Make-up Tips

Current Love: Beautyblender (& Dupes)

Toen ik net begon met bloggen was de Beautyblender een enorme hype. Ik was zelf ook razend benieuwd en bestelde er toen eentje uit Amerika. Ik gebruikte hem een tijdje met veel plezier, maar later merkte ik dat ik toch liever m’n gewone kwasten gebruikte. Inmiddels heb ik het ding helemaal opnieuw ontdekt en de laatste tijd gebruik ik vrijwel niet anders dan mijn Beautyblender of één van de dupes die ik heb. Benieuwd waarom ik er zo’n fan van ben? Ik ga het vertellen!

Current Love Beautyblender & Dupes 001

De originele Beautyblender zie je hier bovenaan in het midden. Deze ei-vormige spons maak je nat onder de kraan, je wringt hem even goed uit in een handdoek en je kunt hem gaan gebruiken. Ook heb ik nog twee alternatieve varianten, die je uiteraard op dezelfde manier gebruikt. Rechts zie je nog een variant van Make-Up Studio, de Perfect Blending Sponge. Deze heeft een iets andere vorm en is tevens wat stugger, waardoor hij minder ‘meeveert’ en ik hem toch iets minder graag gebruik. De oranje variant is de Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Deze liet ik al eerder in een video zien (daar kun je ook precies zien hoe je zo’n sponsje nou gebruikt) en heeft vooral een hele prettige vorm. Wel is deze iets minder stevig dan de originele Beautyblender, waardoor hij iets minder bouncy is.

Current Love Beautyblender & Dupes 004

Een Beautyblender (zo noem ik ze voor het gemak maar even, maar daar bedoel ik dus ook de dupes mee) vind ik vooral geweldig om te gebruiken in combinatie met foundation. Zeker bij wat dikkere substanties die snel cakey kunnen ogen is zo’n spons perfect. Doordat je het product deppend met de spons aanbrengt krijg je een hele mooie dekking en finish, zonder dat het er onnatuurlijk uitziet. Als je last hebt van puistjes of een hele onregelmatige huid, kan zo’n spons een betere optie zijn dan een kwast om een flawless huid mee te creëren. Daarnaast heb ik ook het vermoeden dat de spons wat van de olie uit foundations opneemt, aangezien hij altijd voor een iets matter resultaat zorgt dan wanneer ik een gewone kwast gebruik en bovendien de boel stukken langer mooi blijft zitten.

Overigens werkt dit type spons vooral goed als het een dikke foundation betreft. Wanneer je een dunne foundation gebruikt wordt de dekking vaak niet mooi genoeg en wordt er te veel foundation door de spons opgenomen. In zo’n geval kun je beter een Flat Top-kwast zoals deze gebruiken!

Current Love Beautyblender & Dupes 005

Ook voor concealer gebruik ik graag een Beautyblender-achtige spons. In tegenstelling tot bij foundations (waar je beter een dikke substantie kunt gebruiken), vind ik dunne vloeibare concealers beter werken met deze sponzen. Met name onder de ogen werkt het goed, omdat je daarmee de kans verkleint dat je concealer in de fijne lijntjes gaat zitten. Vaak werkt het puntje van de spons het beste om in dit gebied te komen. Ook voor puistjes werkt het goed! Vergeet zowel onder de ogen als bij puistjes niet te deppen in plaats van te vegen, daarmee krijg je het mooiste resultaat.

Current Love Beautyblender & Dupes 003

Als laatste gebruik ik graag een Beautyblender om mijn poeder mee aan te brengen. Dit doe ik trouwens gewoon met dezelfde waarmee ik ook mijn foundation heb aangebracht, die dus ook vochtig is. Als ik zo’n spons gebruik en daarmee deppend mijn poeder aanbreng (de zijkant is daar heel geschikt voor!), ziet het geheel er stukken mooier uit, minder poederig en blijft mijn make-up langer mooi zitten. Vaak ga ik na het aanbrengen van bronzer ook nog even met de spons er overheen zodat de bronzer extra mooi met mijn huid mengt.

Current Love Beautyblender & Dupes 002Het moge duidelijk zijn: ik ben fan van de Beautyblender! De laatste tijd heb ik deze sponzen non-stop gebruikt omdat ik vaak lange dagen had en mijn make-up echt de hele dag perfect moest blijven zitten. Dan zijn Beauyblender-achtige sponzen ideaal, omdat je make-up absoluut langer en mooier blijft zitten. Ik ben zelf momenteel vooral weer fan van de originele Beautyblender, maar ook de Real Techniques Miracle Complexion Sponge (die ook nog eens iets goedkoper is) vind ik echt heel erg fijn. Het is in elk geval absoluut de moeite waard om eens een keer zo’n spons te proberen!

Verkrijgbaarheid
De Beautyblender is onder andere verkrijgbaar bij Boozyshop voor €15,95. De Miracle Complexion Sponge vind je onder andere bij The Make Up Spot voor €5,99 De Make-Up Studio Perfect Blending Sponge is hier te koop voor €10,90.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. De sponsjes zijn het echt helemaal en er zijn dus ook al veel dupes, toch denk ik dat als ik het ga proberen, ik toch wel bij de originele wil beginnen. Toch maar een keertje echt de BeautyBlender gaan kopen dus. xxx Lucinda

 2. Ik heb er echt nog nooit één gebruikt: shame on me!

 3. Vroeger gebruikte ik van die make-up driehoekjes. Nu kies ik toch liever voor een bufferkwast. Dat geeft voor mij het natuurlijkste resultaat.

 4. Leuke sponzen. Ik heb het een tijdje geprobeerd maar ik vind het zelf niet zo handig werken.

 5. Ziet er goed uit en lijkt me ook zo handig 😉

  Happy Friday Xoxo

 6. I love my Beauty Blender too! ^ ^

  http://www.thedailydollyblog.com

 7. Ik heb nog nooit de echte geprobeerd, alleen een dupe uit Amerika. Helaas heb ik het geduld er niet voor.

 8. De RT spons is heel goed maar na een tijdje stap ik altijd weer over op een kwast omdat het gewoon veel sneller is ’s ochtends..

 9. laura zegt:

  Ik heb een dupe van Ebelin uit Duitsland en vind hem geweldig, nou ken ik de echte niet dus hoe geweldig hij echt is weet ik niet. Ik gebruik hem voor mijn cc cream van essence die smeer ik eerst over mijn gezicht dun laagje en daarna blend ik hem in met de spons. Op vervelende rode plekjes nog een dun laagje met de spons het ziet er mooi uit. Ik poeder wel met een kwast maar dat blend ik ook in met de spons.

 10. Mariska zegt:

  Ik vind een spons ook echt geweldig werken! Ik heb die van Real Techniques. Prachtig resultaat. Enige nadeel vind ik dat een spons zoveel product opneemt. Bij mij zeker 2 keer zo veel als met een kwast. Dus dat wordt dan wel een duur grapje. Maar het resultaat mag er zijn.

 11. Ik kan er dus niet mee werken. Ik houd het lekker bij mijn kwasten of mijn vingers, dat werkt voor mij het best!

 12. Ik vind sponsjes zelf onhandiger dan kwasten…

 13. Sjess zegt:

  Ik gebruik zelf een dunnere foundation en dan gebruik ik toch liever de stippling brush van RT, die geeft een mooi egaal & zacht effect.

 14. Die sponsjes zijn zo handig in gebruik!

 15. Ik vind de beautyblender ook erg fijn!

 16. Ik heb altijd de originele Beauty Blender gebruikt, maar die van RT zou ik toch ook wel eens willen proberen.

 17. Ik gebruik die van Real Techniques, ik vind die echt heel fijn werken.

 18. Ik ben sinds kort pas de beautyblender van Make Up Studio aan het testen, daarvoor nog nooit een beautyblender gebruikt. Tot nu toe ben ik er heel blij mee, het geeft echt een mooi resultaat! 🙂

 19. Ik vind de miracle complexion ook erg fijn! Ik gebruik hem ook veel om mee te “cooken” voor heavy contour!

 20. Zo een sponsje lijkt me irritant werken, maar ik moet het echt eens proberen.

 21. Ik heb nog nooit dergelijke sponzen gebruikt dus kan ik er ook niet over oordelen. Maar persoonlijk denk ik toch at ik bij mijn kwasten blijf. Voor mij werken ze perfect en ik zou ze voor geen geld van de wereld willen ruilen.

 22. Sinds mijn ontdekking van de Beautyblender, gebruik ik eigenlijk niets anders meer (en ik ben dan vooral gek op de spons van Real Techniques).

 23. Ik vind die sponsjes toch niet zo handig, vind een kwast fijner werken

 24. Arina zegt:

  Beetje off topic, laatst had je op instagram een prachtige nailart met allemaal waterverf achtige kleurtjes. Zou je daar een tutorial van willen maken? 🙂

 25. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit een beautyblender heb geprobeerd!

 26. Dit had ik dus echt nodig. Ik heb gisteren toevallig nog wat gegoogled naar de Beautyblender en miracle compexion sponge van Real Techniques en denk dat ik toch de spons van RT ga kopen en de micro’s van Beautyblender.
  Ik ben een ontzettende kluns wat betreft het egaal aanbrengen van concealer en (één keer in de honderd jaar dat ik het opdoe) cc cream/bb cream. Ik kan met geen enkele kwast iets fatsoenlijk en egaal aanbrengen en daarom kocht ik de make-up sponge van Mac en die vind ik ietwat aan de dunne kant.
  Bedankt voor je post, ik heb er veel aan en weet nu in elk geval wat het precieze verschil is tussen de Beautyblender en diverse dupes.

 27. I <3 de Beautyblender! Ik gebruik momenteel de variant van Real Techniques. Wel alleen voor foundation, maar ga het nu ook zeker voor een look met poeder gebruiken! Goede tip! Thnx 🙂

 28. Ik gebruik al heel lang af en toe een spons. Gaat om de textuur en kwaliteit, niet elk sponsje is geschikt. Verbazend hoe zuinig een sponsje is als je een beetje oefent. Ideaal ook voor op vakantie, reinigt gemakkelijk en droogt snel. Beautybkender is toch wel mijn favoriet.

 29. laura zegt:

  als ik je een tip mag geven: voor een paar euro kan je iets van 5 make up sponzen op ebay bestellen die precies zo goed zijn als de beautyblender.

 30. Niets kan op tegen de beautyblender!!! I love it!!

 31. Ik heb nog nooit de echte beautyblender gebruikt, maar ik vind wel die van Make-Up Studio erg fijn. Ik vind het wel iets meer tijd kosten en gebruik daarom niet altijd een sponsje, maar het effect is mooier dan wanneer ik foundation met een kwast aanbreng.

 32. Interessante post, ik weet zelf namelijk heel weinig van de werking van deze sponzen. Ik hou zelf van een ‘dewy’ finish, dus als de olie veelal wordt geabsorbeerd door de blender en zorgt voor een matte effect, zoals jij zegt, denk ik dat ik het maar bij m’n kwasten houd en m’n vingers :).

 33. Ik hou van het effect!

 34. Liselotte zegt:

  Ah!! Handige tip om met de beautyblender je poeder aan te brengen.
  ben al super fan van de combi vloeibare foundation en de beautyblender, dus ga het morgen met de poeder uit proberen.

 35. De originele beauty blender had ik een tijd geleden gekocht; 1x gebruikt, gewassen en mét deksel weer in het doosje gedaan. Want o-ooh.. daar mocht tijdens het drogen absoluut geen stof bij komen!.. Met als resultaat dat het de volgende dag onder de schimmel vlekjes zat. Weggegooid geld 🙁 Beter kun je eerst beginnen met een budget make-up spons.

  Hierna ben ik overgestapt op die van real techniques, maar toch gebruik ik ze maar heel kort (en gooi ze daarna weg) en blijf ik er vrij voorzichtig mee, want door dat ze vochtig gebruikt worden zijn ze erg geliefd onder de bacteriën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.