Tips

Beautytip 09-01-’13

Zoals jullie misschien wel weten vind ik huidverzorging ontzettend belangrijk. Het reinigen van de huid (’s ochtends én ’s avonds!) is misschien wel de belangrijkste stap in het ritueel. Helaas denken veel vrouwen dat ze met alleen facewash hun huid voldoende reinigen, maar dat is in de meeste gevallen niet zo!

Als je make-up zoals foundation of poeder draagt is dat zeker niet genoeg en kun je je huid het beste in twee stappen reinigen. Gebruik eerst een reinigingsolie/reinigingsmelk/micellaire lotion om de make-up te verwijderen. Vervolgens gebruik je een ‘gewone’ milde facewash om de huid diep vanuit de poriën te reinigen. Op die manier is je huid perfect schoon!

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Dat zijn eigenlijk ook wel mijn twee vaste stappen ’s avonds!
  Eerst een rondje met de cleanse off oil van MAC en dan een nivea reinigingsmousse er achteraan. Fijne combi vind ik dat 🙂

 2. Nienke zegt:

  Ik doe eigenlijk nooit in twee stappen mijn huid reiningen, maar dat komt omdat ik alleen concealer, oogschaduw, mascara, blush en labello op heb. Ik doe eerst al mijn oog makeup remover er afhalen met mijn Kruidvat Oogmake-up Remover. Daarna doe ik de rest met de reinigingsgel van Kruidvat. Dan doe ik mijn gezicht diep reiningen met mijn Hoe Overleef Ik fashewash. Soms vraag ik me wel eens af, hoe moet je ’s ochtends je gezicht reinigen? ’s Avonds doe ik bovenstaande stappen, moet ik dan in de ochtend ook mijn fasewash gebruiken?

  Groetjes Nienke Versteeg

 3. Esther zegt:

  Ik weet nooit zo goed wat het beste is en welke volgorde ik moet gebruiken.
  Ik gebruik nu iedere ochtend een verkwikkende lichte scrub en verfrissende lotion na het douchen.
  En in de avond gebruik ik een facewash en een diep poriën lotion onder de douche.
  Dus moet ik eigenlijk die extra stap met melk nog maken.

  Ik vind huidverzorging belangrijk maar volgens mij schiet ik te kort

 4. Marielle zegt:

  In de avond reinig ik eerst min ogene met zonnebloem olie dan haal ik al de olie weg met keukenrolpapier van mijn ogen. Daarna ga ik met 2 babiedoekjes over mijn gezicht dan reinig ik mijn gezicht met een face-wash. Daarna ga ik met een oogreinegingslotion nog even over mijn ogen en daarna met een tonic over mijn gezicht dan nachtcreme.

  In de ochtend spoel ik mijn gezicht alleen met water en ga er met een watje met tonic over dan dagcreme.

  Ik heb gelezen op een blog van dermatologen dat je je huid niet en sochtends en savonds met een face wash mag reinigen omdat je huid anders zichzelf nog moeielijk kan herstellen omdat het zwaar is voor je huid wanneer je reinigd (met producten dat het vet weg nemen zoals face wash).

 5. Claudia zegt:

  Gelukkig doe ik dit al! Ik dacht, toen ik de eerste zin las, dat ik waarschijnlijk veel te weinig doe aan m’n huid. Maar het valt dus nog wel mee! 🙂

 6. Ja, op die manier doe ik het ook altijd. Het leek me al niet logisch dat je met 1 product zowel je make-up verwijderd als je huid reinigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.