Nagellak Tips

Tips voor gezonde, lange en mooie nagels

Ik krijg regelmatig via e-mail, Twitter of bij artikelen de vraag “Hoe krijg jij jouw nagels zo mooi?“. Ik heb in het verleden heel wat artikelen geschreven over hoe je je nagels het beste kunt verzorgen, maar aangezien dat al een lange tijd geleden is leek het me tijd voor een nieuwe versie. Heb je last van splijtende, scheurende, broze of korte nagels? Lees dan snel verder voor mijn tips voor mooie nagels!

Het geheim van gezonde, lange en sterke nagels

Op deze foto draag ik Barry M Majesty

Een goede nagelverzorging begint wat mij betreft bij de nagelriemen. Mijn nagels waren vroeger vrij kort en gingen makkelijk splijten, waardoor er ‘laagjes’ van m’n nagels af kwamen. Pas toen ik mijn nagelriemen goed en regelmatig ging verzorgen ging dat weg en gingen mijn nagels ineens hard groeien. Het maakt zo’n groot verschil! Zeker wanneer je nagels een oppepper kunnen gebruiken raad ik je aan om ze minimaal één keer per dag in te smeren met een goed product, al doe ik het zelf vaak meerdere keren per dag.

De beste producten voor nagelriemen

Mijn favoriet was jarenlang Lush Lemony Flutter, maar omdat die wat vet is (en ik het liefste mijn nagelriemen insmeer als ik ergens zit te wachten o.i.d.) gebruik ik tegenwoordig ook vaak de L’Occitane Shea Cuticle & Nail Cream. Deze twee vind ik veruit het beste werken en kan ik dus van harte aanbevelen. Ook je handen moet je niet vergeten, vaak verzorg ik die meteen nadat ik mijn nagelriemen heb ingesmeerd. Ik ben sinds een jaar groot liefhebber van de L’Occitane Shea Butter Hand Cream, wederom één van de beste handcrèmes die ik heb uitgeprobeerd.

Mijn ultieme tip: Trind

Veel mensen gebruiken nagelverharders als hun nagels snel breken of splijten, maar ik ben daar persoonlijk niet zo’n voorstander van. Vaak maken zulke producten je nagels extra droog waardoor ze nog brozer worden en sneller beschadigen. Ik ben echter wel fan van de producten van Trind, en dan met name de Nail Balsam en de Nail Repair. Nail Balsam is een hydraterende gel die ervoor zorgt dat je nagels wat extra vocht krijgen, wat zeer effectief is bij splijtende nagels. Nail Repair is een nagelverharder, maar wel een type dat je nagels niet extra uitdroogt. Ik gebruik deze twee producten altijd in combinatie met elkaar en standaard als basis onder mijn nagellak in plaats van basecoat. Eerst breng ik wat Nail Balsam aan, laat het even intrekken, masseer de overgebleven gel in mijn nagels en vervolgens breng ik daar overheen de Nail Repair aan. In dit artikel kunnen jullie meer over deze twee producten lezen.

Voeding en supplementen voor sterke nagels

Ook moet je het belang van gezonde voeding absoluut niet onderschatten. Ik at de afgelopen jaren al redelijk gezond, maar nu ik sinds een paar maanden intensief met mijn voeding en sporttrainingen bezig ben, merk ik pas echt hoe de kwaliteit van je nagels kan verbeteren. Ze groeien ineens zo ontzettend hard!

Op bovenstaande foto zien jullie een Vitamine B-supplement dat ik gebruik (vooral omdat ik vegetariër ben en daardoor risico loop op Vitamine B12-tekort) en ik merk dat dat al een flink verschil maakt. Daarnaast zorg ik dat ik veel goede vetten eet (denk aan avocado’s, lijnzaad en noten), veel eiwitrijke dingen en uiteraard vele groente en voedzame producten. Ik heb overigens de laatste weken regelmatig vragen over mijn huidige voedingspatroon gekregen, dus ik zal daar een keer wat meer over vertellen. Ik eet absoluut niet noodzakelijk ‘clean’ of extreem, maar gewoon goede voedzame dingen, die vooral heel erg lekker zijn.

Meer tips om mooie nagels te krijgen?

Dit zijn mijn basistips voor mooie nagels, maar er staat inmiddels al heel wat vergelijkbare artikelen op PinkyPolish.nl! Dit zijn een paar aanraders:

Dit is een combinatie van NYC Full Metal Jacket en Catrice Two Million Dollar Baby

Helaas is er onlangs bij mij een nagel afgebroken doordat ze beschadigd zijn geraakt toen ik veel in de winkel aan het werk was, dus ik heb meteen de hele boel maar kortgeknipt. Ach, een frisse start voor net nieuwe jaar, nietwaar? De komende weken zal ik dus zelf ook mijn eigen tips weer gaan toepassen en ik weet zeker dat ze snel weer op lengte zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Bluh, ik bijt nog steeds nagels 🙁 misschien is vandaag, 1 januari, wel een goede dag om ermee te stoppen. Misschien krijg ik dan net zulke mooie nagels, wauw!

  1. Elise zegt:

   Hey, ik bijt/beet ook nagels ben er een paar weken geleden mee gestopt, je ziet al verbetering! Hoop dat ik in 2014 ook mooie nagels krijg ^^ Succes 😉

 2. Leuk en handig artikel! ga ik ook eens proberen met nagelriemolie

 3. handige tips 😀 zelf doe ik vrij weinig aan mijn nagels omdat ze van nature erg lang en sterk zijn ^^ ik heb de meest makkelijke nagels ever!

  1. Makkelijkste EN zeker de mooiste! Van alle nagels die ik tegen kom op blogs zijn die van jou echt wel de mooiste! *jaloers* 😉

 4. Je nagels zien er altijd prachtig verzorgd uit!

 5. Handige tips! Gelukkig heb ik al sterke nagels van mezelf.

 6. Hele handige tips 😀 x

 7. Handige tips. Ik zelf vrij makkelijke nagels wat dat betreft, maar wat extra verzorging kan nooit kwaad. Ik gebruik zelf wel trouw lemony flutter (:

 8. Handige tips , ik moet die nagelverharder van trind

 9. Fijne tips, ik ben zelf overgestapt naar acryl nagels. Maar verzorg wel mijn handen en nagelriemen dagelijks.

 10. Dona zegt:

  Goed dat je een B12 supplement neemt! Ik heb jarenlang vegetarisch gegeten (en erg afwisselend en gezond, ik lette heel erg op wat ik at) en kreeg een B12 tekort.

  Verder een duidelijk en informatief artikel :).

 11. Heel handige tips 😀

 12. Nail repair van Trind gebruik ik niet, moet je er weer afhalen met remover en daar kunnen mijn nagels juist niet tegen. Alternatief voor Trind balsem is trouwens Herome Hydrating Nail Gel, had weer eens extreem droge nagels (wit uitgeslagen zelfs) en na een kleine 2 weken is dat in ieder geval weer weg en heb ik tenminste weer een mooi wit randje langs mijn nagels (lange nagels is een illusie voor me, zeker in de winter hahahaha). Verder uiteraard elke dag smeren met nagelolie (of je gebruikt gewoon amandelolie) en met Lemony Flutter smeren om het randje ook mooi wit te houden en soepele nagelriemen te houden (gebruik ik trouwens ook voor mijn teennagels omdat ik daar heel slechte nagelelriemen heb. Zo probeer ik de winter door te komen met nog acceptabele nagels. 😛

 13. Mooie producten! Zelf ben ik ook fan van de Trind producten, die doen zoveel goeds voor mijn nagels!!
  Sinds een tijdje gebruik ik trouwens ook graag een laagje Sensationail gelnagellak om mijn lange nagels sterk te houden

 14. Fijne tips! Ik heb ook best zwakke nagels, nadat ik nagellak op heb gehad meestal. Misschien ligt dat dan ook aan de nagellakremover die ik gebruik.. Als ik een poos geen nagellak heb gebruikt zijn ze supersterk en lang!

 15. Fijn en handig artikel, Trind vind ik zelf erg fijn. Sinds het op is zijn mijn nagels weer flink er op achteruit zijn gegaan!

 16. Thnx voor de tips! Wel prachtige nagellak heb je op die Barry M Majesty!

 17. margriet kuper zegt:

  ben net als jij ook helemaal fan van trind en gebruik ook beide producten onder mn nagellak. Voordat ik dat deed spleet het ook heel erg. Ik merk dat mn nagels veel steviger zijn nu.
  En dan te bedenken dat ik een aantal jaar geleden nog nagels beet.,

 18. Ik verzorg mijn nagels elke maand een paar keer, maar toch scheuren ze af :(. Ik zal jouw tips eens toepassen 🙂

 19. Fijne tips!

 20. Handige tips! Mijn nagels zijn ook wat langer nu ik meer handcreme e.d gebruik.

 21. Wat een fijne producten! En wat een prachtige nagellakken.

 22. Cynthia zegt:

  Ik kan die nagel/nagelriemcreme nergens vinden op de site van L’occitane, de handcreme van 19,50 euro zit wel alvast in mijn winkelmandje.

  Wat is jouw top drie van favoriete handcreme’s?

  Complimenten voor het leuke artikel!

 23. Thanks voor je informatieve blogpost 🙂 Sinds enkele weken drink ik iedere dag een (groene) smoothie én ik merk dat het invloed heeft op mijn nagels (haren, huid, etc.). Mijn nagels zijn sterker, groeien sneller en splijten een stuk minder snel. Daarnaast smeer ik meerdere malen per dag mijn handen in met een vette handcrème waarbij ik mijn nagels en nagelriemen meeneem.

 24. Valerie zegt:

  Ik moet zeggen, ik gebruik de Trind Nail Balsam nu al ongeveer 4 weken en mijn nagels zien er wel gezonder uit. Ik denk dat het van dit komt. Ze ‘herstellen’ van gelnagels dat ik gehad heb. Ze zijn wel nog héél zwak maar zien er gezonder uit. Dank je voor de tips!

 25. Wat een fijne tips! Mijn nagels zijn een tijdje geleden opeens een stuk slechter geworden. Waarschijnlijk kwam dit door de nagelverharder die ik teveel gebruikte. Mij werd ook Trind aangeraden, maar ik wist niet zo goed welk product ervan. Dus dit artikel komt als geroepen 🙂

 26. heel handig artikel! ik ben altijd meer fan van je filmpjes dan van je artikels, gewoon qua smaak hoor je blog is wel heel erg leuk!!! maar dit vind ik echt een heel erg handig artikel!!

 27. Wauw, je nagels op die tweede foto zijn echt super mooi!! Goed artikel!

 28. Heel handig!

 29. Handig, ik gebruik graag een nagelriem olie van Koh al mijn nagelriemen heel droog zijn en anders de lemony flutter.xx

 30. Jij hebt zo’n mooie nagels! Ik probeer mijn nagels ook telkens goed te verzorgen, toch zijn ze niet zo gezond jammer genoeg

 31. Wat een leuk artikel! Zijn heel handige tips

 32. Bianca zegt:

  Wat ook fijn en budget is, is de Kruidvat care & repair pen, verzorgt en voedt de nagelriemen.

 33. Bedankt voor de tips!

 34. Wat een fijne tips! Mijn nagels zijn een ramp en wil er graag mee bezig dat ze sterker en mooier worden ik ben blij met deze tips

 35. Heel handig artikel!

 36. Erg handige tips! Vind de nagellak van BarryM ook heeel erg mooi! Zelf smeer ik mijn nagels ook dagelijks in, het helpt echt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.