Tips

Beautytip 10-01-’13

Een foundation hoort altijd goed bij je huid te passen en in je eigen huidskleur te zijn. Het kan helaas behoorlijk lastig zijn om de goede kleur uit te zoeken! Het is bij het uittesten vooral belangrijk om de kleur op de goede plaats te proberen. Veel vrouwen testen de kleur op hun hand, maar dat is absoluut niet de juiste plek. Kijk maar eens in de spiegel en houd je handen naast je gezicht. De kans is groot dat ze nog heel wat van kleur verschillen!

Je kunt een foundation het beste uittesten op je hals. Als de kleur van de foundation overeenkomt, dan heb je de juiste te pakken. Alleen op je gezicht testen is niet voldoende, omdat je gezicht meer blootgesteld wordt aan zon en andere dingen die de tint kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een foundation die overeenkomt met de kleur van je gezicht wel prima lijken, maar in verhouding met je hals verkeerd zijn (masker-effect!). Door een foundation te kiezen die matcht met je hals krijg je het meest natuurlijke resultaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Goede tip, die veel dames vast nog nieuw is! ^-^ Op de beautysite van Lauren Conrad stond hier onlangs nog een artikeltje over. De bijgevoegde foto’s lieten duidelijk zien dat de hals beter de goede kleur kon ‘bepalen’ dan de kaak of wang.

  1. Wat is de site van Lauren Conrad?

   1. Thebeautydepartment. Ik denk dat ze die bedoeld. x

 2. Goede tip! op je hals, dat wist ik niet

 3. Ik doe het liever op mijn kaaklijn, zo kun je zien wat een goede match is voor gezicht én hals, omdat in je hals (vooral in een winkel, met licht van boven) nogal wat schaduw valt.

 4. Goede tip! Toch moet ik zeggen dat ik testers in de winkels altijd zo vies vindt (in drogisterijen enzo, niet de chiquere parfumerie winkels). Hebben jullie dat niet? Heeft iedereen met zijn (vieze) vingers in gezeten en dan staat het me altijd zo tegen om dat om mijn gezicht (of hals wat dat betreft) uit te testen. Ik pak meestal een beetje foundation op mijn hand waarvan ik weet dat het mijn kleur is en vergelijk die met andere foundations.

 5. Chiara zegt:

  Mijn hals is zo wit dat ik bang ben dat ik daar echt nooit een foundation voor ga vinden…. Ik doe het meestal op de kaak.

 6. Wat ik ook probeer ik koop een verkeerde kleur, sinds kort heb ik een bb cream en dat werkt wel gewoon fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.