Nagellak

Swatch: Orly – Luxe (Foil FX)

Met alle lakjes die ik heb zou je verwachten dat het moeilijk is om een ultieme favoriet aan te wijzen. Dat is het eigenlijk ook wel, want er zijn zo ontzettend veel mooie lakjes! Maar toch is er één nagellak waar ik gewoon nooit genoeg van kan krijgen. Deze lak staat inmiddels al bijna twee jaar aan de top van mijn favorietenlijstje. Welke nagellak heeft dat plekje weten te veroveren? Orly Luxe!

Jullie weten inmiddels wel dat ik dol ben op gouden nagellak. Orly Luxe is mijn absolute favoriet en liet ik al eerder op mijn site voorbijkomen. Toch vond ik dat dat artikel het lakje niet voldoende tot zijn recht liet komen, dus besloot ik hem in dit artikel opnieuw in het zonnetje te zetten!

Orly Luxe is wat mij betreft dé ultieme gouden nagellak. De finish is folie-achtig, waardoor het lijkt alsof je met je vingers een een goud-badje hebt gezeten! Het idee achter de Orly Foil FX-collectie was ook om het folie-effect na te bootsen met nagellak. Dat is perfect gelukt! De finish is extreem metallic en super glanzend. Aan de ene kant vind ik zo’n lak vrij subtiel, maar aan de andere kant geeft het ook een prachtig luxe effect aan je nagels. Tja, deze nagellak draagt natuurlijk niet voor niets de naam Luxe.

Ik vind Orly Luxe niet alleen geweldig vanwege de prachtige finish en kleur, maar ook omdat hij ontzettend fijn lakt. Na één laagje is hij eigenlijk al perfect gedekt, al draag ik vaak een tweede laagje om ‘m nog iets mooier te maken en de houdbaarheid te bevorderen. Ook blijft hij erg goed zitten. Ik heb met dit lakje slechts last van tipwear (slijtage langs de randen), maar nauwelijks problemen met chippen.

Een lakje zoals Orly Luxe is jullie vast niet geheel onbekend, want hij lijkt namelijk heel erg op Catrice Goldfinger, één van mijn andere favorieten! Aangezien deze twee zo erg op elkaar lijken heb ik ze met elkaar vergeleken:

Catrice Goldfinger | Orly Luxe | Catrice Goldfinger | Orly Luxe

Ik dacht eigenlijk een tijdje dat ze echte dupes van elkaar waren, maar ik had ze nooit met elkaar vergeleken. Goldinger is ietsje warmer van kleur en heeft een iets andere finish. Luxe daarentegen is veel meer metallic en iets koeler van tint. Ik draag beide lakjes zeer regelmatig, maar ik moet bekennen dat Orly Luxe mijn favoriet blijft. Hij is gewoon nèt wat mooier! Overigens is Catrice Goldfinger gewoon in de Nederlandse winkels verkrijgbaar, terwijl Orly alleen online verkrijgbaar is.

Tja, Orly Luxe is wat mij betreft een echte aanrader voor meiden die dol zijn op gouden lakjes, metallic lakjes of gewoon een mooi luxe lakje op hun nagels willen. Tja, wat kan ik er nog meer over zeggen? Musthave!

Ik kocht mijn Orly Luxe op eBay voor ongeveer €6,50 (inclusief verzenden) bij deze verkoper. Volgens mij is Orly ook bij verschillende Nederlandse webshops verkrijgbaar (daar heb ik zelf geen ervaring mee), maar ze hebben niet allemaal Luxe op voorraad.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Voor zover ik het nu kan zien trekt het lakje van Catrice mij iets meer dan die van Orly.
  Maar misschien koop ik die van Orly ook wel, ben nu wel erg benieuwd! ^^

 2. Erg mooi kleurtje! Leuk dat je de foto buiten hebt gemaakt op foto 1 🙂

 3. Je ziet echt bijna geen verschil tussen die van Catrice en Orly.. Ik zou dan toch voor die van Catrice gaan aangezien die goedkoper is..

 4. wauw mooi kleurtje!

 5. Mooi goud lakje 😉 ik heb de uitvoering van Catrice en ben er ook heel blij mee…die van Orly is inderdaad ietsje koeler, ook prachtig trouwens!

 6. Wauw, mooi kleurtje zeg!

 7. Ik vind zo’n foil lakken altijd heel erg mooi en dan zeker in het goud! Je ziet toch wel iets verschil tussen de twee, maar het is idd heel erg close :).

 8. Wauw, echt mooi lakje!
  xoxo

 9. Wauw! Ik heb Goldfinger ook maar nog nooit gebruikt, misschien binnenkort even proberen 😛

 10. Luxe is erg mooi ik zie het verschil wel tussen orly en catrice, vind luxe ook net iets mooier, hij is iets donkerder en staat daardoor chiquer/beter bij je huidskleur.

 11. Echt heel tof! Ik snap wel dat dit je favoriete nagellakje is ^^

 12. Het is echt een juweeltje, deze nagellak. Zo mooi!

 13. Ik ben gek op Rage van Orly, ook met een foil finish.

 14. Mooi lakje! Wij zouden het zelf niet dragen, omdat wij als ongemakkelijke student niet zo van goud houden, maar deze dekt wel heel goed! Voor een Golden Age party zou dit ideaal voor ons zijn

 15. wat een mooie nagellak!

 16. wauw, wat een gaaf lakje!

 17. Ik heb ook een dupe ervan! Nr. 312 van Miss sporty van de clubbing colours quick dry lijn. Nou, misschien is hij iets anders. Waarschijnlijk zit hij tussen orly en catrice in.

 18. Mooi lakje 😀 x

 19. Jeske zegt:

  Heeel mooi!

  (Zou je misschien een xtje je nagellakstash willen laten zien?:$)

 20. Super mooie kleur staat heel goed en is leuk te combineren.

 21. Waauw mooie kleur!

 22. Mooi!! Die van Catrice heb ik en die is ook erg mooi!

 23. Wauw, prachtig!!!

 24. Golddiggaaaah 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.