Huidverzorging Reviews

Beauty Without Cruelty – Skin Renewal Lotion

In mijn grote iHerb.com-shoplog konden jullie al de Beauty Without Cruelty Skin Renewal Lotion zien. Ik was ontzettend benieuwd naar dit product, want ik ben eigenlijk altijd nieuwsgierig naar producten met Alphahydroxyzuren. Deze lotion bevat 8% AHA en is bedoeld om je huid te helpen zichzelf te vernieuwen. Ik kocht deze voornamelijk om op mijn gezicht te kunnen gebruiken, maar inmiddels heb ik ‘m op allerlei verschillende plekken uitgeprobeerd. Ik ben ontzettend tevreden, want hij is nog beter dan ik oorspronkelijk gehoopt had!

Ik was voorafgaand aan dit product totaal niet bekend met Beauty Without Cruelty, maar het is een Brits cosmeticamerk dat, zoals de naam al doet vermoeden, producten produceert die diervriendelijk zijn en zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten bevatten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog weinig natuurlijke producten heb geprobeerd die écht goed hun werk deden, maar de reviews van de Skin Renewal Lotion waren zo positief dat ik ‘m graag wilde proberen.

De Skin Renewal Lotion zit in een flinke fles van 118 ml en kost bij iHerb $12.06 (ongeveer €9,50). Hij belooft de huidstructuur te verfijnen en de huid beter vocht te laten vasthouden. Je kunt ‘m voor je gezicht gebruiken, maar hij kan ook prima op andere plekken van het lichaam gebruikt worden. De fles is erg basic en zonder al te veel poespas, maar dat maakt mij nooit echt uit. Als de inhoud maar goed werkt!

Veel mensen die op ingrediënten letten zullen vast heel blij van deze ingrediëntenlijst worden! Ik let bij zulke producten vooral op de aanwezigheid van alphahydroxyzuren. In dit product is er vooral melkzuur (lactic acid) aanwezig. Verder zien we milde verzorgende ingrediënten zoals sheaboter, glycerine en verschillende oliën. Daarnaast bevat dit product wel een kleine hoeveelheid siliconen, al vind ik dat zelf nooit een probleem. Velen van jullie zullen overigens blij zijn te zien dat er geen synthetische geur is toegevoegd! De geur die je ruikt (die al nauwelijks aanwezig is), is afkomstig van natuurlijke bronnen.

De lotion is vrij licht van substantie en wordt makkelijk door de huid opgenomen. Toen ik ‘m een paar dagen achter elkaar als nachtcrème gebruikte merkte ik wel dat mijn huid op een gegeven moment wat extra voeding nodig had. Voor een droge huid is hij op zichzelf dus niet voldoende, maar je kunt ‘m natuurlijk wel heel goed aanvullen met een extra crème, olie of een serum.

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al even liet vallen ben ik inmiddels groot fan van de Skin Renewal Lotion. Voor mijn gezicht vind ik ‘m geweldig als nachtcrème, want ik word de volgende ochtend wakker met een heldere en egale huid. Ik vind ‘m dan ook perfect om te gebruiken als mijn huid wat onrustig is. Ook voor mijn droge voeten werkt hij ontzettend goed, want hij zorgt ervoor dat de huid zich sneller vernieuwt, waardoor de harde huid als het ware oplost. Daarnaast doet hij het ook nog eens geweldig bij ingegroeide haartjes. Ik heb op de zijkant van mijn onderbenen altijd vreemde bultjes, die volgens mij veroorzaakt worden door verstopte haarzakjes. Door deze lotion er regelmatig op te smeren is de structuur eindelijk een beetje glad geworden!

Het laatste, en voor mij voornaamste verschil, merkte ik bij mijn decolleté  Sinds een paar maanden heb ik daar last van puistjes en ik kwam er maar niet vanaf. Nadat ik een paar nachten deze lotion had gebruikt was de huid helemaal egaal en rustig. Geen puistje meer te zien! Wow, dat had ik niet verwacht.

Ik vind een product een ‘wondermiddel’ noemen een beetje ver gaan, maar dit is wel een geweldige multi-tasker die ontzettend veel effect op mijn huid heeft gehad. Puistjes op je gezicht/lichaam, ruwe huid en rare bultjes: de Beauty Without Cruelty Skin Renewal Lotion gaat ze allemaal te lijf. Ik zorg vanaf nu dus ook dat ik ten alle tijde een flesje in de buurt heb, want deze gaat absoluut nog heel veel van pas komen. Het product werkt fantastisch en de prijs is ontzettend netjes. Heb ik jullie inmiddels al kunnen overtuigen?

Ik heb geen Nederlandse verkooppunten voor de huidverzorging van Beauty Without Cruelty kunnen vinden (alleen de make-up wordt in Nederland online verkocht), dus als jullie nog tips hebben hoor ik het graag. Ik kocht hem zelf bij iHerb.com, een Amerikaanse webshop waar ik dol op ben. Een nadeel is echter dat je er alleen met creditcard kunt betalen. Mocht je bij iHerb.com bestellen, dan krijg je met mijn code DUZ736 krijg je $10 korting op je eerste bestelling bij iHerb.com van $40.00 of meer en $5 korting als je voor minder bestelt.

Volg PinkyPolish.nl op: Twitter | Bloglovin’ | YouTube | Instagram | Facebook

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. ik ben echt benieuwd geworden naar dit product!

 2. Klinkt goed! Ik zou het zelf wel even willen proberen! Ook fijn dat er goede ingrediënten in zitten, al let ik daar niet heel erg op.

 3. Dit lijkt me een fijn product!

 4. Wauw, dit lijkt me een erg fijn product! Ik moet dringend eens een fijne nachtcrème hebben, of een ander product dat m’n huid kalmeert. Bedankt voor de tip 🙂

 5. Kim zegt:

  Wow, wat een multitasker! In verhouding vind ik dat helemaal niet duur! Leuke ontdekking.

  Hoe zie je trouwens aan de ingrediëntenlijst dat er 8% AHA in zit? Is dat standaard bij melkzuur? Bevat elk product met melkzuur AHA? Ben daar wel benieuwd naar.

  1. De 8% AHA wordt door de fabrikant gecommuniceerd, dus ik ga er vanuit dat die informatie correct is. Lactic acid (melkzuur) ís een alfahydroxyzuur, dus in principe bevat elk product dat melkzuur AHA. Het is echter wel zo dat een product dan wel een bepaalde hoeveelheid van dat ingrediënt moet bevatten zodat de AHA exfoliërend kan werken en dat de ph-waarde van het product ook precies goed moet zijn.

 6. Kimberley zegt:

  Jahoor, je hebt mij overtuigd! 😉

 7. Wow dat klinkt erg goed!

 8. Klinkt super zeg!

 9. Klinkt als een toppertje!

 10. Dat klinkt super en niet zo duur!

 11. Klinkt als een erg fijn product!

 12. Klinkt heel goed zeg! 🙂

 13. Je maakt me nieuwsgierig! Ik ga er eens naar kijken 🙂

 14. Ik ben een grote dierenvriend dus producten zoals deze kan ik alleen maar toejuichen 🙂

 15. Mieke zegt:

  Wow, dit lijkt me een ideaal product zeg! Ik ga zeker even kijken op iHerb!

 16. Oh klinkt heel goed!

  XO

 17. Klinkt fijn!

 18. Wauw, wat een enthousiasme over dit product. Ik merk dat ik er helemaal nieuwsgierig van ben geworden 🙂

 19. Suzanne zegt:

  Klinkt goed, ik zou hem ook wel eens uit willen proberen, ik ga ernaar opzoek.

 20. Eva zegt:

  Wow, klinkt goed zeg. Ik heb sinds ik zwanger ben (nu 24 weken) vre-se-lijk last van acne en niks werkt er tegen, zou dit er goed voor werken? Weet iemand misschien of AHA tijdens zwangerschap gebruikt mag worden (ga wel even googlen) zo ja ga ik het zeker proberen want ik word een beetje wanhopig ervan!! Fijne review!

 21. Bianca zegt:

  Nieuwsgierig geworden na de review, meteen gekeken op iHerb, maar kon de lotion niet vinden 🙁

 22. Heel nieuwsgierig geworden!

 23. dit klinkt inderdaad zeer goed!

  Liefs
  JOLIEFIE

 24. Lijkt me geweldig.

 25. Cindy zegt:

  Oehhh! Je hebt me enthousiast gemaakt. Ik gebruik hem nu van Paula’s Choice. Ben benieuwd of deze er op lijkt! Net besteld op EBay voor €13,50 inclusief verzenden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.