Samenwerkingen

LIFE: Ga jij de Financiële Detox Challenge aan?

En, hoe gaat het met jullie goede voornemens van dit jaar? Hoog op mijn lijstje staan gezond eten en sporten, en ik moet zeggen dat dat best aardig gaat! Naast afvallen, stoppen met roken en gezond eten staat ook het voornemen van ‘geld besparen’ voor veel mensen op de planning voor het nieuwe jaar. Maar hoe pak je dat aan? How 2 Spend It maakt het ons makkelijk en heeft de Financiële Detox Challenge opgezet. Met dit plan ga je 6 weken aan de slag met je geldzaken en krijg je inzicht in je financiën. Wil je nu toch echt gaan sparen om die droomreis naar Bali te maken of eindelijk het geld voor een Chanel-tas bij elkaar te sprokkelen? Dat gaat je met deze uitdaging lukken!

Aan het begin van het jaar vliegen de wellness-, sport- en detoxplannen je om de oren, maar een gestructureerd plan om je financiën aan te pakken kom je veel minder tegen. En dat is waarom de Financiële Detox Challenge zo handig is! Met dit gratis plan ga je gedurende 6 weken aan de slag met je geldzaken. Je krijg hierdoor veel meer inzicht in je financiën, je geldgedrag en krijgt hiermee de tools om je financiële doelen eindelijk te bereiken. How 2 Spend It is een platform dat vrouwen inspireert om de financiële touwtjes in eigen handen te nemen, zodat meer en meer vrouwen financieel redzaam zijn.

Schermafbeelding 2016-02-10 om 11.48.15

De Financiële Detox Challenge duurt 6 weken, waarbij je wekelijks een nieuwe opdracht in je mailbox ontvangt. Deze opdrachten beginnen bij het opstellen van een (virtuele) ‘Dream Jar’, waarbij jij voor jezelf een financieel doel stelt dat jij binnen een bepaalde tijd wilt gaan halen. Bijvoorbeeld een mooie reis, een bedrag op je spaarrekening of een nieuwe laptop. Vanaf dat moment ga je elke week aan de slag met je financiën, zoals het duiken in je financiële administratie, neem je je inkomsten en uitgaven onder de loep en tegen het einde ontdek je je toxic spending habits, waar je vervolgens aan gaat werken om er weer gezonde gewoontes van te maken. Wil je nog wat extra inspiratie? Check dan ook de website en Facebookpagina van How 2 Spend It.

Untitled design

De opdrachten geven je al een mooi steuntje in de rug, maar om je nog extra te helpen is er ook nog de handige Budgettool app die je kunt gebruiken om het overzicht en de status van je Dream Jars bij te houden. Hierin kun je bijvoorbeeld je vaste lasten en inkomsten kwijt, maar ook de dagelijkse uitgaven als boodschappen, treinkaartjes en je nieuwe outfit. Handig hieraan is dat je uitgaven kunt splitsen in ‘verplicht ‘en ‘leuk’. Hierdoor zie je makkelijk welke kosten je noodzakelijk moet maken, maar ook de extraatjes die niet altijd nodig zijn. Ook kun je bij elke uitgave je gemoedsstemming aangeven. Geef je vooral geld uit als je je somber voelt? Dan kun je dat gedrag aanpakken. Ook kun je per maand zien hoeveel budget er is gereserveerd voor vaste uitgaven als huur, zorgverzekering en je telefoonabonnement, maar ook hoeveel je nog kunt uitgeven aan niet-noodzakelijke dingen.

Het merendeel van de goede voornemens zijn tegen het einde van Januari al weer vergeten, maar met de Financiële Detox Challenge gaat 2016 het jaar worden dat je je geldzaken helemaal op orde krijgt. Voor welke doelen gaan jouw Dream Jars zijn? Laat het weten in de commens!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met How 2 Spend It

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Wat een grappig idee zeg! Ik denk dat dit voor vele mensen zeker enorm handig kan zijn… Ik ben een enorme ‘knieperd’ wat geld betreft, dus ik gok dat ik dit niet nodig zal hebben! 😉

 2. Wat een goed idee. Ik merk echt sinds de verhuizing dat ik veeeel te veel uitgeef en we gewoon geen overzicht meer hebben. Voor ons is dit echt een goeie challange!

 3. Ik heb deze app een keer geïnstalleerd en ik vond hem eigenlijk niet fijn. Dus jammer!

  1. Nathalie van Wingerden zegt:

   Hi Michelle,
   Hier Nathalie van How 2 Spend It. Jammer dat je de app niet fijn vond. Wil je ons misschien laten weten waarom niet? Wij staan altijd open voor verbeteringen. 🙂

   Groetjes,
   Nathalie

 4. Heel leuk idee helaas heb ik al een heleboel plannen waarbij ik geld uit ga geven Haha.

 5. Leuk voor diegene die het echt nodig hebben…..

 6. Ik doe niet exact deze challenge, maar mag in februari alleen echt het hoogstnoodzakelijke uitgeven… en ik verschiet er echt van hoeveel ik nutteloos uitgeef op een maand!

 7. Ik ga eens een kijkje nemen, ik probeer wel op te letten wat ik uitgeef, helemaal omdat ik gewoon mega weinig te besteden heb, maar soms plunder ik mijn spaarrekening en dat is gewoon niet de bedoeling, die is er voor nood..

 8. Ik let soms veel te weinig op, dus ik ga ook eens kijken of ik hier wat mee kan

 9. Myrthe zegt:

  Wat leuk!! Ik ga hem ook downloaden. Sinds ik helemaal in de wereld van AB ben gedoken en me helemaal gek smeer aan ‘laagjes’ blijf ik maar kopen. Zat van de week te denken dat ik toch eens wat inzicht wil hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.