Reviews

Rituals Mini Home Fragrance Sticks – Under A Fig Tree

Ik vind het altijd leuk om het een beetje gezellig in huis te maken. Ik ben bijvoorbeeld dol op kaarsen en gezellige oliebrandertjes met geurolie, maar ik vergeet vaak om ze aan te steken. Het komt er soms gewoon niet van! En dat terwijl ik het zo gezellig vind. Afgelopen winter ontdekte ik de Fragrance Sticks van Rituals. Ik was meteen dol op de versie met vijg en ik nam Under A Fig Tree meteen mee. Toevallig kocht ik gisteren mijn derde set Fragrance Sticks, dus het is de hoogste tijd voor een artikel.

De één noemt het ‘geurstokjes’, de ander een ‘reed diffuser’ en Rituals noemt het Fragrance Sticks. Kortom, het zijn een soort uit de kluiten gewassen satéprikkers die je in een vaasje met geurolie steekt. De geurolie dringt door in de stokjes en de stokjes verspreiden de geur vervolgens door de kamer. Handig, want je hoeft helemaal niks te doen! Simpelweg de stokjes erin steken en even later zal je kamer heerlijk ruiken.

De Fragrance Sticks van Rituals zijn al jaren te koop en razend populair, maar ik had ze tot afgelopen winter nog nooit geprobeerd. Ik vond ze altijd een beetje aan de dure kant, omdat de normale maat €22,90 per set kost. Inmiddels hebben ze van een paar geuren ook Mini-versies, namelijk van Under A Fig Tree en Sweet Sunrise (ook een aanrader!) die maar €11,90 kosten. Dat klinkt uiteraard een stukje beter! Inmiddels ben ik alweer aan mijn derde set Mini Fragrance Sticks bezig, maar ze gaan ontzettend lang mee.

Ik twijfelde nog even of ik toch Sweet Sunrise zou nemen (de douchegel is heerlijk!), maar ik besloot toch weer voor Under A Fig Tree te gaan. Deze is gewoon zo lekker! Het is de perfecte combinatie tussen een zoete en frisse geur. Het is een echte typische vijgengeur, maar is daarnaast wel vrij zacht en ook niet al te overheersend aanwezig. Ik moet overigens wel eerlijk zeggen dat ik helemaal niet van de smaak van vijg houd, maar van de geur kan ik nooit genoeg krijgen.

En daar staat hij dan, op m’n make-up kastjes bij m’n werkplek! Ik heb ‘m in mijn kamer van zo’n ± 16m² staan en hij is precies sterk genoeg om de ruimte met geur te vullen. Als ik ‘m niet meer zo goed ruik draai ik de stokjes weer even om en dan is de geur weer helemaal zoals hij hoort te zijn. Overigens staat op de verpakking dat hij maar 2 tot 3 weken meegaat, maar dat is echt niet zo! Hij houdt het bij mij meestal wel ruim 2 maanden uit en datzelfde heb ik ook van anderen gehoord, dus dat is een heel stuk langer dan wat Rituals belooft. Prima dus!

Ik vertelde al even dat de Fragrance Sticks al jaren razend populair zijn en ik kan ook niet geloven dat ik ze nu pas heb ontdekt. Als je net als ik wat laat bent en ze ook nog niet hebt geprobeerd, dan kan ik ze echt aanraden. Ik wil nu toch ook wel een keertje Sweet Sunrise proberen, dus die neem ik mee als deze aan vervanging toe zijn.

De Rituals Mini Fragrance Sticks kosten €11,90 per set en zijn onder andere te koop bij de winkels van Rituals en de webshop van Rituals.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Sounds yum! Ik hou van zulke stokjes, staat ook leuk in het intrieur! 😀

 2. ste ph zegt:

  ik heb sweet sunrise heerlijk

 3. Die lijkt me echt heerlijk!

 4. Jessica zegt:

  Ik zag dat je ook gewoon een refill flesje kan kopen met een inhoud van 230 ml (http://www.rituals.com/nl-nl/product/refill-under-a-fig-tree-679). En de stokjes kan je opnieuw kopen. Dan hoef je niet steeds dat hele set opnieuw te kopen.

  Het lijkt me wel heerlijk, maar ik hou het voorlopig toch nog bij de Rituals geurkaarsen. Vooral de Green Tea Thee Time geurkaars vind ik echt heerlijk! Die ruik je zowel als hij aangestoken is, als wanneer hij uit is.
  Hij brandt volledig op, laat geen rare kaarsranden achter. Kortom, de perfecte geurkaars!

 5. Claudia zegt:

  Under a Fig Tree heb ik ook! (ik heb de gewone maat en ik geloof dat ik er nu 1 jaar en 4-5 maanden al mee doe) Ik vergeet alleen altijd de stokjes af en toe om te draaien. Sweet Sunrise zie ik steeds de ‘oudere vrouwen’ kopen :p maar deze was eigenlijk de enige geur de me meteen aansprak.

 6. Deze wil ik ook eens proberen! Ik heb nu geurkaarsen, maar ik ben niet zo’n held met vuur, haha 😛

 7. Is mijn absolute favoriet, under a fig tree. Het kleine potje is net niet sterk genoeg om mijn hele woonkamer te doen geuren, maar de grote is geweldig. Ik wist niet dat je refills kon kopen, komt toch wel wat goedkoper uit, dus ga ik zeker proberen. Hmmm 🙂

 8. Ze zijn heerlijk!

 9. Lijkt me fijn 🙂

 10. Joanne zegt:

  Die stokjes zijn echt heerlijk inderdaad! Ik gebruik die al jaren. Eerst had ik altijd de groene thee versie, maar de laatste tijd telkens de sweet sunrise. Yummmm!

 11. Deze lijken me heerlijk! Zelf heb ik zoiets al is eerder geprobeerd van een goedkoper merk, (weet even niet meer welke) en die waren ook echt heerlijk!

  Liefs

 12. Suzanne zegt:

  Wij hebben een tijdje geleden geurstokjes van Jysk gekocht voor 2 euro en ze ruiken nog steeds goed!

 13. Oh ja die zijn zo lekker! Heb net de Sweet Sunrise gekocht, dit is mn tweede fles. Tipje trouwens, in de webshop van V&D kan je hem ook kopen, soms hebben ze daar online acties 🙂

 14. Jessica zegt:

  Die grote zijn wel een stuk voordeliger ! Die van mij staat namelijk al 8 maanden, en is nog steeds niet op.
  2 keer die kleine kopen en je hebt het eruit.
  En je ruikt ze nog beter ook !

 15. ik lees zoveel over de geurtjes van rituals, zodra ik weer geld heb ga ik daar eens wat van proberen! Het klinkt erg lekker

 16. Ooooh ik ben dol op de geuren van Rituals! Ik koop trouwens wel gewoon de grote, want die is in verhouding een stuk goedkoper

 17. KLarieke zegt:

  Haha ons huis staat er vol mee, in de keuken 2 kamer 3, gang 1 etc haha.
  Je moet soms de stokjes omdraaien dan komt er meer geur vanaf!
  zo ongeveer 1x per dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.