Lifestyle

De 3 leukste beauty-podcasts om meteen te volgen

De laatste tijd ben ik op zo’n gigantische podcast-kick dat ik het gewoon met jullie moet delen. Beauty in een podcast? Ja joh, dat is er ook gewoon! Lees verder voor mijn absolute favorieten!

Jaren lang was ik verzot op YouTube video’s, maar ik maak er de laatste tijd minder tijd voor. In een video vertelde ik jullie al dat het relaxed vind om naar luisterboeken te luisteren, omdat je dat gewoon kunt doen terwijl je je aan het opmaken bent, je huis opruimt of onderweg naar je werk bent. Kortom: je hoeft er niet naar te kijken. Dat is met podcasts precies hetzelfde! En net als dat er voor elke interesse wel een YouTube-kanaal te vinden is, is er ook voor iedere hobby een podcast. Nou, ik kan m’n hart ophalen met het aanbod en ik weet zeker dat jullie deze ook leuk gaan vinden!

At Home With…
Door deze podcast ontdekte ik de wereld van beautygerelateerde podcasts. Ik keek vroeger regelmatig de video’s van Viviannalovesmakeup (nu The Anna Edit) en Lilly Pebbles, maar dit duo heeft nu dus ook een podcast! In deze serie gaan ze thuis langs bij interessante mensen en vragen ze hun gasten de hemd van het lijf. De afleveringen met Lisa Eldrigde en Liz Earle vond ik tof, maar ze zijn eigenijk allemaal gewoon ontzettend leuk. Door de insteek van de show krijg je echt een kijkje in het leven van de gasten en omdat het zulke fascinerende personen zijn is het bereinteressant. Het eerste seizoen is nu klaar en het is geloof ik nog niet bekend wanneer de nieuwe serie zal starten, maar de bestaande afleveringen zijn in elk geval een aanrader.

The Emma Guns Show
Oh, dit is ook zo’n show waar ik telkens weer naar uitkijk als er weer een nieuwe aflevering is! Emma Gunavardhana (oef, wat een lastige naam…) is geen groentje in de wereld van beauty, want ze heeft jaren lang als Beauty Editor gewerkt voor OK! Magazine in de UK, waardoor ze een echte insider in de beautywereld is. In haar show interviewt ze elke week een interessante expert op verschillende gebieden. Zo komen er oprichters van beautymerken, artsen, voedingsexperts en collega’s van haar voorbij. Het merendeel van haar gasten zijn mij onbekend (al heeft ze Pixiwoo en Caroline Hirons ook te gast gehad), maar door de interessante onderwerpen (variërend van make-up, huidverzorging, mentale- en fysieke gezondheid en ondernemerschap) ben ik elke aflevering weer geboeid. Emma is ontzettend herkenbaar en persoonlijk, waardoor het een hele relaxte en toegankelijke show wordt.

Full Coverage
Geen zin in diepgaande gesprekken en wil je gewoon lekker simpel geklets over beauty horen? In deze podcast kwebbelen Harriet Hadfield (van Harry Makes it Up) en Lindsay Kelk (auteur van de I Love… boekenserie) over alles wat met beauty te maken heeft. De laatste lanceringen komen aan bod, tips en ervaringen worden gedeeld en het is net alsof je aan tafel zit bij je beauty-obsessed vriendinnen. Lekker spontaan, van de hak op de tak en heerlijk ontspannend. Love it!

Oh, en heb je geen iPhone? Je kunt podcasts ook luisteren met apps als Overdrive en Acast, daar zijn deze podcasts ook te vinden! Dit zijn in elk geval mijn tips van podcasts die je gewoon meteen op je telefoon moet zetten. Hebben jullie tips voor mij? Laat het weten in de comments, ik ben benieuwd!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Christine zegt:

    wauw, weer een artikel, super leuk! Zelf heb ik nog nooit naar podcasts geluisterd, omdat ik eigenlijk youtube/series altijd al als achtergrondmuziek op heb staan zonder dat ik er echt naar kijk. Bij boeken heb ik juist het omgekeerde: ik moet lezen (met mn ogen) om er weg in gezogen te worden, anders denkt mn brein dat het achtergrond muziek is en let ik weer niet op.

  2. Wat een heerlijk artikel! Ik heb nog nooit naar podcasts geluisterd maar wil dat graag eens gaan doen. Dus dit zijn fijne tips om mee te beginnen!

  3. Zo leuk en ik zal zeker even kijken….

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.