Make-up Reviews

Tip: MAC Tendertones!

Toen de MAC Shop/Cook-collectie werd aangekondigd hoorde ik opeens ontzettend veel enthousiaste geluiden over de MAC Tendertones. Deze lipproducten zijn al enkele malen eerder door MAC uitgebracht en hebben een flinke fanbase opgebouwd. Het was alweer een paar jaar geleden dat de Tendertones verkrijgbaar zijn, dus liefhebbers waren erg blij om te horen dat ze weer eventjes terug zouden komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze nog niet kende, maar na zoveel positieve verhalen moest ik ze natuurlijk wel uitproberen!

Ik zal me maar meteen vast excuseren voor de foto’s, want ik had ze al gebruikt toen ik ze op de foto zette! Normaal wacht ik altijd, zodat ze mooi op de foto kunnen, maar ik had eigenlijk niet gedacht dat ik er nog een review over zou schrijven. Nu ik ze eventjes heb gebruikt begrijp ik helemaal waarom ze zo gigantisch populair zijn en wilde ik ze toch erg graag laten zien.

De Tendertones zijn een soort combinatie tussen een lippenbalsem en een lipgloss. Ze zijn dus erg verzorgend, maar geven een prachtige glans. Daarnaast hebben ze ook nog eens SPF 12 (dat is in de zomer altijd mooi meegenomen!) en ruiken ze ook nog eens heerlijk! MAC-liefhebbers zullen de verpakking wel herkennen, want die is namelijk exact hetzelfde als de Paint Pots en Fluidliners. Zo’n glazen potje met schroefdeksel is misschien niet heel praktisch, maar op zich werkt het prima.

Hush, Hush | Tread Gently

Voor de Shop/Cook-collectie zijn de Tendertones in vier verschillende tinten uitgebracht. Ik koos de twee neutrale kleuren, namelijk Hush, Hush en Tread Gently. Hoewel ze er in de potjes erg verschillend uitzien zijn ze nagenoeg transparant met een subtiele glitter op de lippen:

Hush, Hush | Tread Gently

Ik liet het natuurlijk al eventjes doorschemeren, ik vind ze ontzettend fijn! Ik had in eerste instantie alleen Hush, Hush gekocht, maar ben een paar dagen later nog teruggegaan voor Tread Gently. Dit is echt de perfecte combinatie tussen een lippenbalsem en een lipgloss! Ze verzorgen erg goed, maar geven daarnaast een mooie glans. En de geur… Heerlijk! Lekker zoet en fruitig, maar absoluut niet misselijkmakend. Tja, gewoon fijne producten voor de komende zomermaanden!

Voor een Tendertone betaal je €15,00. Nee, ze zijn absoluut niet goedkoop, maar ze zijn het wat mij betreft zeker waard. Ik begrijp helemaal waarom zoveel mensen dol zijn op deze lippenbalsems en raad je absoluut aan om even een kijkje te nemen. Een klein nadeel is wel dat ze slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn. De MAC Shop/Cook-collectie ligt inmiddels alweer ruim anderhalve week in de winkels, maar met een beetje geluk kan je ze nog wel vinden! Je vindt MAC onder andere bij enkele filialen van De Bijenkorf, Douglas en de MAC Pro Store in Amsterdam. Kijk voor alle verkooppunten op de website van MAC.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Dat er SPF in zit vind ik een erg groot pluspunt!
  Jammer dat ze waarschijnlijk zo’n beetje uitverkocht zijn.. Ik ben er toch wel erg benieuwd naar.

  1. Gewoon even bij een verkooppunt langsgaan of even bellen, wie weet hebben ze ze nog! De Pro store had er vorige week nog best wel wat, dus het is het proberen waard 🙂

 2. Lijkt me erg fijn! Helaas iets boven mijn budget;)

 3. Nu heb ik spijt dat ik toch niet even ben gaan kijken naar de tendertones, vooral de geur wil ik ruiken! Ik vind het wel fijn dat ze transparant zijn, zolang ze fijn aanvoelen!

 4. Ik heb nog getwijfeld of ik ze zou kopen. Ik heb ze toch maar laten liggen. Nu heb ik er wel een beetje spijt van 🙁

 5. Mmm ik twijfel nog heb al wel de nagellak maar ik zie dat haast geboden is misschien moet ik t toch maar doen:)) ze zijn wel erg gaaf

 6. echt mooie producten =)

 7. Vind ze er chic uitzien! Maar op je lippen zie je dus eigenlijk geen verschil tussen de kleuren? 🙂

 8. Hush hush vind ik prachtig!

 9. Isabella zegt:

  Ze zien er fijn uit, maar Ik vind dit soort verpakkingen erg onhandig omdat mijn nagels een beetje aan de lange kant zijn 🙁

 10. Ze zien er fijn uit!

 11. Ik denk dat je aan 1 zo’n potje ook wel genoeg hebt, het verschil zit ‘m net in de shimmer , maar dat vind ik dan weer niet zo heel “boeiend”. Al met al lijken ze me wel fijn haha!

 12. Pfff. ik denk echt niet dat ik het geld over heb voor zo’n tendertone. Ik heb een heleboel fijne lipbalsems, voor slechts een paar euro. Ik hoef niet per se MAC te hebben. Wat wel fijn is, is dat er SPF in zit, want dat hebben die paar-euro-lipbalsems niet. Maar voor mij persoonlijk is dat niet de reden waarom ik ineens wel 15 euro uit wil geven aan een lipbalsem.

 13. Ik had er ook zoveel over gehoord op YouTube dat ik bij de MAC counter toch maar over stag ben gegaan voor hush hush en ik moet zeggen ik grijp verdacht vaak naar dit potje 🙂 ze ruiken ook zo heerlijk en niet te overheersend.

 14. Mieke zegt:

  Ik had er al meer over gehoord maar toen ik je post gisteravond zag was ik overtuigd. Vanochtend langs de Mac counter in Amsterdam geweest, en heb tread gently gekocht!! Super fijn spul, heb er m’n zusje ook gelijk een aangesmeerd haha. Ze hadden er trouwens nog genoeg bij de Bijenkorf counter en toen ik later langs de pro store liep lagen er ook nog genoeg. Ben er echt superblij mee!

  1. Aaaah, goed om te horen dat ze er nog waren. Veel plezier ermee!

 15. Ik heb ze bewust niet gekocht, vind mijn born lippy even goed! 🙂

 16. Tessa zegt:

  Naar mijn mening zijn ze iets te sheer. Ik hou wel van een mooi kleurtje. 🙂 Je hebt me wel erg nieuwsgierig gemaakt naar de geur met jouw beschrijving!

  1. De andere twee tinten hebben iets meer kleur! Wie weet toch iets voor jou? 😉

 17. hmm ik weet niet of ik het er het geld voor over zal hebben. Wel fijn dat ze jou goed bevallen.

 18. Lijkt me erg fijn alleen echt te duur voor mij 🙁

 19. MAC zou deze echt permanent moeten maken!

 20. Oeee ik vind ze echt leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.