreem veel haren), iets wat ik opmerkelijk snel vind aangezien ik ‘m nog maar een jaar of 2 heb. Zonde! Het werd dus tijd voor een nieuw exemplaar, en ik besloot deze keer de Zoeva 104 Buffer Face Brush te proberen. Een vergelijkbare kwast, maar dan ietsje goedkoper en sneller in huis.

Hoewel Zoeva kwasten redelijk bekend zijn, was ik er nooit eerder aan toegekomen om ze uit te proberen. Dit Duitse merk staat bekend om hun betaalbare goede kwastensets, maar ze hebben tegenwoordig ook een zeer uitgebreid assortiment aan losse kwasten en zelfs make-up. De prijzen liggen laag en je betaalt voor de meeste kwasten ruim minder dan de helft dan wat je voor hetzelfde type kwast bij MAC kwijt zou zijn. Kijk, dat is nou nog eens interessant! De Zoeva 104 Buffer Face Brush kost overigens €12,50.

In dit artikel heb ik uitgebreid over het gebruik van een bufferkwast geschreven, dus daar kunnen jullie veel informatie terugvinden. Het komt er uiteindelijk op neer dat ik graag een bufferkwast gebruik in combinatie met vloeibare foundation, omdat ik hiermee de meeste dekking en het mooiste resultaat krijg. Daarnaast werkt het lekker snel en kun je je foundation mooi uitwerken.

De Zoeva 104 Buffer Face Brush is van synthetisch haar (daardoor ideaal voor vloeibare producten) en ontzettend zacht. Ik vind dat gevoel van nieuwe kwasten altijd zo fijn! Wat me meteen opviel is dat hij iets groter is dan de andere vergelijkbare kwasten die ik heb. Dat merk je trouwens ook in gebruik, want het lijkt alsof ik zelfs ietsje sneller klaar ben met mijn foundation. Ook is de dichtheid van de haren precies goed, waardoor hij erg prettig werkt. Van alle bufferkwasten/flat top brushes is dit echt de allerbeste die ik tot nu toe heb gebruikt. Het formaat, de haren, de dichtheid: gewoon perfect.

Het is natuurlijk moeilijk om te zeggen hoe de kwast op de lange termijn zal blijven, maar hij voelt kwalitatief in elk geval beter aan dan de Sigma F80. Ik hoop dan ook dat hij  langer mee zal gaan, want deze kwast wil ik graag nog lang blijven gebruiken! Ik zit er zelfs aan te denken om er nog een tweede bij te bestellen, zeker omdat ze niet zo duur zijn. Ook heeft dit me erg nieuwsgierig gemaakt naar de rest van de kwasten van Zoeva, want daar wil ik er nog wel meer van proberen!

Zoeva is in Nederland niet in de gewone winkels verkrijgbaar, maar wel makkelijk online te vinden! Je kunt ze sowieso bestellen bij de webshop van Zoeva voor €12,50. Daar kun je betalen met PayPal, verzenden kost €5,90 naar Nederland en je hebt ze binnen een paar dagen in huis. Daarnaast kun je ook terecht bij de Nederlandse webshop The Make Up Spot, waar je de kwast voor €13,50 kunt kopen.

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Ik ben gek op deze kwast! De fijnste buffer kwast die ik tot nu toe heb gehad. Ik heb ‘m nu een klein jaartje en hij werkt nog even perfect als toen hij net nieuw was.

 2. Ziet er goed uit! Zelf heb ik het Zoeva Bamboo set waar ook een buffer brush in zit. 🙂

 3. Mijn kwastenset is ook van Zoeva (very croc set) en ze bevallen erg goed! De vernieuwde kwastenlijn vind ik trouwens ontzettend mooi er uitzien!

 4. Dit lijkt me een hele fijne kwast!

 5. Wow, een mooie kwast maar ik vind de prijs nog wat aan de hoge kant. Mijn kwasten komen nog uit het tijdperk van Zoeva toen ze echt budget waren, bijna alles was tussen 1,95 en 5 euro per stuk als je ze los kocht. Echt jammer dat de prijzen zo gestegen zijn, ik zal er niet snel weer wat kopen..

 6. Ik heb nog geen kwasten van Zoeva geprobeerd, maar heb er al veel goede dingen over gelezen dus ben wel nieuwsgierig geworden ^_^

 7. Ik heb zelf eentje van Sigma, de F80 geloof ik. Die is zo fijn! Ik denk dat ze wel vergelijkbaar zijn, dus ja dit zou ook wel wat voor mij zijn 🙂

 8. hij ziet er wel lekker zacht uit 😀

 9. Ik heb net hetzelfde probleem met die van Sigma! Ik heb dit nog nooit gehad met een andere kwast. :s

 10. Ik heb deze zelf ook en ben er helemaal dol op! Ik denk niet meer dat ik nog zonder deze kwast kan. Mijn gezichtsmake-up zit altijd perfect mede dankzij deze kwast

 11. Ik heb zelf nog geen ervaring met het merk!

 12. Ik heb nog geen ervaring met dit merk, maar hoor zoveel goeds! 😀

 13. jammer van je sigma kwast, volgens mij heb je een mooie vervanging gevonden ! Deze lijkt me ook wel wat, ik gebruik er nu eentje van Real techniques

 14. Klinkt goed! Ik heb een bufferkwast van Zoeva in mijn bamboo set van hun zitten. Erg fijne kwast die ik graag voor mijn foundation gebruik.

 15. wauw deze kwast ziet er echt heel erg goed uit! ik gebruik een buffer kwast van elf. die is ook heel erg fijn maar blijft net iets minder compact dan deze.

 16. Ik heb deze zelf ook, echt mijn favoriete kwast!

 17. Ziet er goed uit! En wauw, mooie foto’s heb je gemaakt 🙂

 18. Hij ziet er zo fijn uit!

 19. Ik heb ‘m zelf ook en vind het erg fijn werken!

 20. Leuk om te horen dat jij er ook gek van bent. Ik heb hem nu bijna een jaar en ik kan niet meer zonder. Hij staat ook in mijn favorieten filmpje. De wasbeurten overleeft hij ook goed, maar ik zit ook te twijfelen om nog een reserve te kopen. Gewoon omdat ie zo fijn is 🙂

 21. Het lijkt me een fijne kwast, hij ziet er zo zacht uit!

 22. Nog geen ervaringen met dit merk, maar deze klinkt echt fijn!

 23. Ik heb hem ook al een tijdje, ik vind het zo’n fijne kwast. Als ik nog eens kwasten nodig heb dan weet ik waar ik ze ga bestellen.

 24. Oeh dit klinkt erg goed.

 25. Anne G. zegt:

  Wat een goede tip! Gaat op het verlanglijstje!

 26. Hij ziet er goed uit! Misschien een goede vervanger voor als ik mijn eBay kwasten zat word!

 27. Dit lijkt me een fijne kwast!

 28. Lijkt me een erg fijne kwast.

 29. Hij ziet er heel goed uit!

 30. Ben er ontzettend benieuwd naar. Ben op zoek naar een mooie buffer kwast en deze lijkt me wel wat. Binnenkort even bestellen denk ik maar.

 31. Klinkt als een fijne kwast!

 32. moooie kwast hoor en ook niet zo overdreven duur, ik gebruik nu 2 kwasten van RT

 33. Lekker veel artikelen zeg!

 34. Joanne zegt:

  Ziet er goed uit! Ik heb al jaren een setje met kwasten voor de ogen van zoeva en die gebruik ik nog elke dag met plezier. Soms wil ik andere kwasten kopen omdat dat leuk is, maar het is gewoon echt niet nodig dus ik doe het maar niet, haha.

 35. Deze wil ik nog! Ik heb al een paar Zoeva kwasten, maar deze ontbreekt nog in mijn collectie 🙂

 36. Klinkt goed zeg, Ik heb zelf de F80.
  Ik wil deze ook wel uitproberen (:

 37. Ziet er goed uit!

 38. Lotte zegt:

  Ik gebruik deze kwast van zoeva nu meer dan een jaar en ben ook super tevreden, vorm is nog hetzelfde en laat zelden haren los met wassen, ik heb ook de bamboo set van zoeva. Ook erg fijn!

 39. Olga zegt:

  Ik heb de zoeva. Bamboo set in bestelling… Duurt wat langer door de feestdagen maar ik kijk er naar uit!!

 40. Malu zegt:

  Wow top! De bamboo set staat al een tijd op mn verlanglijstje maar vooral voor de buffer brush haha. Misschien dat ik deze 104 gewoon los ga kopen dan! Misschien weet iemand dit…. verschilt deze veel van de buffer uit de bamboo set of is ie vrijwel hetzelfde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.