Huidverzorging Reviews

Banila Co. – Clean It Zero

Hoe dol ik ook op make-up ben, ben ik minstens zo dol op het verwijderen ervan. Er is bijna niks beters dan de dag afsluiten met een heerlijk schoon gezicht, nietwaar? De eerste stap in mijn reinigingsroutine is steevast een reinigingsbalsem of -olie. Toen ik me ging verdiepen in Aziatische huidverzorging kwam ik een product tegen dat alom geliefd is in de Asian Beauty community. Tja, die moest ik natuurlijk proberen! Eens kijken hoe Banila Co. Clean It Zero het opneemt tegen mijn favorieten.

Banila Co Clean It Zero-4

Clean It Zero is één van de meest bekende Koreaanse reinigingsbalsems. Er zijn meerdere versies van verkrijgbaar (zoals eentje voor de gevoelige huid of om een doffe huid tegen te gaan), maar ik heb de klassieke originele versie. Aldus Banila Co. wordt er van deze elke 4.8 seconden eentje verkocht, wat natuurlijk bizar veel is als je er over nadenkt! Tja, dan moeten we toch maar eens gaan kijken wat deze balsem nou zo bijzonder maakt. Ben je overigens benieuwd naar de reden dat ik altijd een olie of balsem als eerste stap gebruik? Neem dan even een kijkje in dit artikel.

Ingrediënten
Mineral oil, cetyl ethylhexanoate, peg-20 glyceryl triisostearate, peg-10 isostearate, polyethylene, butylene glycol, water, rubus suavissimus (raspberry) leaf extract, bambusa arundinacea stem extract, aspalathus linearis leaf extract, viscum album (mistletoe) leaf extract, angelica polymorpha sinesis root extract, carica papaya (papaya) fruit extract, malpighia glabra (acerola) fruit extract, epilobium angustifolium leaf extract, bht, butylparaben, ci 16255, ci 15985, fragrance

Zoals je hierboven kunt zien is de balsem op basis van minerale olie. Ik weet dat daar hier in Nederland soms wat moeilijk over wordt gedaan, maar het wordt in Azië juist heel vaak als reiniger gebruikt, juist omdat het de huid niet zou irriteren of verstoppen. Interessant, nietwaar?

Banila Co Clean It Zero-3

Wat me meteen aan het product opvalt is dat hij in vergelijking met andere reinigingsbalsems (zoals deze van Clinique of The Body Shop) een iets luchtigere structuur heeft. Daarnaast heeft hij een ietwat fruitige geur die ik wel lekker vind. De balsem is wat lastig uit de verpakking te halen, maar gelukkig is er een spateltje meegeleverd.

Je gebruikt deze net als elke andere reinigingsbalsem. Je masseert hem goed in op een droge huid waardoor hij in een olie verandert, voegt vervolgens wat water toe om hem melkachtig te maken en daarna spoel je hem af. Het masseren gaat met deze balsem hartstikke goed, maar het afspoelen wat minder. Je bent bij dit product dus eigenlijk wel genoodzaakt om een washandje of iets dergelijks te gebruiken, anders blijft er nog vrij veel residu achter. Is op zich niet erg, want dat zorgt er wel voor dat je je huid echt intensief kan reinigen. Ik pak bij deze overigens ook gewoon mijn ogen mee, dat is geen probleem. Na deze balsem gebruik ik altijd nog een milde facewash en dan is mijn huid echt top gereinigd.

Banila Co Clean It Zero-5

Ik moet zeggen dat hij mijn huid wel goed reinigt. Met (zware) oogmake-up heeft hij wat meer moeite, maar de rest gaat er met gemak af. Daarnaast is de substantie vrij stevig, waardoor je ook niet nog hoeft te zijn dat het van je gezicht druppelt. Ik had zelf liever gezien dat hij ook zonder washandje goed te verwijderen was, daar is de Clinique Take The Day Off Cleansing Balm toch beter in. Als ik tussen deze twee moeten kiezen ga ik dan toch voor die laatste. Toch ben ik wel benieuwd naar andere Aziatische reinigingsbalsems en -oliën. Snel maar een andere proberen!

Banila Co. Clean It Zero – ± €15,00
iHerb | RoseRoseShop

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Ik ben gek op reinigingsbalsems en oliën de laatste tijd! Die van Clinique en die van The Body Shop heb ik beide. Ik gebruik echter wel altijd een nat washandje erbij, maar dan wel van 100% polyester. Bij neweco.nl heb ik ze gekocht; werken hetzelfde als dat bekende roze doekje (makeup eraser). Ideaal want supersnel klaar en geen watjes nodig voor de oogmakeup oid. En ze zijn heel zacht, totaal niet te vergelijken met die harde en grove washandjes die je overal wel kunt kopen. Tip…

 2. Fijn dat je zo’n “exotisch” product geprobeerd hebt. 😉 Wat gezichtsreiniging betreft, zweer ik bij Ultrabland van Lush!

 3. Ik had hem in de zomervakantie gekocht in HK, moet hem alleen nog openen. Momenteel gebruik ik de oil cleanser van DHC, ook erg fijn! 🙂

 4. Aah wat een ontzettend leuke verpakking zeg! Daar alleen al wordt ik verliefd op, hihi.
  Jammer dat hij je toch niet helemaal bevalt!

  1. hihi ik dacht precies hetzelfde Irina! zonde maar altijd handig om te weten 🙂 x Anne

 5. manwai zegt:

  aaah, jaaa die is zo fijn! Als ik foundation op heb, verwijder ik altijd met Banila Co.

 6. Varenka W zegt:

  Wat een leuke review….ik ben ook een enorme fan van Clinique, ik was dus heel benieuwd of deze balsem fijner zou werken.

 7. Marye zegt:

  Beste Charlotte, zou het mogelijk zijn voor jou om een artikel te publiceren over je huidige gezichtsverzorging? Daar ben ik namelijk ontzettend benieuwd naar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.