Huidverzorging Reviews

Cult Beauty Favourites – Huidverzorging

Het gebeurt regelmatig dat producten door beautyliefhebbers uitgeroepen worden tot echte ‘cult favourites‘. Die producten zijn dan zo geweldig en populair dat eigenlijk elke vrouw ze geprobeerd zou moeten hebben. Ik ben altijd erg nieuwsgierig en weet dat jullie dat ook zijn! Het leek me daarom erg leuk om de producten met cult-status die ik zelf heb op een rijtje te zetten en mijn mening er over te geven. Het zijn er behoorlijk veel, dus vandaag begin ik met de categorie huidverzorging!

De producten van Philosophy zijn erg populair, dus heel veel dames waren blij toen bekend werd dat dit merk eindelijk bij Ici Paris NL verkocht ging worden. Twee onmisbare producten zouden de Purity Made Simple 2-in-1 Cleanser en de Hope In A Jar crème zijn.

Purity Made Simple heeft zijn reputatie volledig waargemaakt en behoort sinds lange tijd tot mijn absolute favorieten. Ik zou er uiteraard meer over kunnen vertellen, maar daarvoor verwijs ik jullie graag naar de enthousiaste review die ik een tijdje geleden heb geschreven. Hope In A Jar is een ander verhaal. Deze hydraterende crème werd razend populair nadat Oprah Winfrey ‘m ophemelde, maar mij heeft hij nooit enthousiast gemaakt. Hij is prima vochtinbrengend, maar hij blijft op mijn huid als een laagje liggen en maakt mijn huid er nou niet echt mooier op. Nee, deze is niet voor mij.

Een aantal producten uit de Franse pharmacie hebben inmiddels internationale bekendheid vergaard en worden constant aangeraden. Het meest bekende product is Bioderma Créaline H2O, een micellaire reiniger. Inmiddels zijn er al heel wat vergelijkbare producten op de markt gekomen en ik moet zeggen dat ik daardoor ook niet extreem onder de indruk ben van Bioderma. Hij verwijdert mijn make-up prima (al weet hij niet voldoende raad met mascara), maar veel meer doet het ook niet. Wanneer ik andere mensen opmaak heb ik ‘m wel altijd bij me, omdat hij de huid niet irriteert en geen laagje achterlaat, maar zelf gebruik ik ‘m slechts af en toe.

Caudalie Eau de Beauté is een spray vol met plantenextracten die je huid een ultieme oppepper zou moeten geven. Hij kan als toner gebruikt worden of gewoon tussendoor als extra’tje. Ik kocht ‘m een tijdje geleden in Frankrijk, maar ik ben er niet ondersteboven van. De spray zit bomvol methol (yikes, daar wordt je huid niet blij van!) en lijkt mijn huid te irriteren. Dat is niet de bedoeling! Nope, deze zou ik persoonlijk niet aanbevelen.

Een Frans product waar ik echter wel erg enthousiast over ben is De Nuxe Rêve de Miel Lip Balm. Deze lippenbalsem is anders dan alle andere balsems die ik heb geprobeerd! Hij ruikt heerlijk zoet naar honing (uiteraard!) en heeft een dikke substantie. Eenmaal aangebracht op je lippen lijkt hij te smelten en legt hij een langdurig verzorgend laagje over je lippen heen. Opvallend detail is dat hij niet glanzend is, maar mat blijft. Voor deze hoef je niet speciaal naar Frankrijk af te reizen, je kunt ‘m gewoon bij Skins Cosmetics kopen.

Eigenlijk hoort Embryolisse Lait-Crème Concentré ook nog in dit rijtje thuis. Ik heb ‘m ooit gekocht en uitgeprobeerd, maar ik vond ‘m zodanig indrukwekkend (ehm..) dat ik ‘m een enkele reis prullenbak heb gegeven. Enough said?

Van de Estée Lauder Advanced Night Repair worden er schijnbaar elke minuut maar liefst 6 stuks per minuut wereldwijd verkocht. Tja, als dat niet de cult-status van dit product bevestigt? Ik heb ‘m een lange tijd geleden gebruikt en vond ‘m best aardig, maar toen ANR onlangs vernieuwd werd besloot ik ‘m opnieuw uit te proberen. Op lange termijn zorgt dit product er absoluut voor dat je huid er beter uit gaat zien. Ik zie dat m’n huid soepeler is, mijn teint egaler lijkt en dat de structuur verbetert. Het is geen product voor een snel effect, maar je huid zal er absoluut op vooruit gaan als je dit nachtserum langdurig gebruikt.

Het Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate is relatief nieuw voor een product met zo’n gevestigde status, maar heeft alle lof wat mij betreft dubbel en dwars verdiend. Deze blijft geweldig! Lang geleden heb ik een review over dit olieserum geschreven en mijn mening is sindsdien niet veranderd. In tegenstelling tot de Advanced Night Repair zorgt het Midnight Recovery Concentrate ervoor dat je huid de volgende ochtend er al geweldig uitziet. Als ik deze gebruik is mijn huid de volgende dag aanmerkelijk stralender, egaler, soepeler en lijken puistjes als sneeuw voor de zon verdwenen. En bovendien kost hij de helft van wat je voor ANR zou betalen. Score!

Hoewel ik dol ben op de producten van Kiehl’s, heeft de Kiehl’s Creamy Eye Treatment mijn hart helaas niet gestolen. Deze oogcrème is ontzettend populair omdat hij extreem hydraterend is, maar voor mijn huidtype is hij iets te creamy. Doordat hij erg vet is blijft hij op mijn huid liggen waardoor mijn oogmake-up gaat vlekken. Echter betekent dat uiteraard niet dat hij niet de moeite waard is, want het zou een uitkomst kunnen zijn voor dames met een zeer droge huid. Een kwestie van uitproberen dus!

Ik kocht een tijdje geleden het REN Glycolactic Radiance Renewal Mask, omdat ik er zo veel lovende verhalen over had gehoord. Ik ben altijd dol op producten met AHA’s en BHA’s, dus mijn interesse was gewekt. Ik heb ‘m nu een keer of 5-6 gebruikt, maar ik ben er nog niet over uit. Het is een duur product (ruim €45,00) en voor dat geld verwacht ik toch wel een product dat me weet weg te blazen. Hmmm… Op deze kom ik later misschien nog terug.

Dit is een greep uit de vele producten die wat mij betreft onder cult favourites gerekend kunnen worden. Ik ben niet over elk product even enthousiast, maar er zitten absoluut een paar echte aanraders tussen. Welke huidverzorgingsproducten horen volgens jullie in dit rijtje thuis? Ik hoor het graag van jullie bij de comments, ik ben altijd op zoek naar nieuwe musthaves!

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Prachtige producten!

 2. ik heb de philosophy producten ook en het serum van kiehls ook.
  Mooie producten!!!

 3. Wat een súperhandig artikel! Ik ben altijd ontzettend benieuwd naar de producten die dan een enorme hype zijn, maar heb vaak het geld er niet voor over om ze zomaar te kopen. Fijn om te weten dat ik ze dus ook echt niet allemaal hoef te hebben, haha.

 4. Wat een prachtige producten! Estée Lauder Advanced Night Repair staat ook hoog op mijn wishlist!

 5. Leuk artikel om te lezen 🙂

 6. Fijn zo’n artikel over huidverzorging. Er zitten zeker producten tussen die ik zelf ook wil uitproberen 🙂 thanks for sharing

 7. Leuk dit artikel! Ben benieuwd naar de andere komende cult artikelen! Je hoort soms zoveel goeds over een product maar of het dan ook echt zo geweldig is als iedereen zegt.. haha. Ik heb zelf beide producten van Philosophy en vind beide eigenlijk heel fijn! Vooral hope in a jar is de eerste dagcreme die mijn gezicht niet irriteert en plekjes iets minder rood lijkt te maken als ik die heb. Maar vind het niet een heel wondermiddel denk ik, alleen voor mijn gezicht dan haha

 8. wow mooie producten zeg 😀

 9. anneke zegt:

  Heel erg leuk artikel! Leuk eens zo’n afwisseling tussen de tutorials en reviews door!

 10. Fijn artikel. Soms heb je dat inderdaad, dat gehypte producten tegenvallen.

 11. Ik gebruik het anr serum met veel plezier ben nu wel benieuwd geworden naar die van khiels! Ik vond hope in a jar ook enorm tegenvallen vooral de geur. Ik kan je de reiniging en toner van liz earle aanraden echt heerlijk!

 12. Interessant! Ik ben ook al een tijdje erg benieuwd naar Purity Made Simple 🙂

 13. Ik hoor veel goeds over de Ren producten. Benieuwd wat je er echt van vindt.

 14. Leuk artikel! Ik heb hetzelfde idee van de Hope in a Jar, als je naar de ingrediënten kijkt is het ook niet echt bijzonder, eerder ‘slecht’. De reiniger vind ik wel heerlijk! En Kiehls Midnight Recovery wil ik heel graag proberen 🙂

 15. Leuk artikel en mooie producten!

 16. Wat een mooi overzicht en heerlijke producten 😉

 17. Leuk zo’n artikel. Goed dat je je mening zo geeft. Dat producten voor anderen een pracht en perfect product zijn, betekent natuurlijk nog niet dat het voor jou wel werkt. Aan zo’n hebben we iets! XX

 18. Ik ben vooral benieuwd naar die Philosophy producten!

 19. wat een mooie producten !

 20. Wat een mooie producten! Erg leuk en handig om te lezen!

 21. MiriamH zegt:

  Ik ben al jaren fan van double cleansing, lang voor ik wist dat dit zo genoemd werd. Ik gebruik daarvoor nu alweer een hele tijd de philosophy purity made simple cleansing oil en daarna de micro delivery exfoliating wash. Mijn huid is hier heel blij mee!

 22. Eventjes toevoegen aan mijn favorieten om dit later nog eens beter door te lezen! Ben altijd opzoek naar betere huidverzorging, dus dit is een interessant artikel!

 23. Cathy zegt:

  Ik hou van dit soort artikelen! Wow

 24. Leuk artikel en je hebt echt hele mooie producten!

 25. Prachtige prachtige producten, heel leuk om ze zo samen te zien. Pure luxe 😉

 26. Wat een mooie producten!

 27. Bianca zegt:

  I love purity made simple : D

 28. Wat leuk! Misschien ook nog een artikel of make up of lichaamsproducten?

 29. Leuk om te lezen. Zelf heb ik Philosophy Purity Made Simple en het Advanced night repair (gehad), en het zijn beide super producten!

 30. Mooie producten 🙂

 31. joanne zegt:

  Wat een leuk artikel!!
  Ik vind LF echt een musthave, maar die ga je vast nog behandelen bij de nagelproducten 😉

  Mijn eigen ‘cult favourite’ is de beauty cream bar van dove. Ik gebruik hem als gezichtsreiniger en in plaats van douchegel. Heerlijk mild en creamy voor de huid en nog goedkoop ook. Dat laatste maakt me niet echt uit want ik ben wel een beetje een skincare-snob, maar ik vind hem gewoon echt fijner dan duurdere alternatieven.

  En verder natuurlijk de AHA en BHA van Paula’s choice! Ik heb beide in gel variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.