Mijn grillpan is zonder twijfel de meest gebruikte pan uit mijn keuken. Welk soort groente ik er ook in doe, alles wordt er lekker van! Ik had onlangs trek in iets lekkers met een pijnboompitjes en een zachte bite. Iets in de sferen van de aubergine carpaccio die op mijn plankje lag bij De Plantage, maar dan met courgette. Zo gezegd, zo gedaan! Heerlijk als klein gerechtje voor 1 persoon, maar ook top als bij- of voorgerecht.
Dit is overigens een perfect (voor)gerechtje om te serveren als je eens een vegetariër te eten hebt. Geef de vleeseters gewone carpaccio en verras de vega met een versie van courgette. Of snoep er zelf lekker van mee!
Ingrediënten (voorgerecht voor 1 persoon of voor 2 personen als bijgerecht)
- 1 courgette
- olijfolie
- ± 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
- handje pijnboompitten
- verse basilicum
- peper/zout
Begin door de uiteindes van de courgette te snijden, hem te halveren en er vervolgens plakken van te snijden. Verhit de verhit ongeveer 2 theelepels olie in de grillpan en verdeel de plakken courgette. Heb je geen grillpan? Een tosti-ijzer met grillplaten werkt ook prima en anders kun je de courgette ook in de oven roosteren (ongeveer 15 minuten op 220°).
Terwijl de courgette aan het grillen is, rasp je de kaas en kun je de pijnboompitten roosteren. Dit doe je in een droge koekenpan (zonder olie!) op laag vuur. Houd de pan goed in de gaten, ze branden snel aan. Maak ondertussen een rolletje van een handje verse basilicum en snijd ze fijn met een scherp mesje.
Als de courgette mooie grillstrepen heeft en een glazige structuur heeft gekregen is hij goed. Verdeel de plakken over een bord, bestrooi met parmezaanse kaas, pijnboompitten en de basilicum, en maak het geheel af met een flinke scheut olijfolie en peper/zout naar smaak. Enjoy!
Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!
10 Comments
chucky1012
25 september 2016 at 08:17Dat ziet er heerlijk uit!
Ik zal dit gerecht weleens maken.
Xoxo
Yvonne
25 september 2016 at 09:17Wat een goed, snel, makkelijk en smakelijk idee! Ik vind gourgette lekker (alle ingrediënten die je noemt eigenlijk) én ik heb een grillpan. Dank voor de tip!
Shiralee
25 september 2016 at 09:30Oh, dit ziet er echt heerlijk uit! Groenten grillen is sowieso altijd echt onwijs lekker. Ik paneer soms ook wel eens courgettes, dat is ook super lekker. Met ei, bloem, panneermeel + zout en peper. Dat in de (grill)pan, oh, zo lekker!
Charlotte
25 september 2016 at 11:54Oooh, dat klinkt ook heel erg lekker!
femketje
25 september 2016 at 10:32nomm! ziet er yummy uit ;D
Marloes
25 september 2016 at 11:45Ga ik deze week proberen!
Sarah
25 september 2016 at 19:47Hmmm lekker! Ik heb laatst ook courgette gegrild, en er dan geitenkaas in gedaan en opgerold. Was ook heerlijk! 🙂
Roos
26 september 2016 at 09:05Lekker hoor! Een grillpan staat nog steeds op mijn lijstje, veel handiger en sneller dan de grillfunctie van de oven.
Anna
26 september 2016 at 13:40Jum! Ziet er lekker uit =)
Linda
27 september 2016 at 10:41Oh dat ziet er lekker uit! Ik sla het gelijk op.