Persoonlijk

Een nieuwe weg

Tja, al maanden weet ik dat ik iets moet schrijven, maar wat dan? Zoals jullie gemerkt hebben ligt mijn blog al een flinke tijd behoorlijk stil. Dat is niet omdat ik te lui ben om iets te doen, maar ik zit gewoon heel erg met mijn blog in m’n maag. Het is de afgelopen 7 (!) jaar geweldig geweest om over beauty te schrijven en mijn hobby met jullie te kunnen delen. Dat is het nog steeds, maar na 7 jaar is er veel veranderd.

Hoe leuk ik het allemaal ook vind, de passie voor het beautybloggen begint langzaam weg te ebben. Nu ik minder blog merk ik wel dat ik het schrijven mis en dat het blijft kriebelen om iets te creëren. Lang was een nagellakreview of een tutorial voldoende om die honger te stillen, maar dat lijkt nu niet genoeg meer te zijn. Maar wat dan wel? Dat is een vraag die ik nog steeds niet kan beantwoorden. Ik zit een beetje vast in hetzelfde cirkeltje en weet dus na bijna een jaar twijfelen nog niet welke kant ik nou op wil. Aan stoppen denk ik nog niet, dat blijft nog wel even zo. Maar feit is dat ik worstel. En veel ook. Met m’n blog, maar ook met mezelf.

Als lezer krijg je meestal niet alles te zien wat er met de persoon achter een blog gebeurt, maar slechts een fractie uit iemands leven. En dat is in veel gevallen bewust, want wie zit er nou op treurige verhalen te wachten? Nou heb ik nooit moeite gehad om mezelf te blijven op mijn blog of in mijn video’s, maar natuurlijk zijn er ook dingen die jullie niet zien. Zo heb ik een jaar geleden echt flink in de knoop gezeten. Ik had m’n universitaire master in the pocket en een goede baan, maar tegelijkertijd was ik behoorlijk ongelukkig. Ik legde de lat ontzettend hoog voor mezelf: ik moest uitblinken in m’n baan, blijven sporten, goed eten, m’n sociale leven op peil houden en m’n blog draaiende houden. Daarnaast had ik ook nog uren reistijd per dag en was ik gewoon uitgeput. Tegelijkertijd wist ik dat ik met die baan en de bijkomende reistijd niet op m’n plek zat, maar ik had geen idee wat ik dan wel wilde. En toen zat ik ook nog met m’n blog in m’n maag, want ik wist dat ik wat moest veranderen, maar wat? Ik merkte dat ik met m’n hoofd totaal de verkeerde kant op ging en heb toen vrij snel de juiste stappen gezet om weer op het goede pad te komen. Ik werd weer aardiger voor mezelf, liet de teugels iets meer vieren en vond een paar maanden geleden een geweldig leuke baan waar ik veel beter op m’n plek zit. Maar m’n blog bleef maar knagen. Wilde ik beauty, health, lifestyle, of persoonlijk? Ik had werkelijk geen idee meer.

Toen ik m’n twijfels over m’n blog met een van m’n beste vriendinnen besprak was haar advies eigenlijk vrij simpel: “ Waarom ga je dáár niet over bloggen?”. Huh? Ik had even de tijd nodig om het te laten bezinken en te bedenken hoe ik het kon toepassen, maar eigenlijk was het niet eens zo gek. Een blog is immers vaak een afspiegeling van iemands leven en interesses. Inmiddels bestaat mijn leven niet meer enkel uit beauty, maar nog zoveel meer. Bovendien verander je door de jaren heen en groeien je interesses mee. Beauty zal altijd één van mijn favoriete onderwerpen blijven, maar ik ben meer dan dat. En mijn blog dus ook. Nee, ik ben geen professionele self-help guru, fitgirl of Instagram perfect, maar ik heb wel passie voor de dingen die ik doe. En dat wil ik graag met jullie delen.

Het veranderen van de richting van m’n blog is best eng en dat is precies waarom ik de boot zo lang heb afgehouden. Maar tegelijkertijd realiseer ik me dat toen ik 7 jaar geleden begon, ik het ook allemaal doodeng vond. Wat zouden mensen wel niet van me vinden? Kan ik het überhaupt wel? Ach, dat heeft toen best aardig uitgepakt. Bovendien kun je als persoon niet groeien door in het veilige water te blijven.

Zoals je ziet heeft Pinky Polish vast een nieuw jasje gekregen. Er staat inmiddels ook al heel wat toffe content voor de komende weken klaar, wat dus méér is dan alleen beauty. Ik kan niet wachten om het met jullie te delen en ik hoop dat jullie met me mee zullen gaan op deze nieuwe zoektocht. Op naar een nieuwe Pinky Polish!

Liefs, Charlotte

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Super leuk en goed Charlotte. Je blog ziet er in ieder geval al erg mooi uit. Ik ben benieuwd naar je komende artikelen! X

 2. Ik vind beauty heel erg leuk, maar ik vind het juist ook tof als een blog divers is. Ik vind het persoonlijk ook leuker om zelf over verschillende onderwerpen te bloggen. Ik ben heel benieuwd naar je aanpak en hoop dat dit je wat meer rust geeft. Lezers merken het al snel als je niet (meer) 100% achter je content staat dus eigenlijk kan het alleen maar heel positief uitpakken!

 3. Ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Ben benieuwd naar je nieuwe artikelen. X

 4. Ik vind dat je moet doen waar je je goed bij voelt ik volg je blog al een paar jaar. Maar iedereen heeft meerdere interesses. En je bent goed bezig met wat je doet. Ik ben ook superbenieuwd naar wat er gaat komen. Blijf doorgaan met wat je graag doet!

 5. Stel je voor dat je nog dezelfde persoon was als 7 jaar geleden. Da’s mooi als je 53 bent, maar toch niet op jouw leeftijd. Uiteraard verander je, en je blog mag dat dus ook. You go girl!

 6. Soms schrik ik hoe snel er jaren voorbij vliegen. Al een heel aantal jaar volg ik je Charlotte en ik heb altijd je een heel inspirerend persoon gevonden. Ik ben erg niewsgierig naar de nieuwe slag die je aan pinky polish gaat geven, omdat ik je daarin wellicht als nog groter voorbeeld ga zien.

  Liefs,
  Eline

 7. Judith zegt:

  Zo herkenbaar. Ik heb afgelopen jaar ook geen fijn jaar gehad en kon er zelf de vinger niet op leggen waarom. Maar vond wel dat ik dat wat ik deed moest volhouden. Ik had namelijk een goed leven dus niet zeuren. Tot ik op een gegeven moment zo ongelukkig was dat ik niet meer verder kon. Maar als je nooit voor jezelf heb gekozen, hoe doe je dat dan. Na nog veel struggles leren loslaten. En dat is niet gemakkelijk. Maar wat bleek, juist de kansen kwamen toen op mijn pad en ik werd weer blij. Dit zal misschien niet precies jou verhaal zijn maar ik ben wel blij dat jij hierover gaat bloggen. Zo leren anderen dat deze fase ook een onderdeel van je leven kan zijn en dat je daar niet tegen hoeft te vechten, maar je naar jezelf leert luisteren.

 8. Ik denk dat het inderdaad een goede keuze is om gewoon te bloggen over alles wat jij leuk vindt. Zolang je maar gepassioneerd over iets schrijft, zal dat denk ik ook goed overkomen op je lezers. Daarbij vind ik het altijd wel leuk als blogs meerdere kanten hebben. Ik ben benieuwd! 🙂

 9. ik ben erg benieuwd! en wat goed dat je zelf aan de remmen hebt getrokken, respect! <3

 10. Heel dapper van je! Je bent een topper en ik blijf je hoe dan ook gewoon volgen 🙂

 11. Wat goed van jou om zo een grote verandering te maken.
  Fijn dat je een nieuw baan hebt.

  Héél veel succes Xx

 12. Heel stoer dat je dit durft te delen en een nieuwe weg in gaat. Ik weet zeker dat het geen verkeerde keuze is. Je moet je hart volgen en doen waar jij je prettig bij voelt.

 13. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe blog Charlotte! Dapper besluit van je.

 14. Jolanda zegt:

  Een vrouw is meer dan beauty. In een tijdschrift staat ook nooit alleen beauty. Dus leef je uit in wat jij leuk vindt!

 15. Super goed dat je een weg inslaat die bij de nieuwe-jij past. Iedereen worstelt af en toe met nieuwe paden inslaan (ik nu ook), en kijk erg uit naar hoe jij er mee omgaat! Ben zo benieuwd naar je nieuwe content 🙂

 16. Heel veel succes! Ik vind het net fijn als een blog heel gevarieerd is, zo trek je misschien nog meer lezers en als iemand een bepaald artikel of onderwerp niet interessant vindt dan skipt die het gewoon deze ene keer en komt die volgende keer wel terug voor iets anders :).

 17. Je blog blijft juist interessant als je blogt over iets wat jou echt aanspreekt!! Dat gaat er echt wel doorheen schijnen dus maak je daar geen zorgen over. Gewoon lekker doen.

 18. Goh, wat lijkt me dat lastig: je wilt graag bloggen maar je hebt geen idee waarover en hoe het dan aan te pakken. Ik hoop heel erg dat je nu, nu de rust wat meer is teruggekeerd, wat meer ruimte krijgt om content te creëren die goed bij je past. Want wanneer je leven verandert, veranderen interesses en prioriteiten mee. Heel begrijpelijk en heel belangrijk ook. Het is dan alleen even puzzelen om te bekijken hoe je het dan wel aan wilt pakken.

 19. Wat goed dat je je blog bijstelt en breder gaat trekken, vind het heel bijzonder dat je dit gaat doen en ook heel goed, je bent veel meer dan beauty alleen. Ik ben heel erg benieuwd hoe het zal gaan worden. Wat super fijn dat je een nieuwe baan hebt gevonden waar je je op je plek voelt. Inmiddels volg ik je al een aantal jaar en ik kijk uit naar je vernieuwde artikelen.

 20. Sandra zegt:

  Ik ben je jaaaaren geleden gaan volgen omdat we dezelfde huidtint en (geverfde) haarkleur hebben, een beetje uit handigheid dus, immers, als een blush jou goed staat dan kan ik hem blind kopen (tot nu toe nog altijd goed gegaan).
  Verder hecht ik waarde aan je oprechte reviews en vind ik het leuk om je op Instagram te volgen. Dat je verandert, dat is logisch, ik verander ook (behalve van haarkleur 😛 ) en mijn interesses verleggen wat en dat jij er aan denkt om Pinky Polish te veranderen, joh dat is toch alleen maar logisch? Ik als bezoeker wacht het af, verheug me er op en ik vind je lay out erg mooi trouwens!

 21. goed dat je de stap durft te zetten om te veranderen. Ik hoop dat je vind wat je interesseert en boeit.

 22. Je moet doen wat bij je past en waar je je happy mee voelt. Heel veel succes!!

 23. Ook al nam het aantal posts terug op je website, toch bleef ik hem minimaal een aantal keer per week bezoeken om te ontdekken of er al weer een nieuwe post was verschenen. Het maakt voor mij niet uit welke weg je in slaat of hoe vaak of hoe weinig je post, ik zal je toch blijven volgen omdat ik je als persoon waardeer en het content wat je schrijft ongeacht beauty of niet heel erg leuk vind. Ik ben ontzettend benieuwd naar de vernieuwing en kijk er met plezier naar uit. Het belangrijkste is dat jij je ei kwijt kunt in het ding dat je leuk vindt!

 24. MiriamH zegt:

  Ik heb er zin in! Komt helemaal goed daar ben ik niet bang voor. Ik hoop dat jouw blog voor het grootste gedeelte geschreven artikelen blijven. Call me oldfashioned, maar ik vind artikeltjes lezen met een kop thee nou eenmaal veel heerlijker dan wéér een filmpje bekijken. En daar gaat het met veel blogs toch naar toe de laatste tijd.
  Veel succes met je nieuwe stap, ik ben benieuwd!

 25. Ik ben benieuwd naar de nieuwe richting die je gaat nemen =) Hopelijk blijf je hier plezier in hebben en krijg je de passie voor bloggen weer terug.

 26. Wat goed dat je dit gaat doen. Persoonlijk houd ik niet echt van de hokjes ‘beauty’ ‘lifestyle’ e.d. want ik blog zelf ook gewoon over vanalles wat ik leuk vind en soms is dat misschien wat onhandig voor het overzicht, maar het zijn wel mijn interesses en het is wat ik leuk vind. Gewoon doen wat je leuk vind meid, dat is het belangrijkst! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.