Reviews

Tanden Bleken bij White Shine

Afgelopen woensdag heb ik iets heel spannends gedaan. Ik heb namelijk mijn tanden laten bleken bij White Shine in Hilversum! Ik was het al lange tijd van plan, en woensdag was het eindelijk zo ver.

Toen ik aan mensen in mijn omgeving vertelde dat ik dat zou laten doen was een veel gehoorde vraag: “Vind je dat niet eng?”. Nee,  absoluut niet! Tanden bleken is tegenwoordig ontzettend veilig. Er gaan verhalen rond dat het bleken van tanden heel schadelijk is voor je tanden, maar dat is tegenwoordig niet meer van toepassing. Wisten jullie dat het drinken van een glas sinaasappelsap nog slechter voor je tanden is dan het bleken? Niks om je zorgen om te maken dus.

Jullie kunnen je wel voorstellen dat ik toch een beetje zenuwachtig was toen ik daar in de stoel lag, maar dat was al snel voorbij. Als eerste werd er een gebitscheck uitgevoerd om te controleren of alles in orde was. Mijn tandjes waren in orde dus de behandeling kon beginnen. Als eerste kreeg ik een mondspreider in mijn mond waardoor mijn tanden beter zichtbaar werden en bloot kwamen te liggen. Dat ding bleef de rest van de behandeling in mijn mond, dus dat was eventjes oncomfortabel. Toen werd er bepaald welke kleur mijn tanden had, zodat ik kon zien hoeveel tinten lichter ze na de behandeling waren geworden.

Vervolgens werd er zorgvuldig een laagje beschermende gel over mijn tandvlees heen gelegd wat uitgehard werd met een lamp. Daarna werd de bleekgel aangebracht. Na het aanbrengen van de gel werd er een blauwe lamp tegen mijn tanden aangezet om de gel te activeren. Deze laag bleekgel werd na 15 minuten verwijderd en vervolgens werd er een nieuwe laag gel aangebracht en moest ik weer 15 minuten wachten. Hierna werd de derde en laatste laag aangebracht en was het eerste gedeelte van de behandeling klaar.

Ik zal eerlijk zeggen dat ik behoorlijk last heb gehad van de bleekgel. Tijdens de eerste twee applicaties voelde ik nog niets, maar tijdens de laatste sessie kreeg ik flinke pijnscheuten in mijn tanden. Het is afhankelijk van de gevoeligheid van je tanden of je last van de behandeling zal hebben, maar de meeste mensen zullen er prima tegen kunnen.

Na de drie bleek-sessies was het tijd voor de nabehandeling die bestond uit een remineraliseringsgel en een fluorbehandeling. Deze behandeling zorgt ervoor dat de gevoeligheid van je tanden afneemt. Dit nam ongeveer een half uur in beslag. Uiteindelijk duurde de volledige behandeling ongeveer anderhalf uur. Valt best mee toch? Ondertussen kan je lekker televisie kijken zodat je je niet hoeft te vervelen.

Na de bleekbehandeling wordt aangeraden om tot 48 uur na de behandeling geen kleurstofhoudende producten te eten (zoals tomaten,  paprika, thee of koffie), omdat je tanden nog even doorbleken. Ook zijn je tanden (tijdelijk) wat vatbaarder voor verkleuringen, dus is het aan te raden zoveel mogelijk kleurloze producten te eten.

Na de behandeling had ik nog behoorlijk wat last van gevoelige tanden en pijnscheuten. Waarschijnlijk komt dat doordat ik vrij gevoelige tanden heb,  dus laat je hierdoor niet afschrikken! De pijn hield nog een dag aan en nu heb ik nergens meer last van.

Jullie zijn natuurlijk erg benieuwd naar het resultaat. Nou, hier zijn ze dan:

Ik ben echt ontzettend tevreden! Mijn tanden zijn een stuk witter, maar gelukkig niet nep Hollywood-wit. Volgens mij zijn mijn tanden ongeveer 6 tinten witter geworden. Zoals jullie kunnen zien zijn gedeeltes van mijn voortanden niet meegebleekt. Dat komt doordat ik als kind stukjes van mijn voortanden heb afgebroken. Doordat er aan mijn voortanden stukjes neptand gezet zijn kunnen deze niet meegebleekt worden, vandaar het (kleine) kleurverschil. De stukjes neptand hebben overigens de kleur van mijn tanden van voor de behandeling, dus zo kunnen jullie goed het verschil zien.

Ik ben heel erg tevreden over mijn behandeling bij White Shine. Arne, de tandbleek-specialist van White Shine heeft me ontzettend goed geholpen en veel uitgelegd over de behandeling. Ik wist eigenlijk al dat het bleken van je tanden veilig is,  maar na zijn verhalen en uitleg wist ik dat zeker. Ik had het gevoel dat ik in goede handen was en dat het allemaal goed zou komen.

Voor het bleken van je tanden betaal je bij White Shine €149,00. In vergelijking met andere bedrijven is dat echt niet duur! White Shine heeft naast een goede prijs en goed behandeling ook nog een paar fijne pluspuntjes. Zo kan je zelf makkelijk een afspraak maken via de website en kijken wanneer het jou het beste uitkomt. Hun website vol met informatie waardoor je nauwelijks twijfels of vragen zal hebben. Ook bieden ze een extra service wanneer je tanden niet naar verwachting gebleekt zijn. Het kan namelijk gebeuren dat de gel niet goed ‘pakt’ op je tanden en er nauwelijks kleurverschil zichtbaar is. Vaak is dat een extra behandeling van een kwartier voldoende waardoor je toch tevreden bent over het resultaat. Een fijne service dus!

Dat was een flink verhaal,  maar ik wilde jullie zoveel mogelijk over deze behandeling vertellen.  Het fenomeen ’tanden bleken’ is voor sommigen nog steeds een eng,  maar hopelijk heb ik met dit verhaal de angst enigszins weggenomen. Ik ben in elk geval zeer tevreden en raad het aan iedereen aan!

White Shine zit in het centrum van Hilversum en een behandeling kost €149,00. Voor meer informatie kan je terecht op de website van White Shine.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Wauw, mooi resultaat. Zou het zelf ook wel willen doen denk ik 🙂

 2. Ik ga het doen zodra ik gestopt ben met roken!

 3. Je tanden zijn echt mooi geworden!Ik zou graag ook mijn tanden laten bleken, maar voor zover ik weet heb je in België niet zo'n bedrijven als White Shine.

 4. Naomi zegt:

  Waaauw! Super mooi resultaat!

 5. Dat wil ik ook:D Maar ik heb nog een beugel;p

 6. Echt mooi, misschien doe ik het ook nog wel een keer (als ik rijker ben vooral, haha).

 7. Hmm ik ben wel tevreden met mijn tanden, misschien in de toekomst! Ik heb dat ook met die stukje aangezette tand, maar bij mij zijn die veel 'geler' dan mijn gewone tand (dus het onderste is echt een stuk minder mooi dan daarboven) dus als ik ze ga bleken dan zie je wss nog meer kleurverschil 🙁

  xMartine

  1. Dat is helaas onvermijdelijk, maar als je je er erg aan stoort zou je het kunnen laten veranderen bij de tandarts!

   1. Tycho zegt:

    Bedankt, ik was al bijna van plan een kroon te nemen, op de tand waar ik nu een opgezet stukje heb. Er is helemaal niks mis met die tand, maar wel met de inhoud van mijn portomonee, dus ik denk dat dit advies mij een hoop geld gaat schelen!

 8. Hmm, ik weet niet of het in het echt heel erg opvalt, maar ik zie op die laatste foto toch wel erg veel kleurverschil tussen je gebleekte tanden en die aangezette stukjes… Dat is dus de reden dat ik mijn tanden nooit kan/ga laten bleken, want mijn voortanden zijn ook voor de helft ‘nep’. Maar goed, ben wel blij dat je zo tevreden bent!

  1. In het echt valt het behoorlijk mee, maar als je het storend vind zou je er bij de tandarts nieuwe stukjes neptand aan kunnen laten zetten in de ‘nieuwe’ kleur van je tanden na het bleken. Ik vind dat zelf niet nodig, maar ik kan me voorstellen dat bij sommigen het kleurverschil zo groot is dat het nodig is om ze te vervangen.

   1. Da’s idd een optie ja! 🙂

 9. Sophie zegt:

  Ik heb hetzelfde laten doen, ook bij White Shine. Ik was erg blij met het resultaat, maar het heeft bij mij ongelofelijk veel pijn gedaan! En ik ben echt niet kleinzerig, maar het was voor mij echt afzien! Vooral de eerste en derde sessies deden extreem veel pijn. Het heeft daarna nog een hele dag ontzettend pijn gedaan, ik had nog zo’n 8 á 9 (extreme) pijnscheuten (dat moest hooguit 2 zijn) per minuut en daarbij een soort voortdurende vervelende pijn. Nu ben ik een maand verder en zijn mijn tanden al een stuk minder wit! Ondanks dat ik de eerste 48+ uur geen kleurstoffen had gegeten en over het algemeen weinig kleurstoffen eet, en ik drink zelden koffie/rode wijn en rook niet.

  Dus eerlijk gezegd zou ik het niet nog een keer doen. Maar ik denk dat het zeker verschilt per persoon hoeveel pijn het doet en hoe snel je tanden weer teruggaan naar de oude kleur.

 10. […] blog-artikel van iemand die het proces stap-voor-stap uitlegt, mocht je daar interesse in hebben: Tanden bleken bij White Shine. Toevallig bij de kliniek in Hilversum waar ik bijna dagelijks langskom met de bus 😉 De […]

 11. […] blog-artikel van iemand die het proces stap-voor-stap uitlegt, mocht je daar interesse in hebben: Tanden bleken bij White Shine. Toevallig bij de kliniek in Hilversum waar ik bijna dagelijks langskom met de bus De schrijfster […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.