Reviews

Dove Shower Foams

Ik vertelde al eens dat ik de laatste jaren steeds meer fan van de doucheproducten van Dove ben geworden en ik was dan ook erg nieuwsgierig toen ik zag dat Dove nieuwe Shower Foams heeft uitgebracht. Die wilde ik natuurlijk meteen proberen!

De Dove Shower Foams zijn iets anders dan de bussen doucheschuim die je misschien van merken als Rituals gewend bent. Deze versie van Dove zit namelijk in een soort zelfschuimend pompje. Het lijkt op een gewone zeepdispenser, maar in dit geval komt de substantie als een schuim uit de verpakking. Dat heb ik eigenlijk nog niet eerder bij een doucheproduct gezien! De foams zitten in een verpakking van 200 ml (aldus Dove goed voor 130 pompjes), kosten €5,99 per stuk en zijn verkrijgbaar in 3 geuren.

Deeply Nourishing heeft de typische Dove-geur die ik eigenlijk altijd wel prettig vind. Ietwat fris, maar vooral heel erg neutraal. Dit is denk ik wel mijn favoriet!

Pampering Pistachio heeft dezelfde zoetige geur die je in de andere pistache-producten van Dove terugvindt. Ik vind deze persoonlijk een beetje weeïg en ben niet zo’n fan.

Revitalising Pear is, zoals de naam doet vermoeden, behoorlijk zoet! Door de Aloe Vera heeft hij ook wel iets fris in zich. Niet verkeerd deze geur.

De substantie is vrij dun, maar ook wel luchtig tegelijk. Het doet me een beetje denken aan facewashes die schuimend uit te verpakking komen (zoals deze van The Body Shop). Het schuim laat zich makkelijk uitsmeren, al geef ik zelf nog wel de voorkeur aan een puff erbij omdat ik dat simpelweg gewend ben. Het is net wat je zelf prettig vindt!

Het fijne van deze Shower Foams is dat ze vooral echt heel prettig aanvoelen op de huid. Dove belooft dat ze hydrateren, voeden, verkwikken en verfrissen. Dat klopt aardig ja! Na het douchen voelt m’n huid zacht en soepel aan, maar ik zou wel zeggen dat voor een drogere huid de gewone douchecrèmes van Dove meer geschikt zijn. Overigens gebruik ik per douchebeurt zo’n 3-4 pompjes, wat zou betekenen dat je ruim een maand met een flacon toe zou moeten kunnen.

Wat ik me trouwens tijdens het schrijven van deze review bedacht is dat deze foam eigenlijk een stukje sneller is dan een gewone douchegel! Normaal moet je eerst nog het product opschuimen voordat je het kunt uitsmeren en dat hoeft dus niet met deze Shower Foams. De daadwerkelijke tijdswinst is natuurlijk minimaal, maar ’s ochtends is elk beetje extra tijd natuurlijk mooi meegenomen en sta je weer net wat minder lang onder de douche.

Ik vind de Dove Shower Foams fijn en gebruik ze nu enkele weken met veel plezier, maar ik ben er nog niet uit of het nou echt zo’n verschil maakt in vergelijking met een traditionele douchecrème of -gel. Ach, het is weer eens wat anders en ik ben zeker niet ontevreden!

Dove Shower Foam – €5,99 (200 ml)
Etos | Kruidvat | DA

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Deze staan nog op mijn shoplist!
  Fijn merk.

  Xoxo

 2. Ik heb heel erg staan twijfelen om deze te kopen, uiteindelijk niet gedaan en daar heb ik natuurlijk weer spijt van nu ik dit artikel lees haha.

 3. Deze foams lijken me echt heerlijk!!

 4. Ooeeh! Ik ben hier heel benieuwd naar!

 5. Dit lijken me echt heerlijke producten! Ik ga ze zeker eens proberen!

 6. Deze klinken heel erg lekker! Ben al jaren Dove fan, zeker van de deo’s.

 7. Ze klinken echt heel fijn, echt leuke producten! Mij lijkt Deeply Nourishing qua geur ook het lekkerst 🙂

 8. Zien er lekker uit, Dove ruikt ook altijd zo lekker. Maar ik ben op dit moment al maanden verslaafd aan The Body Shop showergels, en ik heb een giga voorraad dus ik ben nog voor maanden voorzien. 😉

 9. Oeh dit lijkt me echt lekker! Ik hou ook van de ‘gewone’ dove geur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.