Budget Nagellak

Swatch: Catrice – Birdy Reloaded! (Dupe Alert!)

Gisteren las ik op Twitter dat de nieuwe Catrice-producten al hier en daar gespot waren, dus toen ik een paar uurtjes tussen colleges door moest wachten besloot ik toch om even een kijkje te nemen bij Kruidvat op de Nieuwedijk in Amsterdam. Ik verwachtte de nieuwe ze nog niet tegen te komen, maar opeens viel mijn oog op een geel lakje in het schap. Jeej! Ze zijn er! Er komt nog een filmpje aan met alle nieuwe spulletjes die ik geshopt heb, maar ik kon gewoon niet wachten om mijn favoriet van het vernieuwde assortiment te laten zien, namelijk Birdy Reloaded!

Wie mijn site de afgelopen zomer heeft gevolgd weet dat ik dol ben op gele nagellak. Mijn ultieme favoriet van het afgelopen jaar was Essence Mellow Yellow, maar de versie die ik zo fijn vind is niet meer verkrijgbaar en is vervangen door een slecht dekkend lichtgeel lakje met dezelfde naam. Bummer! Ik was dan ook helemaal happy toen ik op de persfoto’s van Catrice een nieuw geel lakje zag staan met de naam Birdy Reloaded!. Jullie kunnen je waarschijnlijk Bye Bye Birdy nog wel herinneren, het gele lakje dat Catrice eerder uitbracht. Deze dekte slecht en is inmiddels ook niet meer verkrijgbaar. Geen probleem, want vanaf nu hebben we Birdy Reloaded!

Wat is hij mooi! Het is een prachtige warme tint geel met mooie subtiele glitters. Ik was gigantisch onder de indruk van de pigmentatie. Hij was na twee laagjes namelijk al perfect dekkend en dat is behoorlijk uitzonderlijk voor zo’n lakje. Jippie!

Bij de oplettende kijker zijn er inmiddels vast wal alarmbelletjes gaan rinkelen. “Goh, zou dit niet een dupe voor Chanel Mimosa kunnen zijn?”. Jazeker! Niet zomaar een dupe, maar een spot-on perfecte dupe!

Zoek de verschillen! Haha, nee, dat lukt waarschijnlijk niet. Ik zag het zelf niet eens! Op mijn wijsvinger en ringvinger draag ik Chanel Mimosa en op mijn middelvinger en pink zit Catrice Birdy Reloaded. Ze zijn exact hetzelfde! Precies dezelfde tint geel en nagenoeg dezelfde glitters. Het grootste verschil zit ‘m in de dekking! Chanel Mimosa heeft namelijk meestal drie laagjes nodig om mooi te dekken (op bovenstaande foto draag ik twee laagjes), maar met Catrice Birdy Reloaded! zal iedereen makkelijk genoeg hebben aan twee lagen. Catrice wint het in dit geval dus absoluut van Chanel!

Wat ben ik blij dat dit lakje in het vaste assortiment is gekomen! Dit wordt zeker weten één van mijn favoriete lakjes voor deze zomer. Absoluut een must-have!

Catrice Birdy Reloaded! kost €2,49 en maakt deel uit van het vernieuwde assortiment van Catrice. Het nieuwe assortiment zal binnen enkele weken overal verkrijgbaar zijn en is op verschillende plekken al gesignaleerd!

P.S. De nieuwe producten van Essence heb ik nog niet kunnen kopen, maar worden vanaf week 8 (over twee weken dus!) bij Kruidvat verwacht.

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. Mooi lakje, vooral voor als de lente zijn intrede gaat doen (wat hopelijk bijna is…)

 2. Oh wat een mooie kleur. En inderdaad wat een super dupe!

 3. Ik koop in vervolg geen Chanel lakjes meer, Catrice komt even later altijd met dupes uit, haha!

 4. Wauw, perfecte dupe! Ik heb trouwens Bye Bye Birdy en bij mij dekt ie wel goed, hoor…

 5. Goeie dupe! applausje voor Catrice 😉

 6. een lekker vrolijk lakje 😀

 7. Super mooi! Echt de perfect dupe 😀

 8. Chiara zegt:

  JAAA! Nieuwe Catrice spullen! Ik ben zo benieuwd naar het filmpje!

 9. Wouww, mooi lakje hoor xx

 10. Fijne dupe ! Die ga ik zeker es halen !

 11. Wauw, ik zie echt geen verschil tussen het lakje van Chanel en Catrice, ik ga Birdy Reloaded ook kopen! Bedankt voor de tip 😉

 12. Mooie kleur is dit!

 13. Oh wat leuk dat ze een perfecte dupe zijn, dat heb je goed gezien!

 14. Wat een geweldig lekker zomers kleurtje! Me gusta! Ik kan ook niet wachten tot ik de nieuwe collectie bekijken kan! Hier in de middle of the nowhere – bij m’n ouders – is er geen kruidvat te bekennen. Morgen in Groningen, misschien dan.

 15. Birdy Reloaded is echt de perfecte dupe voor Chanel Mimosa, al zie ik wel verschil. Mimosa is namelijk ietsjes lichter, maar verder bijna identiek!

 16. Wat een mooi lakje! En duidelijk een dupe van mimosa

 17. Leuk, die dupes! Ik snap nooit zo goed waarom mensen Chanel nagellak kopen, als je precies dezelfde kleur ook bij Catrice kan vinden, haha.

  1. Ja hè? Maar ja, aan de andere kant… Voor sommige Chanel-lakjes is gewoon geen perfecte dupe te vinden. En het blijft een leuke sport om ze te vergelijken, haha!

 18. Hele mooie kleur! Ik heb me voorgenomen om tot m’n verjaardag niks te kopen (nog zo’n anderhalfe maand…) maar deze komt zeker op mijn verlangijstje!

 19. Desirée zegt:

  Net even wezen kijken, maar hier waren ze nog niet. Volgende week zeiden ze 🙂 dus dan nog ff kieken :p

 20. heel mooi lakje, dit is idd een perfecte dupe van Chanel Mimosa! 🙂

 21. Joanne zegt:

  Wow dat is wel echt een perfecte dupe, nice!

 22. Die gaat op de wishlist!

 23. Wat een mooi kleurtje. Krijg helemaal zin in de lente 🙂

 24. Heel mooi lakje. Deze wil ik ook al! Ik wil ze allemaal!

 25. Wow wat een goede dupe!

 26. Echt een vet mooie kleur! Ik had ze ook al gespot in het Kruidvat. Ik heb het nieuwe lakje van Essence van Mellow Yellow en ik vind hem wel super mooi ;D

 27. Fleur zegt:

  Mooi! Echt een goede dupe 😉

 28. carla zegt:

  als je heel goed kijkt is Chanel iets donkerder. maar hij is wel erg goed hoor

  1. Klopt, maar dat verschil is echt minimaal. Wanneer je ‘m draagt zie je echt totaal geen verschil!

 29. Wauw prachtige dat het een dupe is van Chanel Mimosa, want die van Chanel vond ik toen veel te duur!

  xx Astrid

 30. Ik ben naar je shoplogfilmpje aan het kijken en ik vroeg mij af of je misschien eens een filmpje/artikel wou maken over je MAC oogschaduws? Een soort collectie / favorieten eruit ding? Lijkt me wel interessant. (:

  1. Ben ik al een tijdje van plan, maar het komt er telkens niet van. Ik hoop het binnenkort een keertje te doen!

 31. Ceren zegt:

  Ohhhh Charlotte eindelijk haha
  Ik heb per dag je site echt wel 9x geckeckt of je al swatches had en ik maakte even een gilletje toen ik het zag jeeej kan niet wachten op je shoplog en de andere swatches

 32. Mooi kleurtje 🙂 x

 33. Oh, wow, echt zowat geen verschil inderdaad, mooi lakje en bedankt voor de tip en swatches! 🙂

 34. goeie dupe hoor!

 35. Zeker een mooie kleur, en inderdaad, precies mimosa! Stom, heb ik net heel recent mimosa gekocht 😛

 36. Awisa zegt:

  Jaaaa mooi! Als ik dan eens nagellak op doe (in de zomer) dan heb ik altijd geel! Dus deze ga ik ook zeker halen, (had geloof ik de oude, maar die was niet zo knallend geel) Woohoo vrolijke kleur!

 37. Mooie kleur! Ik krijg al zin in de zomer!

 38. Echt een super dupe inderdaad 😀

 39. Wat ik me afvroeg: op de eerste foto staat ‘new brush’, is het echt zo anders dan het vorige borsteltje?

  1. Het kwastje is wat dikker en rond afgesneden, dus wel iets anders. Misschien dat ik ze binnenkort wel een keertje vergelijk!

 40. hey charlotte,

  ik volg je blog nou al best een tijd, en ik heb een vraag en hoopte dat je me misschien wel on helpen. De oude collectie van Catrice is er nu zo goed als uit en daarmee ook mijn favoriete kleur, the devil wera red (die hele donker rode). Ik ben al bij een aantal Kruidvats langsgeweest maar kan hem nergens meer vinden. Ik vroeg me af of jij misschien een goede dupe van die kleur weet? Alvast bedankt, liefs!

 41. Heb hem meteen gekocht! En ook de allround concealer, skin finish poeder en illuminating base. Ik ben benieuwd 😀

 42. Arletta zegt:

  Ooh die ziet er gaaf uit! Ik ga even kijken of ze hem bij ons ook al verkopen!
  *hebben hebben*

 43. Henny zegt:

  Geel was nooit echt mijn kleur, maar toen ik de swatch zag van je, was ik verkocht. Heb vanochtend dus ook maar even Birdy Reloaded aangeschaft. Heb nu de nieuwe versie van Sold Out Forever op, maar volgens mij is het een heel andere kleur dan de oude versie. Vind hem, eerlijk gezegd, tegenvallen.

  1. Klopt, daar zijn meerdere versies van in omloop! In sommige winkels zie ik nog de originele versie staan en in andere winkels de nieuwe (lichtblauwe). Nee, vind het ook geen mooie kleur geworden… Maar Birdy Reloaded! is natuurlijk geweldig 🙂

 44. Henny zegt:

  Klopt het neigt echt naar lichtblauw, maar idd birdy reloaded is helemaal geweldig. En heb vanmiddag ook nog even rusty but sexy gehaald, die vind ik ook helemaal super. In bijna 2 week tijd heb ik van niks ineens 19 nagellaken van catrice….ben helemaal verslaafd haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.